https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kasvanut etätyö tuo haasteita kyberturvallisuuteen – suuryritykset pitävät tietoturvariskejä korkeina

Suuryritykset kokevat tietoturvariskit merkittävinä ja yhä useampi yritys myös varautuu niihin, selviää OP:n vuosittaisesta suuryritystutkimuksesta. Entistä useammalle yritykselle tieto on arvokkainta omaisuutta ja sen suojaaminen ensiarvoisen tärkeää.

pexels-dan-nelson-3949100

Viime vuonna koko yhteiskunta otti koronapandemian sysäämänä digiloikan, ja monissa yrityksissä siirryttiin nopeasti etätöihin. Tilastokeskuksen Työvoimatutkimuksen mukaan säännöllisesti kotona työskennelleiden osuus jopa kaksinkertaistui viime vuonna.

Uudet työjärjestelyt heijastuivat myös suuryritysten kyberturvariskeihin. Kyberuhkia ovat muun muassa haittaohjelmat, tietomurrot ja palvelunestohyökkäykset.

OP:n suuryritystutkimuksessa jopa neljä viidestä vastaajayrityksestä arvioi kyberriskien kasvaneen vuoden 2020 aikana hajautetun työtavan vuoksi. Lisäksi 87 prosenttia vastaajayrityksistä pitää tietoturvariskejä korkeina, kun vielä vuonna 2014 osuus oli 57 prosenttia.

- Tietoturvauhat ovat näkymättömiä, mikä tekee niiden tunnistamisesta vaikeaa. Toisaalta kyberturvallisuudesta on puhuttu julkisuudessa yhä enemmän ja ihmisten tietoisuus asiasta kehittyy jatkuvasti. Etätyö on myös osaltaan tuonut haasteita kyberturvallisuuteen. Riskejä lisää esimerkiksi työskentely suojaamattomassa verkossa tai julkisissa tiloissa sekä omien laitteiden käyttäminen, kertoo Pohjola Vakuutuksen toimitusjohtaja Olli Lehtilä.

Tietoturvan ajanmukaisuuteen ja tasoon tulee kiinnittää erityistä huomiota. Kyberturvallisuuskeskus kertoi käsitelleensä viime vuonna tietoturvatapauksia enemmän kuin koskaan ennen. Varsinkin isoihin yrityksiin ja muihin organisaatioihin kohdistetut lunnasrahoja vaativat kiristyshaittaohjelmat ovat lisääntyneet viime aikoina.

Yhä useampi yritys varautunut kyberriskeihin

Suuryritystutkimuksen mukaan vastaajayritysten varautuminen on noussut korkealle tasolle: liki 93 prosenttia suuryrityksistä kertoi olevansa varautunut tietoturvaan ja kyberturvallisuuteen liittyviin riskeihin.

Kyberriskien ehkäisemisessä avainasemassa ovat päivittäinen tietoturvatoiminta ja henkilökunnan jatkuva koulutus. Kyberriskeihin sisältyy aina inhimillinen taso, ja iso osa toteutuneista tapauksista on sattunut joko ihmisten tekemisten tai tekemättä jättämisten seurauksena tai mahdollistamana. Lisäksi hyvän tietoturvakulttuurin luomiseen tarvitaan yrityksen ylimmän johdon sitoutumista ja kaikkien työntekijöiden osallistumista. 

- Kybervahingot aiheuttavat sekä taloudellisia menetyksiä että mainehaittoja. Vahinkojen ennaltaehkäisy on erityisen tärkeää, sillä pahimmillaan maineen menettäminen voi olla suurempi vahinko kuin taloudelliset menetykset, joilta voi suojautua vakuutuksella. Vasta harva yritys on kuitenkin varautunut kyberriskeihin vakuutuksella, Olli Lehtilä sanoo.

Tulokset perustuvat OP:n vuosittaiseen suuryritystutkimukseen, joka mittaa suomalaisten suuryritysten näkemyksiä liiketoiminnan ja talouden kehityksestä. Tutkimukseen vastasi 240 henkilöä yhteensä 161 suomalaisesta tai Suomessa toimivasta suuryrityksestä, ja vastaajia ovat etenkin toimitusjohtajat, talous- ja rahoitusjohtajat sekä liiketoimintajohtajat. Aineisto kerättiin syksyllä 2020, ja tutkimus kokonaisuudessaan julkaistaan tammikuussa 2021. OP Ryhmä toteuttaa Suuryritystutkimuksen kumppaninaan Aalto-yliopiston professorien perustama NIBS-ajatushautomo. Suuryritystutkimus on toteutettu jo vuodesta 2012 saakka.

Lähteet:

Kyberturvallisuuskeskuksen Tietoturvan vuosi 2020 -julkaisu

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.