https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Finn Spring hyödyntää lämmön kausivarastointijärjestelmää tilojensa lämmitykseen

Kokkolalainen teknologiayritys Heliostorage toimitti lämmön kausivarastointijärjestelmän juomavalmistaja Finn Springin Toholammin-tehtaalle. Järjestelmä otettiin käyttöön huhtikuussa 2019 ja sen avulla kesän aikana keräämällä lämmöllä saatiin lämmitettyä toimistotilat koko kuluneen talven ajan. 

Lämmön-kausivarastointi1

Sähköä Finn Springin järjestelmään tuotetaan tehtaan omista aurinkopaneeleista, minkä ansiosta järjestelmä on täysin päästötön  ja omavarainen.

Lämmitysjärjestelmä varastoi aurinkopaneelien tuottaman sähkön maahan porattuihin lämpöakkuihin, joka talven aikana lämmittää toimistotilojen lämmitysjärjestelmässä liikkuvan veden 40-asteiseksi. 

-Maaperän lämmön varastointiominaisuuksia on tutkittu ja pilotoitu yliopistoissa 80-luvulta asti. Olemme tuotteistaneet menetelmän kaupalliseksi tuotteeksi yhteistyössä Aalto-yliopiston, Geologian tutkimuskeskus GTK:n ja Centria ammattikorkeakoulun kanssa, kertoo Heliostoragen kehitysjohtaja Timo Sivula.

-Finn Springin toimitus osoittaa kehittämämme ratkaisun hyödyt teollisuudelle, joka kamppailee lämmityskustannusten ja päästörajoitusten kanssa. Yhdistämällä aurinkoenergian ja hukkalämmön pk-yritys voi tulla lämpöenergiaomavaraiseksi ja samalla vähentää hiilijalanjälkeään merkittävästi, jatkaa Sivula.

-Järjestelmän käyttöönoton jälkeen kaukolämmön kulutuksemme romahti, joten pohdimme tällä hetkellä siitä luopumista, sanoo Hannu Ali-Haapala, Finn Spring Oy:n toimitusjohtaja.

Finn Spring on keskipohjalainen perheyritys, joka valmistaa vuosittain noin 90 miljoonaa litraa erilaisia lähdevesipohjaisia juomia. Yritys on Suomen suurin lähdevesien pakkaaja noin 90 prosentin markkinaosuudella.

Teksti: Ossi Hiltunen

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.