https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Lidlin Laukaan jakelukeskus tuottaa omaa uusiutuvaa energiaa maaliskuusta eteenpäin

Lidlin Laukaan jakelukeskuksesta toimitetaan tuotteita päivittäin yli kuuteenkymmeneen Lidlin myymälään. Maaliskuusta eteenpäin jakelukeskus toimii osittain omalla uusiutuvalla energialla, kun aurinkopaneelit on lopulta asennettu paikalleen. 

lidl

Laukaan Lidl-myymälän katolle asennettiin muutama vuosi sitten yli 200 aurinkopaneelia. Paneelit tuottavat sähköä noin 54 MWh vuodessa, mikä vastaa noin 12 prosenttia myymälän kokonaissähkönkulutuksesta.

Laukaan jakelukeskuksen aurinkopaneelit on sijoitettu seinille. Näin vältetään aurinkopaneeleiden peittyminen talviseen aikaan ja aurinkovoima saadaan tuottamaan jo aikaisemmin keväästä. Aurinkopaneelit tuottavat vuodessa noin 400 MWh aurinkovoimaa. Tämä vastaa käytännössä noin 190 kerrostaloasukkaan vuotuista sähkönkulutusta. Aurinkopaneeleita asennetaan yhteensä 1500.

– Tavoitteenamme on ollut jatkuvasti lisätä omaa uusiutuvan energian käyttöä, siksi myös Laukaalle rakennettiin oma aurinkovoimala. Näin katetaan keväällä ja kesällä suurin osa kiinteistön tarvittavasta sähköenergiasta, kertoo projektipäällikkö Matti Boeschoten.

Aurinkovoimala kattaa kesäaikaan suuren osan esimerkiksi kylmätilojen viilentämisestä tarvittavasta energiasta. Aurinkovoima tuottaa parhaiten aurinkoisella kesäpäivällä, kun sähkönkulutus on suurin.

Aurinkovoimala osa vastuullisuustavoitteita

Myös Lidlin Järvenpään jakelukeskuksen katolla on 1600 paneelin aurinkovoimala. Järvenpään jakelukeskus on Pohjoismaiden ympäristöystävällisin jakelukeskus, joka on suunniteltu ja rakennettu BREEAM -ympäristösertifikaatin Excellent -tason vaatimusten mukaisesti. Kaikissa Lidlin jakelukeskuksissa työskentelee päivittäin 300 varastotyöntekijää ja logistiikan asiantuntijaa.

Aurinkopaneelien  asentaminen jakelukeskuksiin ja myymälöihin tukee Lidlin tavoitetta olla oman toiminnan osalta hiilineutraali vuoden 2025 loppuun mennessä.

– Lohkaisimme päästöistämme pois kolmanneksen, kun siirryimme käyttämään vain uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Vaikka sähkömme on nyt päästötöntä, sitä ei silti pidä käyttää tuhlaten. Myymälät ja jakelukeskukset ovat jo nyt energiapihejä, ja aurinkovoimaloilla voimme entisestään pienentää ostetun energian käyttöä, kertoo Lidlin vastuullisuusasiantuntija Jenni Hakkarainen.

Vuonna 2014 Laukaan jakelukeskusta laajennettiin. 56 600 neliömetrin kokoinen jakelukeskus on ollut toiminnassa vuodesta 2004 lähtien.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.