https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kiertopesujen optimoinnilla voidaan säästää vuositasolla yli kaksi miljoonaa litraa vettä

Uusi Kiilto ProCIP -palvelu optimoi tutkitun tiedon avulla veden, kemikaalien, energian ja ajan kulutusta elintarviketeollisuuden kiertopesuissa. Saavutetut säästöt on helppo todentaa.

kiilto

Kiillon kehityspäällikkö Pekka Sinisalo

Elintarviketeollisuuden putkistoja ja laitteita puhdistetaan säännöllisesti, sillä niiden hygienian on täytettävä erittäin korkeat laatuvaatimukset. Käytettävät CIP- eli Clean in Place -kiertopesut muodostavat yhden suurimmista automaattisista pesuprosesseista tuotantolaitoksissa. Kiillon kehityspäällikkö Pekka Sinisalo muistuttaa, että yksi CIP -kiertopesu voi pitää sisällään esimerkiksi alkuhuuhtelun, emäspesun, välihuuhtelun, happopesun, loppuhuuhtelun ja steriloinnin.

- Yhden pesun hinta on noin 20 euroa. Pesumäärät vaihtelevat vuositasolla, tuotantolaitoksesta riippuen, 30 000 – 60 000 pesun välillä.

CIP-pesujen vaikutus kannattavuuteen on merkittävä. Arvioiden mukaan jopa 80 prosenttia meijeriteollisuuden tuotannon kokonaiskustannuksista liittyy laitteiden ja putkistojen puhdistamiseen.

- Hygieniasta ei voida tietenkään tinkiä. Veden, energian ja kemikaalien käyttöä samoin kuin pesuaikoja on kuitenkin mahdollista optimoida laadun siitä kärsimättä. Joskus pienilläkin toimenpiteillä pystytään saavuttamaan suuria säästöjä, Sinisalo korostaa.

Yhteistyössä asiakkaiden kanssa

Kiilto on jo vuosikymmenten ajan auttanut asiakkaitaan optimoimaan pesuprosessejaan. Pari vuotta sitten talossa alettiin kehittää ratkaisua optimointipalvelutuotteesta, jossa asiantuntijapalvelu, pesujen seuranta, poikkeamien havainnointi sekä pesujen seuranta yhdistyisivät.

- Keskeisenä ideana oli luoda järjestelmä, jossa voimme etänä seurata pesutapahtumaa ja tehtyjen toimenpiteiden vaikutus ja hyödyt voitaisiin aina selvästi osoittaa. Tavoitteena oli lisäksi, että kaikki päätökset perustuisivat tutkittuun tietoon.

Kehitystyötä tukivat myös asiakkaat.

- Kartoitimme asiakkaidemme toiveita ja tarpeita. Myös he halusivat tarkempaa tietoa optimointitoimenpiteiden vaikutuksista sekä lisää läpinäkyvyyttä prosesseihin.

Dataa analysoimalla toimenpide-ehdotuksia

Kehitystyö on nyt valmiina. Kiilto ProCIP on ratkaisu, joka yhdistää asiakkaan prosessiautomaatiosta saatavan tiedon, sen analyysin ja Kiillon asiantuntemuksen. Se varmistaa, että CIP-prosessit ovat yhdenmukaisia operatiivisten tavoitteiden sekä laatuvaatimusten kanssa.

- Asiantuntijamme auttavat analysoimaan tuotannosta kerättyä tietoa, tunnistamaan optimointimahdollisuuksia ja uudistamaan niiden mukaisesti pesuprosesseja.

Järjestelmän laskuritoiminnalla nähdään toteutettujen toimenpiteiden vaikutus kustannuksiin.

- Jatkuvan seurannan avulla päästään pesujen tasalaatuisuuteen ja vältetään niin yli- kuin alipeseminenkin. Pesuista tulee aina myös tarkat raportit ja tilastot.”

Palvelu myös vapauttaa tuotantolaitosten henkilöstön turhasta tiedonkeruusta eri lähteistä sekä paljon aikaa vievästä ongelmien tunnistuksesta.

Vähemmällä saadaan aikaan enemmän

Sinisalo arvioi, että Kiilto ProCIP:in myötä elintarviketeollisuuden pesuissa voidaan saada aikaan jopa kymmenien prosenttien kustannussäästöjä. Esimerkiksi eräässä asiakaskohteessa onnistuttiin optimointipalvelun avulla vähentämään veden kulutusta huomattavasti, säästäen kaksi miljoonaa litraa vettä alle vuodessa. Uudella optimointipalvelulla on myös muita etuja.

- Kun pesuihin voidaan käyttää aikaisempaa vähemmän vettä, energiaa, kemikaaleja ja aikaa, se palvelee myös Kiillon ja asiakkaan ympäristötavoitteita, Pekka Sinisalo korostaa.

Uusimmat artikkelit

2.12.2024 | Alan Uutiset

Fortumin Recycling & Wasten yrityskauppa vahvistui

Summa Equity ostaa Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminnot 800 miljoonalla eurolla ja fuusioi ne NG Groupin kanssa. 

26.11.2024 | Tutkimus ja koulutus

Vaasan yliopiston johtama uusi konsortio tutkii vety-argon-kierron mahdollisuuksia

Hydrogen-Argon Power Cycle (iHAPC) tutkimus pilotoi vety-argon-kierron käyttöä energiantuotannossa. Tavoitteena on osoittaa, että teknologia on täysin päästötön sekä myös hyötysuhteeltaan ainutlaatuinen.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.