Ford pyrkii globaaliin hiilineutraaliuteen 2050 mennessä

Autonvalmistaja Ford kertoo tuoreessa kestävän kehityksen raportissaan laajentavansa ilmastonmuutostavoitteitaan ja pyrkivänsä saavuttamaan globaalin hiilineutraalisen toiminnan vuoteen 2050 mennessä. Yhtiö tiukentaa myös välitavoitteitaan vastatakseen ilmastonmuutoksen haasteisiin Euroopassa. 

ford

Yhtiö on jo aiemmin ilmoittanut vuoteen 2035 mennessä käyttävänsä kokonaan paikallista ja uusiutuvaa energiaa kaikissa tuotantolaitoksissaan. Tähän mennessä Fordin kaikki toimitilat Britanniassa ja Kölnissä sekä tehtaat Craiovassa, Romaniassa toimivat jo vihreällä energialla. Eurooppa on yksi ensimmäisistä etapeista Fordin hiilineutraaliin toimintaan globaalisti. 

Hiilineutraaliuden eli nollahiilipäästöjen saavuttamiseksi yhtiö aikoo keskittyä aluksi kolmeen kohtaan, jotka kattavat noin 95 prosenttia hiilidioksidipäästöistä: auton käyttö, toimitusketjut ja toimitilat.

- Voimme samanaikaisesti sekä kehittää ja valmistaa hienoja autoja, kasvattaa kestävää ja vahvaa liiketoimintaa, että suojalla planeettaa, sanoo Bob Holycross, Fordin varapuheenjohtaja, vastuullisuus- , ympäristö- ja turvallisuusjohtaja.

-Meillä ei vielä ole vastauksia kaikkeen, mutta työskentelemme aktiivisesti globaalien ja paikallisten yhteistyökumppanien ja sidosryhmien kanssa löytääksemme ne, lisää Holycross.

Ford on Yhdysvaltojen suurista autonvalmistajista ainoa, joka on sitoutunut hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti. 

Yhtiö investoi yli 11,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria sähköautoihin vuoden 2022 loppuun mennessä ja on sitoutunut valmistamaan sähköistettyjä version kaikista Euroopassa myytävistä automalleista. Näistä sähköisistä maaleista 18 ovat saatavilla vuoden 2021 loppuun mennessä.

Teksti: Ossi Hiltunen

Uusimmat artikkelit

K-kauppojen aurinkovoimaloilla ennätystehot touko-kesäkuussa

K-kauppojen aurinkovoimaloiden yli 40 000 aurinkopaneelia tuottivat touko-kesäkuussa ennätykselliset yli 3 000 MWh puhdasta aurinkosähköä. Kokonaisuudessa tuotettu määrä vastaa noin 5 000 pakastealtaan vuotuista sähkönkulutusta. Parhaimmassa tapauksessa aurinkovoimalla pystytään kattamaan valtaosa kaupan päivittäisestä sähkötarpeesta. 

7.8.2020 | Alan Uutiset

Tullin ennakkotilasto: Viennin syöksy pysähtyi kesäkuussa

Suomen tavaraviennin arvo oli 4,5 miljardia euroa kesäkuussa, eli 15,4 prosenttia vuoden takaista vähemmän. Tilanne kuitenkin koheni toukokuusta.

Saksalaisjätti Schaeffler lanseeraa suomalaisen partneriverkoston avulla kehitetyn kunnonvalvontajärjestelmän

Saksalainen auto- ja teollisuusalan yritys Schaeffler on toteuttanut kunnonvalvontajärjestelmänsä OPTIME:n suomalaisen partneriverkoston avulla. Saksalaisyhtiö on jo aikaisemmin perustanut tuotekehitystiimin Suomeen ja nyt yhteistyöllä luotua tuotetta lanseerataan kaupallisesti.

EVA: Talouskriisi on suomalaisten suurin uhka

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n julkaisemassa tutkimuksessa kysyttiin, kuinka uhkaavina suomalaiset pitävät maailmalla ja Suomessa tapahtuvia konflikteja ja kriisejä omalle ja läheistensä turvallisuudelle. Eniten pelkoa suomalaisissa herätti uusi laajamittainen talouskriisi (77 prosenttia vastaajista) sekä toiseksi eniten pandemiat ja tartuntataudit (72 prosenttia vastaajista).

Signify tuo markkinoille uusia desinfioivia valaisimia

UV-teknologiaan perustuvaan valaistukseen erikoistunut Signify kertoi kasvattavansa UV-C-valaistuksen tuotantokapasiteettiaan ja laajentavansa UV-C-tuotevalikoimaansa maailman kasvaneen desinfiointitarpeen vuoksi.

Asfalttikoneista saatava data parantaa päällysteen laatua, vähentää päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.