https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Lidlin Laukaan jakelukeskus tuottaa omaa uusiutuvaa energiaa maaliskuusta eteenpäin

Lidlin Laukaan jakelukeskuksesta toimitetaan tuotteita päivittäin yli kuuteenkymmeneen Lidlin myymälään. Maaliskuusta eteenpäin jakelukeskus toimii osittain omalla uusiutuvalla energialla, kun aurinkopaneelit on lopulta asennettu paikalleen. 

lidl

Laukaan Lidl-myymälän katolle asennettiin muutama vuosi sitten yli 200 aurinkopaneelia. Paneelit tuottavat sähköä noin 54 MWh vuodessa, mikä vastaa noin 12 prosenttia myymälän kokonaissähkönkulutuksesta.

Laukaan jakelukeskuksen aurinkopaneelit on sijoitettu seinille. Näin vältetään aurinkopaneeleiden peittyminen talviseen aikaan ja aurinkovoima saadaan tuottamaan jo aikaisemmin keväästä. Aurinkopaneelit tuottavat vuodessa noin 400 MWh aurinkovoimaa. Tämä vastaa käytännössä noin 190 kerrostaloasukkaan vuotuista sähkönkulutusta. Aurinkopaneeleita asennetaan yhteensä 1500.

– Tavoitteenamme on ollut jatkuvasti lisätä omaa uusiutuvan energian käyttöä, siksi myös Laukaalle rakennettiin oma aurinkovoimala. Näin katetaan keväällä ja kesällä suurin osa kiinteistön tarvittavasta sähköenergiasta, kertoo projektipäällikkö Matti Boeschoten.

Aurinkovoimala kattaa kesäaikaan suuren osan esimerkiksi kylmätilojen viilentämisestä tarvittavasta energiasta. Aurinkovoima tuottaa parhaiten aurinkoisella kesäpäivällä, kun sähkönkulutus on suurin.

Aurinkovoimala osa vastuullisuustavoitteita

Myös Lidlin Järvenpään jakelukeskuksen katolla on 1600 paneelin aurinkovoimala. Järvenpään jakelukeskus on Pohjoismaiden ympäristöystävällisin jakelukeskus, joka on suunniteltu ja rakennettu BREEAM -ympäristösertifikaatin Excellent -tason vaatimusten mukaisesti. Kaikissa Lidlin jakelukeskuksissa työskentelee päivittäin 300 varastotyöntekijää ja logistiikan asiantuntijaa.

Aurinkopaneelien  asentaminen jakelukeskuksiin ja myymälöihin tukee Lidlin tavoitetta olla oman toiminnan osalta hiilineutraali vuoden 2025 loppuun mennessä.

– Lohkaisimme päästöistämme pois kolmanneksen, kun siirryimme käyttämään vain uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Vaikka sähkömme on nyt päästötöntä, sitä ei silti pidä käyttää tuhlaten. Myymälät ja jakelukeskukset ovat jo nyt energiapihejä, ja aurinkovoimaloilla voimme entisestään pienentää ostetun energian käyttöä, kertoo Lidlin vastuullisuusasiantuntija Jenni Hakkarainen.

Vuonna 2014 Laukaan jakelukeskusta laajennettiin. 56 600 neliömetrin kokoinen jakelukeskus on ollut toiminnassa vuodesta 2004 lähtien.

Uusimmat artikkelit

12.5.2021 | Alan Uutiset

STK ry:n jäsenkysely: Sähkötekniselle alalle tarvitaan lisää osaajia

Sähköistysala näkee työvoiman saannin yhdeksi keskeisistä haasteista tulevaisuudessa. Kolmannes STK:n jäsenkyselyyn vastanneista yrityksistä arvioi tarvitsevansa lisää työvoimaa jo lähitulevaisuudessa. Alalle toivotaan erityisesti ammattilaisia, joilla on myös kaupallista osaamista ja kielitaitoa.

11.5.2021 | Tutkimus ja koulutus

Uutta tietoa yhteistyöllä

Älykäs valmistus ekosysteemissä -tutkimushanke kokosi valmistavan teollisuuden yritykset sekä tutkijat yhdessä ratkomaan digitalisoituvan alan haasteita. Hanke päättyy sellaisenaan nyt maaliskuussa, mutta tutkimustyö jatkuu.

Rakennussähkösuunnittelijan pätevyys mittaa projektin kokonaishallintaa

Rakennussähkösuunnittelijan pätevyyslautakunta on saanut tietoonsa, että rakennusten tietoteknisiin järjestelmiin erikoistuneilta suunnittelijoilta (telesuunnittelijat) on edellytetty tarjouspyynnöissä rakennussähkösuunnittelijan pätevyyttä.

Pohjolan Voima suunnittelee Euroopan suurimpiin kuuluvaa akkuratkaisua

Suomalainen energiakonserni Pohjolan Voima Oyj on käynnistänyt energian varastointia edistävän akkuratkaisun suunnittelun. Teholtaan 35 MW:n akkuratkaisulla turvataan sähköjärjestelmän toimintaa ja lisätään säätövoiman joustavuutta. Toteutuessaan hanke on Euroopan mittakaavassa merkittävä.

Älyrenkailla varustetut robottiautot tekevät tuloaan

Tulevaisuudessa autonomisten autojen renkaissa korostuvat perinteisten rengasominaisuuksien, kuten märkäpidon, lisäksi älykkäät ominaisuudet. Renkaiden sensoriteknologian avulla saadaan aiempaa enemmän tietoa olosuhteista ja niiden muutoksista.

18.3.2021 | Kumppaniartikkeli

Nykyaikaiset voiteluaineet avohammaskäyttöjen voiteluun

Erilaiset avohammaskäytöt – niin meesauuneissa, pulppereissa, kuula- ja tankomyllyissä kuin kiertouuneissa – altistuvat ankarille käyttöolosuhteille. Käyttölaitteiden suunnittelussa ja valmistuksessa on kuitenkin saavutettu huomattavia parannuksia viime vuosikymmenien aikana.

Rikkipesurit taas kannattavia

Vähärikkisen ja tavallisen raskaan polttoöljyn välinen hintaero on markkinoilla jälleen kasvanut, mistä on seurannut, että rikkipesureihin investoineiden laivanomistajien kilpailukyky rahtimarkkinoilla on huomattavasti kohentunut.