Kuinka desinfioida elintarviketeollisuuden kohteet viruksen varalta

Yleisesti alkoholi-, peretikkahappo- ja hypokloriittipohjaiset tuotteet ovat tehokkaimpia erilaisten virusten, kuten myös koronaviruksen COVID-19, tuhoamiseen.

kiilto

Tilassa, jossa on oleskellut joko tartunnan saanut henkilö tai epäilty tartunnan saanut henkilö, tulee suorittaa huolellinen siivous heikosti emäksisellä yleispuhdistusaineella, jonka jälkeen erityisesti kosketuspinnat on desinfioitava. Välineinä tulee käyttää kertakäyttöisiä / lyhytkäyttöisiä mikrokuitupyyhkeitä ja moppeja. Siivouksessa syntyneet jätteet ja kontaminoituneet välineet tulee pakata välittömästi erilliseen jätesäkkiin, joka suljetaan ja toimitetaan jäteastiaan.

Elintarviketeollisuuden tiloissa tulisi suorittaa lisäksi puhdistus desinfioivalla aineella. Pinnoille ja laitteille soveltuvat alkoholipohjaisista tuotteista ETA 700 sekä IPA 300 ja peretikkahappoisista desinfiointiaineista F 263 Airol Foam sekä F 268 Airol S. Lisäksi hypokloriittipohjaiset F 261 Kloriitti-Forte, F 10 Hype, F 15 Hite sekä F 18 Trio ovat tehokkaita koronaviruksen tuhoamiseen. Kloorituotteiden annostus tulee olla 1000 ppm ja peretikkahappotuotteiden 500 ppm. Kiillon tuotekehityspäällikkö Kimmo Nurmi ohjeistaa huuhtelemaan tuotteet pois riippuen käyttötavasta ja -kohteesta sekä kiinnittämään huomiota oikeaan annosteluun, lisätietoja näistä tuotteiden omilla sivuilla.

Siivouksen aikana tulee kiinnittää huomiota omaan suojautumiseen. Suojaimia riisuttaessa tärkeää on, ettei kosketa käytettyjen suojaimien ulkopintoja. Riisumisen jälkeen kädet pitää pestä huolellisesti lämpimällä vedellä sekä saippualla, esimerkiksi Erisan Soap. Maailman terveysjärjestö (WHO) ohjeistaa lisäksi käyttämään etanolipohjaista käsihuuhdetta. Vaipallisia viruksia, kuten koronavirusta vastaan tehokkaita desinfektioaineita käsille ovat esimerkiksi Erisan Käsihuuhde, Käsidesi ja Erisan Etasept.

Lue lisää Työterveyslaitoksen ohjeistuksesta COVID-19 -tartuntojen ehkäisyyn sekä THL:n sivuilta ajankohtaista tietoa COVID-19 -viruksen tilanteesta.

KORONAVIRUKSEN DESINFIOINTI ELINTARVIKETEOLLISUUDEN KOHTEISSA   TTL:N OHJEISTUS COVID-19   THL:N AJANKOHTAISTA COVID-19

Uusimmat artikkelit

24.9.2020 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi prosessikemian pilotointialusta vauhdittaa bio- ja kiertotaloutta

Uusi prosessikemian pilotointialusta VTT Bioruukki -pilotointikeskuksessa on suunniteltu nopeuttamaan yritysten ja tutkimusorganisaatioiden bio- ja kiertotaloushankkeita. Pilotointialustan avajaisia vietettiin 23.9.

Puuhuoltoketjun työhyvinvoinnissa on haasteita

Luonnonvarakeskus (Luke) selvitti koko puuhuoltoketjun työhyvinvointia tähän saakka laajimman ja ketjun eri ammattiryhmät kattavan kyselyn avulla. Puuhuoltoketjussa tehdään pitkää työpäivää, mutta työolosuhteisiin ollaan tyytyväisiä. Liki puolet vastaajista arvioi työn kuitenkin henkisesti rasittavaksi.

20.9.2020 | Kumppaniartikkeli

Somotec: Lisää kulumiskestävyyttä tuotantoprosessiin

Teollisuuden kasvavat kilpailukyky- ja tehokkuusvaatimukset sekä usein raskaat käyttöolosuhteet edellyttävät laitteiden kulutuksen- ja korroosionkestävyyden jatkuvaa parantamista.

Fingrid valitsi Empowerin sähköasemien ja voimajohtojen kunnossapitopartneriksi

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense International Oyj:n omistama Empower on valittu Fingridin julkisen hankinnan kilpailutuksessa ”yhdeksi merkittäväksi kunnossapitopartneriksi". Hankinnan kohteena ovat Fingridin sähköasemien ja voimajohtojen peruskunnossapitopalvelut vuosille 2021–2023.

14.9.2020 | Alan Uutiset

Neste aloittaa yt-neuvottelut, suunnittelee lakkauttavansa Naantalin jalostamon toiminnot

Neste suunnittelee Naantalin jalostamotoimintojen lakkauttamista ja toiminnan keskittämistä terminaali- ja satamatoimintoihin sekä Porvoon jalostamon kehittämistä kohti uusiutuvien ja kierrätys- raaka-aineiden prosessointia.

OL3 EPR:n sähköntuotanto alkaa helmikuussa 2022

Teollisuuden Voima Oyj (TVO) on saanut laitostoimittaja Areva-Siemens -konsortiolta päivitetyn aikataulun OL3 EPR -laitosyksikön käyttöönotosta. Sen mukaan polttoaine ladataan reaktoriin maaliskuussa 2021, laitosyksikkö liitetään valtakunnan sähköverkkoon saman vuoden lokakuussa ja säännöllinen sähköntuotanto alkaa helmikuussa 2022.

Liikuteltavat lasertyökalut tuovat joustavuutta kentälle

Uudet laserteknologiat mahdollistavat uuden joustavuuden tehdashalleissa ja kentällä tapahtuvassa työssä. Koherentti valo kohdistaa energian pienelle alueelle, jolloin alusta tai ympäristö ei vahingoitu, mutta työ käy nopeasti, siististi ja tarkasti.