https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kuinka desinfioida elintarviketeollisuuden kohteet viruksen varalta

Yleisesti alkoholi-, peretikkahappo- ja hypokloriittipohjaiset tuotteet ovat tehokkaimpia erilaisten virusten, kuten myös koronaviruksen COVID-19, tuhoamiseen.

kiilto

Tilassa, jossa on oleskellut joko tartunnan saanut henkilö tai epäilty tartunnan saanut henkilö, tulee suorittaa huolellinen siivous heikosti emäksisellä yleispuhdistusaineella, jonka jälkeen erityisesti kosketuspinnat on desinfioitava. Välineinä tulee käyttää kertakäyttöisiä / lyhytkäyttöisiä mikrokuitupyyhkeitä ja moppeja. Siivouksessa syntyneet jätteet ja kontaminoituneet välineet tulee pakata välittömästi erilliseen jätesäkkiin, joka suljetaan ja toimitetaan jäteastiaan.

Elintarviketeollisuuden tiloissa tulisi suorittaa lisäksi puhdistus desinfioivalla aineella. Pinnoille ja laitteille soveltuvat alkoholipohjaisista tuotteista ETA 700 sekä IPA 300 ja peretikkahappoisista desinfiointiaineista F 263 Airol Foam sekä F 268 Airol S. Lisäksi hypokloriittipohjaiset F 261 Kloriitti-Forte, F 10 Hype, F 15 Hite sekä F 18 Trio ovat tehokkaita koronaviruksen tuhoamiseen. Kloorituotteiden annostus tulee olla 1000 ppm ja peretikkahappotuotteiden 500 ppm. Kiillon tuotekehityspäällikkö Kimmo Nurmi ohjeistaa huuhtelemaan tuotteet pois riippuen käyttötavasta ja -kohteesta sekä kiinnittämään huomiota oikeaan annosteluun, lisätietoja näistä tuotteiden omilla sivuilla.

Siivouksen aikana tulee kiinnittää huomiota omaan suojautumiseen. Suojaimia riisuttaessa tärkeää on, ettei kosketa käytettyjen suojaimien ulkopintoja. Riisumisen jälkeen kädet pitää pestä huolellisesti lämpimällä vedellä sekä saippualla, esimerkiksi Erisan Soap. Maailman terveysjärjestö (WHO) ohjeistaa lisäksi käyttämään etanolipohjaista käsihuuhdetta. Vaipallisia viruksia, kuten koronavirusta vastaan tehokkaita desinfektioaineita käsille ovat esimerkiksi Erisan Käsihuuhde, Käsidesi ja Erisan Etasept.

Lue lisää Työterveyslaitoksen ohjeistuksesta COVID-19 -tartuntojen ehkäisyyn sekä THL:n sivuilta ajankohtaista tietoa COVID-19 -viruksen tilanteesta.

KORONAVIRUKSEN DESINFIOINTI ELINTARVIKETEOLLISUUDEN KOHTEISSA   TTL:N OHJEISTUS COVID-19   THL:N AJANKOHTAISTA COVID-19

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.