https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kemikaaliturvallisuus tehovalvontaan teollisuuden työpaikoilla

Työsuojeluviranomainen tekee kemikaaliturvallisuuden tehovalvontaa teollisuuden työpaikoilla sekä auto- ja moottoripyöräkorjaamoissa ensi syksynä. Tehovalvontaviikko toteutetaan lokakuussa 2018 viikolla 41 eri puolilla Suomea. Tehovalvonnan tavoitteena on varmistaa, että työpaikat laittavat kuntoon kemikaaliturvallisuuden perusasiat: kemikaaliluettelot, käyttöturvallisuustiedotteet ja kemiallisten tekijöiden riskin arvioinnin.

chemicals

- Työntekijöiden tulee tietää, mitä kemikaalia he käyttävät, miten kemikaalia käytetään turvallisesti ja mitä tulee tehdä, jos altistuu kemikaalille. Työnantajan vastuulla on varmistaa, että työntekijällä on tarvittavat tiedot ja osaaminen, kertoo ylitarkastaja Satu Auno Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Kemikaaliturvallisuuden perusasioissa on edelleen paljon puutteita, vaikka asiaa on valvottu pitkään. Esimerkiksi kemikaalien käyttöturvallisuustiedotteet puuttuvat tai eivät ole työntekijöiden saatavilla, tai ne ovat vain englanniksi.

- Suomen- ja ruotsinkielisen käyttöturvallisuustiedotteen kuuluu tulla kemikaalin mukana, joten muistakaa vaatia sitä kemikaalin toimittajalta, Auno muistuttaa.

Kemikaalit voivat aiheuttaa työtapaturmia kuten silmävammoja ja ammattitauteja kuten iho-oireita, syöpää ja lisääntymisterveyden ongelmia.

Auto- ja moottoripyöräkorjaamoissa terveydelle haitallisia kemikaaleja voivat olla esimerkiksi akkuhapot, jarrunesteet, öljyt ja polttoaineet sekä erilaiset liuottimet.

Teollisuuden työpaikoissa käytetään hyvin monenlaisia kemikaaleja. Vaarallisimpia kemikaaleja ovat syöpää aiheuttavat, perimää vaurioittavat ja lisääntymiselle vaaralliset aineet. Ne kuitenkin tunnistetaan työpaikoilla melko hyvin ja niiden turvalliseen käyttöön panostetaan. Sen sijaan esimerkiksi huollossa ja kunnossapidossa käytettävät kemikaalit jäävät monesti vähemmälle huomiolle, jolloin työntekijöillä ei ole samalla tapaa tietoa niiden turvallisesta käytöstä ja riskeistä.

Syksyllä toteutuva kemikaaliturvallisuuden tehovalvonta on osa EU:n laajuista kampanjaa "Terveellinen työ – Tunnista ja hallitse kemialliset tekijät", jonka järjestää Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto EU-OSHA vuosina 2018–2019.

www.tyosuojelu.fi

Uusimmat artikkelit

15.3.2024 | Alan Uutiset

Traficom julkaisi selvityksen koko Suomen kaukoliikenteen pysäyttäneen ratavaurion syistä – korjaamista tiedonkulussa

Ratavaurion syynä oli veturin rikkoontuminen ja sitä seuranneet liikkeellelähtöyritykset. Selvityksen mukaan erityisesti häiriötilanteiden viestinnässä ja johtamisessa on kehitettävää. Tapahtumiin liittyvien keskeisten toimijoiden yhteinen tilannekuva puuttui. 

Raision kaikki tehtaat ovat nyt hiilineutraaleja – ratkaisut syntyivät yhteistyössä kumppanien kanssa

Tuotannot pyörivät nyt uusiutuvalla energialla, eikä päästökompensaatioihin ole tarvinnut turvautua.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.