https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Finavia aloittaa UVC-tekniikan pilotoinnin – desinfioitu turvatarkastuskaukalo jokaisella käyttökerralla

Lentoasemayhtiö Finavia aloittaa turvatarkastuslaatikoiden desinfioinnin bakteerit ja virukset tappavan UVC-valoteknologian avulla. Pilotoinnin aikana eri teknologiaan perustuvia laitteistoja asennetaan koekäyttöön useille turvatarkastuslinjastoille.

pexels-anna-shvets-3902881

Kuvaaja Anna Shvets palvelusta Pexels

– Koronatilanteen takia olemme kevään aikana muuttaneet turvatarkastuskaukaloiden puhdistusprosessia, mutta nyt haluamme viedä hygienian uudelle tasolle pilotoimalla parhaiten lentoasemaympäristöön sopivaa UVC-desinfiointitapaa. Meillä on korkeat odotukset nyt pilotoitaville laitteille ja niiden suorituskyvylle, sanoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ulla Lettijeff Finaviasta.

Lentoasemalla testattava desinfiointiteknologia perustuu ultraviolettivaloon (UVC), jota käytetään pintojen puhdistukseen muun muassa terveydenhuollossa ja elintarviketeollisuudessa. Se tappaa bakteerit pinnoilta tehokkaasti.

Lettijeff kertoo, että turvatarkastuslaatikoiden pesukiertoa ja desinfiointia Finavia tehosti jo ennen kuin koronakriisi oli Suomessa varsinaisesti alkanut.

– Uutta teknologiaa hyödyntämällä voimme entisestään tehostaa desinfiointia ja parantaa puhdistuksen laatutasoa. Tyhjät turvatarkastuslaatikot pystytään desinfioimaan nyt nopeasti jokaisen käyttökerran jälkeen, hän jatkaa. 

Tarkoituksena on ensin toteuttaa pilotti, jonka aikana saadaan kokemuksia uuden teknologian käytöstä. Pilotissa kokeillaan useita eri laitteita, jotta löydetään parhaiten lentoasemaympäristöön sopiva tuote.Tekniikkaa toimittaa muun muassa suomalainen LedFuture Oy, joka toimittaa Finavian testattavaksi uraauurtavan led-teknologialla toimivan desinfiointijärjestelmän. LedFuturen mukaan UVC-led-teknologia on perinteisiin puhdistusmenetelmiin verrattuna energiatehokasta, ympäristöystävällistä ja nopeaa, ja sitä ovat tutkineet muun muassa Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). 

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.