https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Lehtovuoren älyroskiksista suurtilaus Ruotsista – Jätekuljetuksissa vähintään 80 % säästö

Lehtovuori Oy:n teknologiakehityksen tulos, aurinkovoimalla roskansa puristava ja jätehuoltoon täyttymisestään ilmoittava CitySolar-jäteastia pudistaa pian Tukholman aluetta.

kuva1_citysolar

Miljoonan euron arvoinen tilaus on paitsi Lehtovuoren historian suurin kertakauppa, myös yhtiön älykkäiden roska-astioiden ensimmäinen tilaus ja niiden kansainvälinen päänavaus. CitySolarit valmistetaan Design from Finland -sertifikaatin saaneen perheyhtiön tehtaalla Ylöjärvellä 40 ammattilaisen voimin.

– Jo tämä sopimus aiheuttaa uusia rekrytointeja muutaman henkilötyövuoden verran. Strategisesti tilaus on voitto teknologiakehityksellemme ja kansainvälistymisellemme, joka näkyy vahvana kasvuna myös muilla osa-alueillamme, sanoo Lehtovuori Oy:n toimitusjohtajana viime syksynä aloittanut Eero Ojanen.

Toimitukset Ruotsiin ajoittuvat tälle ja ensi vuodelle. Ne sisältävät 80:n CitySolarin lisäksi yli 1000 muuta kaupunkikalustetta, mm. lajitteluastioita.

Jätekuljetuksissa vähintään 80 % säästö ja iso ilmastohyöty

Vuonna 1945 perustettu Lehtovuori Oy on Suomen johtava ympäristökalustaja. Panostus teknologiakehitykseen on tarkoittanut yhtiössä hyötyratkaisujen innovointia perinteisten kaupunkikalusteiden uuden sukupolven versioihin.

CitySolarissa äly näkyy toimintoina, joista toinen puristaa roskat pieneen tilaan aurinkovoimalla ja toinen ilmoittaa astian täyttymisestä tyhjentäjälle. Sen ansiosta älyroskiksessa on aina tilaa, eikä turhia tyhjennysajoja ei tarvita lainkaan. Lisäksi roska-astioiden sijainnit ja täyttöasteet tallentuvat pilvipalveluun, joka tuo reaaliaikaisen tilanteen käyttäjän päätteelle karttapohjaisessa käyttöliittymässä. Energiapihi puristustoiminto tarvitsee vain sen verran valoa kuin Pohjolan talvi suo.

CitySolarin kokoista, perinteistä roska-astiaa joudutaan tyhjentämään sen sisällöstä riippuen viidestä kymmeneen kertaa useammin kuin älyroskista. Koska Suomen kaupunkien roska-astiat ovat tällä hetkellä CitySolaria pienempiä, niissä tarvitaan nykyään keskimäärin 12 kertaa enemmän tyhjennyskuljetuksia kuin puristustoiminnolla varustetutussa älyroskiksessa.

Kaupunkiemme päästöjä voidaan leikata edullisesti

CitySolar maksaa itsensä takaisin kuljetussäästöinä alle kolmessa vuodessa. Se ei ole maailman ensimmäinen älyroskis, mutta se on kehityksen eturivissä ja sillä on selvä kilpailuetu – käytännöllisyys. Tekniikka on integroitu omakotitalojen pihoilta tuttuun, jätehuollon yleisimmin käyttämään standardikokoiseen 240 litran jäteastiaan.

Sen ansiosta jätteiden tyhjennys onnistuu tavallisen jäteauton tyhjennystoiminnolla ilman roskasäkkien kantamista, jota nykyisten älyroskisten säiliöiden tyhjentämiseen tarvitaan.

CitySolarin hankintahinta on perusroskista selvästi korkeampi. Juuri hankintahinta on aiemmin jarruttanut älyroskiksen leviämistä suomalaisiin kuntiin, joissa on arvostettu edullista kertakustannusta huolimatta siitä, että älyroskis maksaa itsensä takaisin nopeasti.

– Nyt tilanne on muuttumassa. Kaupunkien strategioissa tavoitellaan hiilineutraaliutta älykkäiden ratkaisujen avulla, ja hankinnoissa katsotaan aiempaa pidemmälle. Logistiset päästöt halutaan minimoida. Me haluamme olla osaltamme auttamassa tätä ilmastotyötä, sanoo Eero Ojanen.

Tuotteen päämarkkinat ovat viennissä, jossa Israelista tuli 35:s Lehtovuoren tuotteita tilannut maa.

Uusimmat artikkelit

8.5.2025 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuus: “Vapautuksen päivä” käänsi hyvin alkaneen vuoden valtavaksi epävarmuudeksi

Teknologiateollisuuden uusien tilausten arvo parani alkuvuonna vuodentakaiseen nähden ja tarjouspyyntökyselyn saldoluku nousi positiiviseksi ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen. Jäsenille tehty kysely kertoo kuitenkin suuresta epävarmuudesta. Donald Trumpin toimet ovat hidastaneet investointipäätöksiä. 

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.