https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Henkilönsuojaimia koskeva lainsäädäntö uudistuu

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus henkilönsuojaimista on hyväksytty. Se korvaa nykyisen henkilönsuojaindirektiivin kansalliset versiot eli Suomessa valtioneuvoston päätöksen henkilönsuojaimista.

suojaimet

Lähde: TTL

  – Uudella asetuksella säädetään henkilönsuojaimia koskevista vaatimuksista. Suojainten teknisten ominaisuuksien vaatimukset eivät muutu, mutta niitä täsmennetään joiltain osin, kertoo Työterveyslaitos (TTL).

Uusi asetus käsittelee valmistajien, maahantuojien ja jakelijoiden velvollisuuksia sekä arviointilaitosten toimintaa. Sillä säädetään myös markkinavalvontaa koskevista asioista. Asetuksessa ei käsitellä henkilönsuojainten valintaa, käyttöä ja työnantajan velvoitteita suojainten hankinnassa.

Tietyiltä vakavilta riskeiltä, kuten hukkumiselta, haitalliselta melulta ja käsikäyttöisten moottorisahojen viilloilta suojaavat henkilönsuojaimet siirtyvät suojainten vaativimpaan luokkaan. Tämä edellyttää, että tuotteen suojausominaisuuksien testaamisen lisäksi arviointilaitos valvoo niiden laatua.

Asetus laajenee koskemaan yksityiseen käyttöön tarkoitettuja kuumuudelta suojaavia tuotteita, kuten uunikintaita. Muutoin henkilönsuojaimia ovat samat tuotteet kuin nykyisin.

Asetusta noudatetaan arviointilaitosten osalta 21.10.2016 alkaen ja muilta osin 21.4.2018 alkaen.

Suojainten valinta ja käyttö työpaikalla
- tee suojainvalinta työpaikan riskinarvioinnin perusteella
- varmista suojainten oikeanlainen suojaustaso
- tarkista suojainten käytettävyys ja toimivuus työtehtävässä myös muiden suojainten kanssa
- valitse CE-merkitty ja tyyppihyväksytty henkilönsuojain
- ohjeista suojainten käyttö ja huolto työpaikalla ja työpisteissä 
- valitse työpaikan suojaimista vastaava henkilö.

Lähde: TTL

Uusimmat artikkelit

27.12.2024 | Alan Uutiset

Wärtsilän toimittaa Tornion Voimalle Suomen ensimmäinen sähköjärjestelmää tasapainottava moottorivoimalaitoksen

"Moottoriteknologialla on paras keskimääräinen hyötysuhde tämäntyyppisissä toimintaolosuhteissa"toteaa Wärtsilä Energyn Afrikan ja Euroopan johtaja Kenneth Engblom. Voimalaitos käyttää pääpolttoaineena maakaasua ja tuotannossa voidaan myöhemmin siirtyä käyttämään uusiutuvaa energiaa.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.