https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kotimainen Sinituote korvaa kaukolämmön käyttöään hukkalämmöllä

Ensi vuodesta alkaen Sinituotteen muoviosien valmistuksesta syntyvillä hukkalämmöillä lämpiävät tehtaan omat 1,4 hehtaarin kiinteistöt. Ratkaisulla korvataan yhtiön kaukolämmön käyttöä.

sinituote

Siivoustarvikkeita valmistavan tehtaan päästöt ovat jo lähtökohtaisesti pienet. Esimerkiksi sadasta tonnista jätettä yhtään kiloa ei mene kaatopaikalle, koska materiaalit kierrätetään noin kahteenkymmeneen eri jakeeseen jaettuna.

Materiaalien kierrätys kotimaisessa teollisuudessa on myös hyvällä tolalla. Seuraava kierrätyskohde on "näkymätön energia", sillä hukkalämmön uusiokäyttöön on jo kaikki teknologia ja osaaminen olemassa.

– Meillä on 19 kappaletta ruiskuvalukoneita, joissa vesi kulkee jäähdytysjärjestelmän kautta. Kun vedessä oleva lämpö kerätäänkin talteen, siitä saa hyvän hyödyn, kertoo Sinituotteen kehityspäällikkö ja ympäristövastaava Rami Peltosaari.

Yhtiön mukaan säästöpotentiaali tuli ilmi teollisuuden ja energiayhtiöiden hukkalämmön uusiokäyttöön erikoistuneen Calefa Oy:n tekemästä kartoituksesta.

Matkalla hiilivapauteen

Järjestelmä tuottaa noin 350 megawattituntia lämpöä, joka on yli puolet koko tehtaan tarvitsemasta kaukolämmön määrästä. Hukkalämmön uusiokäyttö on kokonaan hiilivapaata energiantuotantoa, kun hyödynnetään päästötöntä sähköä. Sinituote paraikaa investoi myös omaan aurinkosähköjärjestelmään.

Calefa toimittaa tehtaalle mitoitetun järjestelmän avaimet käteen -toimituksena. Etenkin teollisuudessa kokonaisjärjestelmätoimitus on perusteltua. Se ei sido omia resursseja ja vikatilanteissa yksi toimittaja vastaa kaikesta.

– Kokonaisjärjestelmätoimitus ja uskottavat näytöt ratkaisivat hankinnan. Hankintaa ei olisi tehty tai edes esitetty talossa eteenpäin, jos tästä olisi aiheutunut lisätyötä jollekin, Peltosaari sanoo.

Päästöjen vähenemisen ohessa tehtaan tarve ostaa uutta energiaa putoaa reilusti. Uusiokäyttöjärjestelmä hoitaa jatkossa ruiskuvalukoneiden jäähdytyksen, jolloin olemassa oleva jäähdytysjärjestelmä jää varmistamaan tuotantoa.

Energiakustannuksiin syntyy säästöä ja samalla CO2-päästöt putoavat.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.