Fortum kehittää ydinvoiman purkamisteknologiaa

Fortum ja Cyclife Sweden, joka on osa EDF-konsernia, ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen ydinvoimalaitosten käytöstäpoistoon ja purkujätteiden hallintaan liittyvien kaupallisten palveluiden kehittämisestä pohjoismaisille markkinoille.

nuclear

Energiayhtiö Fortum ja Cyclife Sweden ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen ydinvoimalaitosten käytöstäpoistoon ja purkujätteiden hallintaan liittyvien kaupallisten palveluiden kehittämisestä pohjoismaisille markkinoille. Cyclife on osa ruotsalaista EDF-konsernia.

Kumppanuuden myötä Fortum ja Cyclife pääsevät hyödyntämään toisiaan täydentävää osaamista ja vahvaa kokemusta ydinvoiman käytöstäpoistossa ja jätteiden hallinnassa. Yhdessä yritykset voivat tarjota asiakkaille laajan palveluvalikoiman ja sen myötä merkittävää lisäarvoa kustannusten optimoinnin, riskien pienentämisen ja rajapintojen vähentämisen avulla.

- Yhdessä Cyclifen ja EDF-konsernin kanssa pystymme tukemaan asiakkaitamme kaikissa käytöstäpoistoprojektien vaiheissa. Palveluihimme kuuluvat myös kokonaisvaltaiset jätehuoltopalvelut sekä innovatiiviset purkuratkaisut ydinvoimaloiden käytöstäpoistamisessa, sanoo Fortumin Anni Jaarinen, Head of Decommissioning and Waste, Nuclear Services.

- Fortumin perinteisten purkuteknologioiden ja -menetelmien tuominen ydinvoimasektorin käyttöön luo kustannustehokkaita ratkaisuja ja perustan teolliselle käytöstäpoistoliiketoiminnalle, Jaarinen jatkaa yhtiön tiedotteessa.

Ruotsissa pitkä kokemus ydinvoimaloiden purkamisesta

- Cyclife Sweden voi hyödyntää EDF-konsernin omilta laitoksiltaan keräämää 30 vuoden kokemusta käytöstäpoistosta ja tuoda tätä kokemusta ja osaamista ydinvoiman käytöstäpoistoon ja jätteenkäsittelyyn radioaktiivisen jätteen käsittelylaitoksensa kautta, Cyclifen Ruotsin toimitusjohtaja Mats Fridolfsson sanoo.

Tämä yhteistyö kertoo molempien yhtiöiden pyrkimyksestä tarjota ydinvoimateollisuudelle innovatiivisia, kestäviä ja kustannustehokkaita ratkaisuja ydinvoimalaitosten käytöstäpoistoon ja siitä syntyvien jätteiden hallintaan.

Markku Pervilä

Uusimmat artikkelit

18.6.2018 | Alan Uutiset

Tuulivoimaa tullaan rakentamaan Suomeen markkinaehtoisesti merkittäviä määriä

Tuulivoima on Suomessa erittäin kilpailukykyistä ilman tukia. Tuulivoimaa tullaan rakentamaan Suomeen tulevina vuosina runsaasti markkinaehtoisesti, mikä tulee muuttamaan koko Suomen sähköjärjestelmää.

Uusi teknologiakeskus avattu Kuopioon, kehittää uutta kromausmenetelmää Suomessa

Uudenlaista kromipinnoitusteknologiaa Suomessa kehittävä teknologiakeskus on avattu Kuopioon. Sen perustamista edelsi miljoonan euron rahoituskierros, jonka kuopiolainen kasvuyritys Savroc Oy keräsi rakentaakseen keskuksen ja kiihdyttääkseen teknologian kansainvälistymistä. TripleHard-pinnoite on jo patentoitu kansainvälisillä markkinoilla. Vastaavaa menetelmää ei ole maailmanmarkkinoilla. 

15.6.2018 | Tutkimus ja koulutus

Turvallisuusosaamisen parhaat käytännöt -kilpailun voittajaksi AEL:n työturvallisuuskoulutuksen malli

Opetushallitus järjesti keväällä 2018 kilpailun, jossa etsittiin hyviä käytäntöjä, joilla oppilaitokset kehittävät turvallisuusosaamista ja turvallisia toimintatapoja yhteistyössä työelämän kanssa. Kilpailun voittajaksi valittiin Ammattienedistämislaitossäätiö AEL sr:n työturvallisuuskoulutuksen malli kiertotaloustoimijoille. Voittaja julkistettiin Koulutusalan johtamisen foorumissa 11. kesäkuuta.

Distence ja Houston Analytics yhteistyöhön – Teollinen IoT kohtaa tekoälyn

Yhteistyö mahdollistaa teollisille valmistajille helpon keinon siirtää toimintoketjunsa kertaheitolla tekoälyn ja alustatalouden aikakaudelle. Teolliset valmistajat voivat hyödyntää yhteistyön mahdollistamaa tiedon keruuta ja käyttämistä läpi koko toimintoketjunsa.

Konecranes ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä mukaan pohjoismaiseen kiertotaloutta tutkivaan CIRCit-hankkeeseen

Konecranes ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä mukaan pohjoismaiseen kiertotaloutta tutkivaan CIRCit-hankkeeseen

Caverion vastaamaan Pohjoismaiden toiseksi suurimman avoimen palvelinkeskuksen valvonnasta ja ylläpidosta

Caverion ja Telia Finland ovat tehneet sopimuksen Telian rakennuttaman uuden Helsinki Data Centerin valvonnasta sekä kiinteistön ylläpidosta. Helsingin Pitäjänmäkeen valmistuva avoin palvelinkeskus on Pohjoismaiden turvallisin, energiatehokkain ja ympäristöystävällisin.