https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kemira palkittiin kierrätettyjen sivutuotteiden hyödyntämisestä juoma- ja jäteveden käsittelytuotteiden raaka-aineena

Kemira on voittanut Euroopan kemianteollisuuden arvostetun Responsible Care® -palkinnon ympäristövastuusta. Euroopan kemianteollisuuden järjestö (Cefic) myönsi palkinnon Kemiran ferrisulfaattitehtaalle, joka sijaitsee Porissa. Siellä käytetään kierrätettyjä teollisia sivutuotteita juoma- ja jäteveden käsittelytuotteiden valmistuksessa. 

drops-of-water-water-nature-liquid-40784

Ennen vuotta 2017 Kemiran Porin tehdas hankki ferrosulfaattia pääraaka-aineekseen samalla alueella sijaitsevasta titaanidioksiditehtaasta, joka tuotti ferrisulfaattia sivutuotteena. Tammikuussa 2017 ferrosulfaatin saanti tehtaasta keskeytyi. Taatakseen raaka-aineen jatkuvan saannin Kemira tutki lähistöllä olevaa ferrisulfaatin kaatopaikkaa, jonne oli viety titaanidioksidituotannon sivuvirtojen käyttämätöntä ylijäämämateriaalia, yhtiö kertoo lehdistötiedotteessa.

Jo vuonna 2017 Kemira pystyi hyödyntämään 27 000 tonnia ferrisulfaattia ja tuotantomäärän arvioidaan kasvavan vuonna 2019 jopa 170 000 tonniin. Hyvin sujuneen testausjakson jälkeen Kemira hyödyntää nyt kaatopaikkaa, jossa on useita miljoonia tonneja ferrisulfaatin raaka-ainetta. Näin se ottaa takaisin käyttöön noin 30 vuoden aikana kertyneitä teollisia sivutuotteita, jotka samalla varmistavat raaka-aineiden riittävyyden useiksi vuosiksi eteenpäin.

- Vedenkäsittelyalalla osataan jo hyödyntää teollisuuden sivuvirtoja metallin raaka-aineena, mutta tämä hanke osoittaa, että monia mahdollisuuksia on vielä käyttämättä. Parhaat sivutuotevirrat, kuten romurauta ja käytetty peittaliuos, on jo valjastettu käyttöön, mutta monet muut arvokkaat virrat heitetään kirjaimellisesti hukkaan, kertoo yritysvastuujohtaja Rasmus Valanko.

Yhtiö lisää, että jo nyt 70–80 prosenttia kaikista raaka-aineista, joita se käyttää vedenkäsittelyn saostusainetuotteissa, on muiden teollisuusalojen kierrätettyjä sivutuotteita. Kemiran tuotteilla käsitellään vesimäärää, joka vastaa 320 miljoonan ihmisen vuosittaista vedenkulutusta.

Palkittua vastuulliuutta

Europpalainen järjestö  Cefic  jakaa joka vuosi Responsible Care-palkinnot, joilla nostetaan esille ohjelman hyviä tuloksia. Responsible Care -kilpailussa oli neljä kategoriaa. Palkinnot jaettiin tänä vuonna Ceficin Helsingissä pidettävän kokouksen yhteydessä 24.10.2019. 

European Responsible Care-palkinnon kategoriat ovat:

- Chemical Safety Award

- Environmental Responsibility Award

- Sustainable Workplace Award

- National Associations Award 

Vuoden 2019 palkitut Kemiran lisäksi olivat Neste, Solvay SA ja essenscia.

  • Environmental Responsibility -palkinnon sai Kemira ferrosulfaattijätteen tuotteistamisesta. Kemira on luonut  innovatiivisen menetelmän eristää ferrosulfaatti kaatopaikkajätteestä ja käyttää sitä vedenpuhdistuksessa.  
  • Sustainable Workplace -palkinnon sai suomalainen Neste koko yhtiön turvallisuuskulttuuria kehittävästä Way Forward to Safety-toimintatavastaan. Way Forward to Safety koostuu workshopeista, e-oppimisen ja turvallisuustietoisuuden aktiviteeteista ja turvallisuuden johtamisprosesseista.

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.