https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Ihmislähtöinen valaistusratkaisu lisää työhyvinvointia

Älykkäällä ja mukautuvalla valaistuksella on suora vaikutus jaksamiseen ja hyvinvointiin työpaikalla. Ihmislähtöinen valaistus on uusi asia, joka tuo valaistukseen mukaan hyvinvointinäkökulman – energiansäästöstä puhumattakaan. 

helvar

Helvar Oy:n myyntijohtaja  Jukka Riikkulan  mukaan älykkäällä valaistuksenohjauksella voi säästää jopa 70 prosenttia energiakuluissa. 

– Kun valaistusta ohjataan vakiovalo- ja läsnäolotunnistimin, valot eivät ole esimerkiksi logistiikkatilassa jatkuvasti päällä, vaan vain silloin kun tiloissa liikutaan. 

Valaistus auttaa jaksamaan 

Energiatehokkuuden lisäksi Helvarissa uskotaan myös niin sanotun ihmiskeskeisen valaistuksen merkitykseen. 

 – Hyvin suunnitelulla valaistusratkaisulla voi tutkimustenkin mukaan saada aikaan useiden prosenttien nousun työn tuottavuudessa: kun työympäristössä on hyvä ja laadukas valaistus, ihmiset viihtyvät, jaksavat ja saavat enemmän aikaan, tuotteistosta vastaava johtaja  Henri Juslén  kertoo. 

Helvarin uudet toimitilat Espoon Keilaniemessä on toteutettu ihmislähtöisen ajatusmallin mukaan. 

 – Ihmislähtöinen valaistus on uusi asia, joka tuo valaistukseen mukaan hyvinvointinäkökulman. Eri-ikäiset, erilaisia työtehtäviä tekevät ihmisethän tarvitsevat erilaista valaistusta. Hyödynnämmekin toimistollamme värilämpötiloja valaistuksessa, sillä se tukee erilaisia työskentelytapoja. Kun halutaan olla tuottavia, tarvitaan kylmää valoa ja rentoutumiseen auttaa lämmin valo. Toimistomme valaistus mukautuu myös sen mukaan, miten tiloihin virtaa päivänvaloa, jolloin keinovalon määrä tiloissamme pienenee ja säästämme energiaa, myyntipäällikkö  Paula Ristoja  esittelee. 

Toimiston valot ovat myös säädettävissä työpisteittäin ja neuvotteluhuoneissa on läsnäolotunnistimet eli valot sammuvat, kun tilassa ei ole ketään. 

 – Valaistusratkaisu on myös helppo mukauttaa, mikäli tilojemme käyttötarve muuttuu. Jokainen valaisin on oma älykäs yksikkönsä, jota voimme tarvittaessa ohjata erikseen, Riikkula lisää. 

Uusimmat artikkelit

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

2.5.2025 | Alan Uutiset

Suomen ensimmäisen CAM-tehtaan rakentaminen alkaa – Kotkassa juhlistettiin peruskiven muurausta

Beijing Easpringin litiumioniakkujen katodiaktiivimateriaalia valmistavan tehtaan odotetaan toimivan ensivaiheessa 60 000 tonnin vuosikapasiteetilla, ja työllistävän suoraan noin 270 henkilöä. 

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.