Ford pyrkii globaaliin hiilineutraaliuteen 2050 mennessä

Autonvalmistaja Ford kertoo tuoreessa kestävän kehityksen raportissaan laajentavansa ilmastonmuutostavoitteitaan ja pyrkivänsä saavuttamaan globaalin hiilineutraalisen toiminnan vuoteen 2050 mennessä. Yhtiö tiukentaa myös välitavoitteitaan vastatakseen ilmastonmuutoksen haasteisiin Euroopassa. 

ford

Yhtiö on jo aiemmin ilmoittanut vuoteen 2035 mennessä käyttävänsä kokonaan paikallista ja uusiutuvaa energiaa kaikissa tuotantolaitoksissaan. Tähän mennessä Fordin kaikki toimitilat Britanniassa ja Kölnissä sekä tehtaat Craiovassa, Romaniassa toimivat jo vihreällä energialla. Eurooppa on yksi ensimmäisistä etapeista Fordin hiilineutraaliin toimintaan globaalisti. 

Hiilineutraaliuden eli nollahiilipäästöjen saavuttamiseksi yhtiö aikoo keskittyä aluksi kolmeen kohtaan, jotka kattavat noin 95 prosenttia hiilidioksidipäästöistä: auton käyttö, toimitusketjut ja toimitilat.

- Voimme samanaikaisesti sekä kehittää ja valmistaa hienoja autoja, kasvattaa kestävää ja vahvaa liiketoimintaa, että suojalla planeettaa, sanoo Bob Holycross, Fordin varapuheenjohtaja, vastuullisuus- , ympäristö- ja turvallisuusjohtaja.

-Meillä ei vielä ole vastauksia kaikkeen, mutta työskentelemme aktiivisesti globaalien ja paikallisten yhteistyökumppanien ja sidosryhmien kanssa löytääksemme ne, lisää Holycross.

Ford on Yhdysvaltojen suurista autonvalmistajista ainoa, joka on sitoutunut hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti. 

Yhtiö investoi yli 11,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria sähköautoihin vuoden 2022 loppuun mennessä ja on sitoutunut valmistamaan sähköistettyjä version kaikista Euroopassa myytävistä automalleista. Näistä sähköisistä maaleista 18 ovat saatavilla vuoden 2021 loppuun mennessä.

Teksti: Ossi Hiltunen

Uusimmat artikkelit

24.9.2020 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi prosessikemian pilotointialusta vauhdittaa bio- ja kiertotaloutta

Uusi prosessikemian pilotointialusta VTT Bioruukki -pilotointikeskuksessa on suunniteltu nopeuttamaan yritysten ja tutkimusorganisaatioiden bio- ja kiertotaloushankkeita. Pilotointialustan avajaisia vietettiin 23.9.

Puuhuoltoketjun työhyvinvoinnissa on haasteita

Luonnonvarakeskus (Luke) selvitti koko puuhuoltoketjun työhyvinvointia tähän saakka laajimman ja ketjun eri ammattiryhmät kattavan kyselyn avulla. Puuhuoltoketjussa tehdään pitkää työpäivää, mutta työolosuhteisiin ollaan tyytyväisiä. Liki puolet vastaajista arvioi työn kuitenkin henkisesti rasittavaksi.

20.9.2020 | Kumppaniartikkeli

Somotec: Lisää kulumiskestävyyttä tuotantoprosessiin

Teollisuuden kasvavat kilpailukyky- ja tehokkuusvaatimukset sekä usein raskaat käyttöolosuhteet edellyttävät laitteiden kulutuksen- ja korroosionkestävyyden jatkuvaa parantamista.

Fingrid valitsi Empowerin sähköasemien ja voimajohtojen kunnossapitopartneriksi

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense International Oyj:n omistama Empower on valittu Fingridin julkisen hankinnan kilpailutuksessa ”yhdeksi merkittäväksi kunnossapitopartneriksi". Hankinnan kohteena ovat Fingridin sähköasemien ja voimajohtojen peruskunnossapitopalvelut vuosille 2021–2023.

14.9.2020 | Alan Uutiset

Neste aloittaa yt-neuvottelut, suunnittelee lakkauttavansa Naantalin jalostamon toiminnot

Neste suunnittelee Naantalin jalostamotoimintojen lakkauttamista ja toiminnan keskittämistä terminaali- ja satamatoimintoihin sekä Porvoon jalostamon kehittämistä kohti uusiutuvien ja kierrätys- raaka-aineiden prosessointia.

OL3 EPR:n sähköntuotanto alkaa helmikuussa 2022

Teollisuuden Voima Oyj (TVO) on saanut laitostoimittaja Areva-Siemens -konsortiolta päivitetyn aikataulun OL3 EPR -laitosyksikön käyttöönotosta. Sen mukaan polttoaine ladataan reaktoriin maaliskuussa 2021, laitosyksikkö liitetään valtakunnan sähköverkkoon saman vuoden lokakuussa ja säännöllinen sähköntuotanto alkaa helmikuussa 2022.

Liikuteltavat lasertyökalut tuovat joustavuutta kentälle

Uudet laserteknologiat mahdollistavat uuden joustavuuden tehdashalleissa ja kentällä tapahtuvassa työssä. Koherentti valo kohdistaa energian pienelle alueelle, jolloin alusta tai ympäristö ei vahingoitu, mutta työ käy nopeasti, siististi ja tarkasti.