https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Lidlin Laukaan jakelukeskus tuottaa omaa uusiutuvaa energiaa maaliskuusta eteenpäin

Lidlin Laukaan jakelukeskuksesta toimitetaan tuotteita päivittäin yli kuuteenkymmeneen Lidlin myymälään. Maaliskuusta eteenpäin jakelukeskus toimii osittain omalla uusiutuvalla energialla, kun aurinkopaneelit on lopulta asennettu paikalleen. 

lidl

Laukaan Lidl-myymälän katolle asennettiin muutama vuosi sitten yli 200 aurinkopaneelia. Paneelit tuottavat sähköä noin 54 MWh vuodessa, mikä vastaa noin 12 prosenttia myymälän kokonaissähkönkulutuksesta.

Laukaan jakelukeskuksen aurinkopaneelit on sijoitettu seinille. Näin vältetään aurinkopaneeleiden peittyminen talviseen aikaan ja aurinkovoima saadaan tuottamaan jo aikaisemmin keväästä. Aurinkopaneelit tuottavat vuodessa noin 400 MWh aurinkovoimaa. Tämä vastaa käytännössä noin 190 kerrostaloasukkaan vuotuista sähkönkulutusta. Aurinkopaneeleita asennetaan yhteensä 1500.

– Tavoitteenamme on ollut jatkuvasti lisätä omaa uusiutuvan energian käyttöä, siksi myös Laukaalle rakennettiin oma aurinkovoimala. Näin katetaan keväällä ja kesällä suurin osa kiinteistön tarvittavasta sähköenergiasta, kertoo projektipäällikkö Matti Boeschoten.

Aurinkovoimala kattaa kesäaikaan suuren osan esimerkiksi kylmätilojen viilentämisestä tarvittavasta energiasta. Aurinkovoima tuottaa parhaiten aurinkoisella kesäpäivällä, kun sähkönkulutus on suurin.

Aurinkovoimala osa vastuullisuustavoitteita

Myös Lidlin Järvenpään jakelukeskuksen katolla on 1600 paneelin aurinkovoimala. Järvenpään jakelukeskus on Pohjoismaiden ympäristöystävällisin jakelukeskus, joka on suunniteltu ja rakennettu BREEAM -ympäristösertifikaatin Excellent -tason vaatimusten mukaisesti. Kaikissa Lidlin jakelukeskuksissa työskentelee päivittäin 300 varastotyöntekijää ja logistiikan asiantuntijaa.

Aurinkopaneelien  asentaminen jakelukeskuksiin ja myymälöihin tukee Lidlin tavoitetta olla oman toiminnan osalta hiilineutraali vuoden 2025 loppuun mennessä.

– Lohkaisimme päästöistämme pois kolmanneksen, kun siirryimme käyttämään vain uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Vaikka sähkömme on nyt päästötöntä, sitä ei silti pidä käyttää tuhlaten. Myymälät ja jakelukeskukset ovat jo nyt energiapihejä, ja aurinkovoimaloilla voimme entisestään pienentää ostetun energian käyttöä, kertoo Lidlin vastuullisuusasiantuntija Jenni Hakkarainen.

Vuonna 2014 Laukaan jakelukeskusta laajennettiin. 56 600 neliömetrin kokoinen jakelukeskus on ollut toiminnassa vuodesta 2004 lähtien.

Uusimmat artikkelit

Valmetilta teollisen internetin ratkaisu mittaustiedon keräämiseen kaasukuljetuskonteista

Valmet on kehittänyt teollisen internetin ratkaisun, joka kerää kriittistä mittaustietoa kaasukuljetuskonteista. Tarkka tiedonkeruu ilman perinteisiä fyysisiä mittauksia parantaa räjähdysherkkien, esimerkiksi metaania tai vetyä sisältävien konttien turvallisuutta, tuo säästöjä ja antaa tietoja konttien sisällöstä logistiikkaa varten.

19.10.2021 | Tutkimus ja koulutus

Neste avaa tutkimuskeskuksen Singaporeen

Neste vauhdittaa kasvustrategiansa toteutusta perustamalla tutkimuskeskuksen Singaporeen. Investoinnin myötä Neste kasvattaa maailmanlaajuista tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaansa ja edistää kumppaniyhteistyötä Aasian ja Tyynenmeren alueella ja erityisesti Singaporessa.

18.10.2021 | Alan Uutiset

Metsäteollisuus elpyy – teollisuuspuun hakkuut kasvavat

Koronapandemian vähittäinen väistyminen ja talouden elvytystoimien jatkuminen heijastuvat maailmantalouteen ja kasvattavat metsäteollisuustuotteiden tuotanto- ja vientimääriä vuonna 2021. Suomessa teollisuuden kasvava puuntarve lisää hakkuumääriä ja nostaa kantohintoja.

K-ryhmä saavutti vuoden 2025 energiatehokkuustavoitteensa – taustalla uudet innovaatiot

K-ryhmä sitoutui vuonna 2017 pienentämään energiankulutustaan 7,5 prosenttia vuoteen 2025 mennessä. Tuoreet luvut paljastavat, että tavoite on täyttynyt neljä vuotta etuajassa.

Terrafamen akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt. Terrafame teki päätöksen akkukemikaalitehtaan 240 miljoonan euron investoinnista vuonna 2018. Akkukemikaalitehdas on valmistuessaan kapasiteetiltaan yksi maailman suurimmista akkukemikaalien tuotantolinjoista.

VR ottaa käyttöön koneälyisen apukuskin

VR on ottanut kevään aikana sekä matkustaja- että tavaraliikenteen junissa käyttöön veturinkuljettajaa avustavan, koneälyä hyödyntävän DAS-järjestelmän. DAS auttaa optimoimaan junan ajoa niin, että energiatehokkuus lisääntyy, täsmällisyys paranee ja samalla matkustusmukavuus kasvaa.

1.6.2021 | Kumppaniartikkeli

S/Y Christopher -jahdin peräsimien tiivisteiden vaihto – kuinka jahti päätyi Suomeen?

Viisi vuotta sitten S/Y Christopher -jahti oli Mallorcalla kunnostuksessa ja Baltic Yachts auttoi heitä siellä monissa kunnostukseen liittyvissä asioissa. Samalla Baltic Yachts loi hyvät suhteet kapteeni Mark O’Reillyyn.