https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Lidlin Laukaan jakelukeskus tuottaa omaa uusiutuvaa energiaa maaliskuusta eteenpäin

Lidlin Laukaan jakelukeskuksesta toimitetaan tuotteita päivittäin yli kuuteenkymmeneen Lidlin myymälään. Maaliskuusta eteenpäin jakelukeskus toimii osittain omalla uusiutuvalla energialla, kun aurinkopaneelit on lopulta asennettu paikalleen. 

lidl

Laukaan Lidl-myymälän katolle asennettiin muutama vuosi sitten yli 200 aurinkopaneelia. Paneelit tuottavat sähköä noin 54 MWh vuodessa, mikä vastaa noin 12 prosenttia myymälän kokonaissähkönkulutuksesta.

Laukaan jakelukeskuksen aurinkopaneelit on sijoitettu seinille. Näin vältetään aurinkopaneeleiden peittyminen talviseen aikaan ja aurinkovoima saadaan tuottamaan jo aikaisemmin keväästä. Aurinkopaneelit tuottavat vuodessa noin 400 MWh aurinkovoimaa. Tämä vastaa käytännössä noin 190 kerrostaloasukkaan vuotuista sähkönkulutusta. Aurinkopaneeleita asennetaan yhteensä 1500.

– Tavoitteenamme on ollut jatkuvasti lisätä omaa uusiutuvan energian käyttöä, siksi myös Laukaalle rakennettiin oma aurinkovoimala. Näin katetaan keväällä ja kesällä suurin osa kiinteistön tarvittavasta sähköenergiasta, kertoo projektipäällikkö Matti Boeschoten.

Aurinkovoimala kattaa kesäaikaan suuren osan esimerkiksi kylmätilojen viilentämisestä tarvittavasta energiasta. Aurinkovoima tuottaa parhaiten aurinkoisella kesäpäivällä, kun sähkönkulutus on suurin.

Aurinkovoimala osa vastuullisuustavoitteita

Myös Lidlin Järvenpään jakelukeskuksen katolla on 1600 paneelin aurinkovoimala. Järvenpään jakelukeskus on Pohjoismaiden ympäristöystävällisin jakelukeskus, joka on suunniteltu ja rakennettu BREEAM -ympäristösertifikaatin Excellent -tason vaatimusten mukaisesti. Kaikissa Lidlin jakelukeskuksissa työskentelee päivittäin 300 varastotyöntekijää ja logistiikan asiantuntijaa.

Aurinkopaneelien  asentaminen jakelukeskuksiin ja myymälöihin tukee Lidlin tavoitetta olla oman toiminnan osalta hiilineutraali vuoden 2025 loppuun mennessä.

– Lohkaisimme päästöistämme pois kolmanneksen, kun siirryimme käyttämään vain uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Vaikka sähkömme on nyt päästötöntä, sitä ei silti pidä käyttää tuhlaten. Myymälät ja jakelukeskukset ovat jo nyt energiapihejä, ja aurinkovoimaloilla voimme entisestään pienentää ostetun energian käyttöä, kertoo Lidlin vastuullisuusasiantuntija Jenni Hakkarainen.

Vuonna 2014 Laukaan jakelukeskusta laajennettiin. 56 600 neliömetrin kokoinen jakelukeskus on ollut toiminnassa vuodesta 2004 lähtien.

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.