https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kuinka desinfioida elintarviketeollisuuden kohteet viruksen varalta

Yleisesti alkoholi-, peretikkahappo- ja hypokloriittipohjaiset tuotteet ovat tehokkaimpia erilaisten virusten, kuten myös koronaviruksen COVID-19, tuhoamiseen.

kiilto

Tilassa, jossa on oleskellut joko tartunnan saanut henkilö tai epäilty tartunnan saanut henkilö, tulee suorittaa huolellinen siivous heikosti emäksisellä yleispuhdistusaineella, jonka jälkeen erityisesti kosketuspinnat on desinfioitava. Välineinä tulee käyttää kertakäyttöisiä / lyhytkäyttöisiä mikrokuitupyyhkeitä ja moppeja. Siivouksessa syntyneet jätteet ja kontaminoituneet välineet tulee pakata välittömästi erilliseen jätesäkkiin, joka suljetaan ja toimitetaan jäteastiaan.

Elintarviketeollisuuden tiloissa tulisi suorittaa lisäksi puhdistus desinfioivalla aineella. Pinnoille ja laitteille soveltuvat alkoholipohjaisista tuotteista ETA 700 sekä IPA 300 ja peretikkahappoisista desinfiointiaineista F 263 Airol Foam sekä F 268 Airol S. Lisäksi hypokloriittipohjaiset F 261 Kloriitti-Forte, F 10 Hype, F 15 Hite sekä F 18 Trio ovat tehokkaita koronaviruksen tuhoamiseen. Kloorituotteiden annostus tulee olla 1000 ppm ja peretikkahappotuotteiden 500 ppm. Kiillon tuotekehityspäällikkö Kimmo Nurmi ohjeistaa huuhtelemaan tuotteet pois riippuen käyttötavasta ja -kohteesta sekä kiinnittämään huomiota oikeaan annosteluun, lisätietoja näistä tuotteiden omilla sivuilla.

Siivouksen aikana tulee kiinnittää huomiota omaan suojautumiseen. Suojaimia riisuttaessa tärkeää on, ettei kosketa käytettyjen suojaimien ulkopintoja. Riisumisen jälkeen kädet pitää pestä huolellisesti lämpimällä vedellä sekä saippualla, esimerkiksi Erisan Soap. Maailman terveysjärjestö (WHO) ohjeistaa lisäksi käyttämään etanolipohjaista käsihuuhdetta. Vaipallisia viruksia, kuten koronavirusta vastaan tehokkaita desinfektioaineita käsille ovat esimerkiksi Erisan Käsihuuhde, Käsidesi ja Erisan Etasept.

Lue lisää Työterveyslaitoksen ohjeistuksesta COVID-19 -tartuntojen ehkäisyyn sekä THL:n sivuilta ajankohtaista tietoa COVID-19 -viruksen tilanteesta.

KORONAVIRUKSEN DESINFIOINTI ELINTARVIKETEOLLISUUDEN KOHTEISSA   TTL:N OHJEISTUS COVID-19   THL:N AJANKOHTAISTA COVID-19

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.