https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Fortum suunnittelee uutta kiertotaloushanketta palvelemaan koko Pohjois-Suomea

Fortum suunnittelee uuden materiaalien käsittelykeskuksen perustamista Oulun seudulle. Toteutuessaan laitos palvelisi koko Pohjois-Suomea.

kiertotalouskylkaavio_FI

Fortum Waste Solutions on rakentanut Riihimäelle Kiertotalouskylän, jossa yhdyskuntajätteen sisältämät materiaalit kiertävät eteenpäin Ekojalostamon, Suomen ensimmäisen Muovijalostamon ja Biojalostamon kautta.

- Käsittelykeskus vastaa alueen teollisuusyritysten tarpeeseen etsiä uusia ratkaisuja jätteiden ja sivutuotteiden jalostamiselle sekä uusiokäytölle. Keskuksessa käsiteltäisiin lämpövoimalaitosten tuhkaa, metsäteollisuuden jätelietteitä sekä rakennus- ja maa-ainesjätteitä. Fortum on kehittänyt menetelmiä, joilla näitä jätteitä voidaan jalostaa raaka-aineiksi ja hyödynnettäväksi materiaalina, yhtiö kertoo lehdistötiedotteessa.

Betoniteollisuudelle raaka-ainetta

Fortumin mukaan esimerkiksi Oulun seudun voimalaitoksista syntyy vuodessa merkittävä määrä tuhkaa, josta yhtiö voi jalostaa betoniteollisuuden raaka-aineita ja lannoitteita. Osa tuhkasta voidaan hyödyntää myös maanrakennuksessa. Lietteistä voidaan jalostaa maanparannusaineita, rakennusjätteestä kierrätyspolttoaineita sekä maanrakennusmateriaaleja ja maa-ainesjätteestä korkea arvoisempia maa-aineksia.

Fortum aloittaa kesän aikana ympäristövaikutusten arviointiohjelman, jonka aikana selvitetään käsittelykeskuksen perustamista joko Tyrnävälle tai yhtiön omalle alueelle Muhoksella. YVA-ohjelman aikana päätetään, kummalle alueelle haetaan ympäristölupaa. Investointipäätös tehdään ympäristöluvan myöntämisen jälkeen vuoden 2019 aikana.

Käsittelykeskus olisi laajuudeltaan 15 hehtaarin suuruinen. Toteutuessaan se työllistäisi 5–8 omaa työntekijää sekä 15–30 alihankkijaa.

Fortumilla on ennestään seitsemän teollisuusjätteen käsittelykeskusta Etelä- ja Itä-Suomessa.

www.fortum.fi

Uusimmat artikkelit

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

8.5.2025 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuus: “Vapautuksen päivä” käänsi hyvin alkaneen vuoden valtavaksi epävarmuudeksi

Teknologiateollisuuden uusien tilausten arvo parani alkuvuonna vuodentakaiseen nähden ja tarjouspyyntökyselyn saldoluku nousi positiiviseksi ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen. Jäsenille tehty kysely kertoo kuitenkin suuresta epävarmuudesta. Donald Trumpin toimet ovat hidastaneet investointipäätöksiä. 

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.