https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kohti hiilidioksidivapaata terästeollisuutta – SSAB, LKAB ja Vattenfall

SSAB, LKAB ja Vattenfall ovat ilmoittaneet käynnistävänsä projektin, jonka puitteessa yritykset alkavat yhdessä kehittämään teräksen tuotantoprosessia, jonka päästönä syntyy vettä hiilidioksidin sijaan.

ssab

Lähde: SSAB

SSAB:n nykyinen tuotantojärjestelmä on jo nyt yksi maailman tehokkaimmista hiilidioksidipäästöjen osalta. Kuitenkin nykyinen koksaamoihin ja masuuneihin perustuva teräksentuotannon teknologia tarkoittaa sitä, että yritys on Ruotsin suurin yksittäinen hiilidioksidipäästöjen lähde.

Projektin osallistuvien yritysten mukaan Ruotsi on sopiva kohde tällaiselle hankkeelle, sillä maassa on korkeatasoista, erikoistunutta terästeollisuutta, fossiilisesta hiilestä vapaata sähköä sekä Euroopan laadukkainta rautamalmia. Projektin läpivieminen tulee edellyttämään kansallisia panostuksia valtiovallalta, tutkimuslaitoksilta ja korkeakouluilta seuraavien 20 - 25 vuoden aikana.

– Ympäristö ja vastuullisuus ovat olleet osa SSAB:n pitkän tähtäimen strategiaa jo vuosia. Mutta haluamme tehdä vielä enemmän. Tällä hankkeella haluamme ottaa vastuuta ratkaistaksemme pitkällä tähtäimellä hiilidioksidikysymyksen terästeollisuudessa, sanoo SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist.

– LKAB tuottaa rautamalmia käyttäen prosesseja, jotka vaativat vähemmän energiaa ja aiheuttavat vähemmän päästöjä kuin valtaosa kilpailijoistamme. Keskitymme myös asiakkaidemme prosessien optimointiin. Tämä panostus hiilidioksidivapaaseen terästuotantoon on merkittävä panostus kestävään kehitykseen, sanoo LKAB:n toimitusjohtaja Jan Moström.

– On erittäin kiinnostavaa ottaa osaa tähän hankkeeseen, jolla pyritään turvaamaan yhden Ruotsin keskeisen teollisuudenalan tulevaisuus käyttämällä hiilidioksidivapaata sähköä korvaamaan fossiilisia polttoaineita teräksen tuotannossa. Tämä on alku erittäin mielenkiintoiselle, ympäristöystävälliselle kehityshankkeelle, joka hyödyttää kumppaneitamme ja Vattenfallia sekä tietysti ilmastoa, sanoo puolestaan Vattenfallin toimitusjohtaja Magnus Hall.

SSAB:n Lindqvistin mukaan projektin onnistumisen edellytyksenä on vahva poliittinen tuki.

– Meillä kolmen yrityksen sisällä on selkeä tulevaisuuden visio; yhdessä voimme luoda kestävämmän tulevaisuuden, jossa yhtenä tavoitteena on teräs ilman hiiltä, toteaa Lindqvist päättää.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.