https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kotimainen Sinituote korvaa kaukolämmön käyttöään hukkalämmöllä

Ensi vuodesta alkaen Sinituotteen muoviosien valmistuksesta syntyvillä hukkalämmöillä lämpiävät tehtaan omat 1,4 hehtaarin kiinteistöt. Ratkaisulla korvataan yhtiön kaukolämmön käyttöä.

sinituote

Siivoustarvikkeita valmistavan tehtaan päästöt ovat jo lähtökohtaisesti pienet. Esimerkiksi sadasta tonnista jätettä yhtään kiloa ei mene kaatopaikalle, koska materiaalit kierrätetään noin kahteenkymmeneen eri jakeeseen jaettuna.

Materiaalien kierrätys kotimaisessa teollisuudessa on myös hyvällä tolalla. Seuraava kierrätyskohde on "näkymätön energia", sillä hukkalämmön uusiokäyttöön on jo kaikki teknologia ja osaaminen olemassa.

– Meillä on 19 kappaletta ruiskuvalukoneita, joissa vesi kulkee jäähdytysjärjestelmän kautta. Kun vedessä oleva lämpö kerätäänkin talteen, siitä saa hyvän hyödyn, kertoo Sinituotteen kehityspäällikkö ja ympäristövastaava Rami Peltosaari.

Yhtiön mukaan säästöpotentiaali tuli ilmi teollisuuden ja energiayhtiöiden hukkalämmön uusiokäyttöön erikoistuneen Calefa Oy:n tekemästä kartoituksesta.

Matkalla hiilivapauteen

Järjestelmä tuottaa noin 350 megawattituntia lämpöä, joka on yli puolet koko tehtaan tarvitsemasta kaukolämmön määrästä. Hukkalämmön uusiokäyttö on kokonaan hiilivapaata energiantuotantoa, kun hyödynnetään päästötöntä sähköä. Sinituote paraikaa investoi myös omaan aurinkosähköjärjestelmään.

Calefa toimittaa tehtaalle mitoitetun järjestelmän avaimet käteen -toimituksena. Etenkin teollisuudessa kokonaisjärjestelmätoimitus on perusteltua. Se ei sido omia resursseja ja vikatilanteissa yksi toimittaja vastaa kaikesta.

– Kokonaisjärjestelmätoimitus ja uskottavat näytöt ratkaisivat hankinnan. Hankintaa ei olisi tehty tai edes esitetty talossa eteenpäin, jos tästä olisi aiheutunut lisätyötä jollekin, Peltosaari sanoo.

Päästöjen vähenemisen ohessa tehtaan tarve ostaa uutta energiaa putoaa reilusti. Uusiokäyttöjärjestelmä hoitaa jatkossa ruiskuvalukoneiden jäähdytyksen, jolloin olemassa oleva jäähdytysjärjestelmä jää varmistamaan tuotantoa.

Energiakustannuksiin syntyy säästöä ja samalla CO2-päästöt putoavat.

Uusimmat artikkelit

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

8.5.2025 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuus: “Vapautuksen päivä” käänsi hyvin alkaneen vuoden valtavaksi epävarmuudeksi

Teknologiateollisuuden uusien tilausten arvo parani alkuvuonna vuodentakaiseen nähden ja tarjouspyyntökyselyn saldoluku nousi positiiviseksi ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen. Jäsenille tehty kysely kertoo kuitenkin suuresta epävarmuudesta. Donald Trumpin toimet ovat hidastaneet investointipäätöksiä. 

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.