Lidlin kierrätysaste sai kansainvälisen tunnustuksen

Lidlin kaikki jakelukeskukset Suomessa saavuttivat kansainvälinen turvallisuusalan organisaatio UL:n kierrätysastearvioinnissa Zero Waste to Landfill Platinum -tason. Jakelukeskusten kierrätysaste on 100 prosenttia.

lidl

Kansainvälisen turvallisuusalan organisaation UL:n (Underwriters Laboratories) tekemissä kierrätysastevarmennuksissa kaikki Lidlin jakelukeskukset Suomessa saavuttivat 100 prosentin kierrätysasteen. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki jakelukeskuksista syntyvät jakeet kierrätetään tai käytetään uudelleen.

- Korkea kierrätysprosentti ja jätteiden hyödyntäminen on meille suuri ylpeyden aihe. Näemme pitkälle kehitetyn kierrätyksen hyvänä liiketoimintana. Platinum-tason saavuttaminen ei ole meille siis yllätys, mutta on hienoa saada ulkopuolisen vahvistus aiheesta, iloitsee Lidlin kierrätyslogistiikasta vastaava projektipäällikkö Anna Liitiäinen kertoo lehdistötiedotteessa.

Lidlin myymälöissä lajitellaan 14 eri jaetta, jotka valmistellaan jakelukeskuksissa jatkokäsittelyä ja hyödyntämistä varten. Jakelukeskuksissa kierrätetään yli 20 jaetta, joihin esimerkiksi sisältyy viisi erilaista muovijaetta.

Lidlin jakelukeskuksille paras mahdollinen tulos

UL on kansainvälinen turvallisuusalan organisaatio. Yhtiöllä on toimipisteitä yli 64 maassa ja kokemusta arvioinneista ja auditoinneista yli 125 vuoden ajalta.

Lidlin Järvenpäässä, Janakkalassa ja Laukaassa sijaitseville jakelukeskuksille tehtiin Environmental Claim Validation -varmennus, jossa UL varmisti standardinsa mukaisesti jakelukeskusten kierrätysasteet. Varmennuksessa selvitetään uudelleenkäytön määrä, kierrätettävien materiaalien osuus koko jaemäärästä sekä energiajakeen osuus.

Lidlin kaikki kolme jakelukeskusta Suomessa saavuttivat arvioinnissa Zero Waste to Landfill Platinum -tason eli korkeimman asteen.

- Platinum-tasoon yltäminen vaatii mittavaa sitoutumista ja osoittaa Lidlin omistautumisen vastuullisuuteen ja jätteiden vähentämiseen. Tämä virstanpylväs asettaa riman muille toimijoille alalla, sanoo UL:n ympäristö- ja vastuullisuusjohtaja Giuseppe Barisan.

Uusimmat artikkelit

K-kauppojen aurinkovoimaloilla ennätystehot touko-kesäkuussa

K-kauppojen aurinkovoimaloiden yli 40 000 aurinkopaneelia tuottivat touko-kesäkuussa ennätykselliset yli 3 000 MWh puhdasta aurinkosähköä. Kokonaisuudessa tuotettu määrä vastaa noin 5 000 pakastealtaan vuotuista sähkönkulutusta. Parhaimmassa tapauksessa aurinkovoimalla pystytään kattamaan valtaosa kaupan päivittäisestä sähkötarpeesta. 

7.8.2020 | Alan Uutiset

Tullin ennakkotilasto: Viennin syöksy pysähtyi kesäkuussa

Suomen tavaraviennin arvo oli 4,5 miljardia euroa kesäkuussa, eli 15,4 prosenttia vuoden takaista vähemmän. Tilanne kuitenkin koheni toukokuusta.

Saksalaisjätti Schaeffler lanseeraa suomalaisen partneriverkoston avulla kehitetyn kunnonvalvontajärjestelmän

Saksalainen auto- ja teollisuusalan yritys Schaeffler on toteuttanut kunnonvalvontajärjestelmänsä OPTIME:n suomalaisen partneriverkoston avulla. Saksalaisyhtiö on jo aikaisemmin perustanut tuotekehitystiimin Suomeen ja nyt yhteistyöllä luotua tuotetta lanseerataan kaupallisesti.

EVA: Talouskriisi on suomalaisten suurin uhka

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n julkaisemassa tutkimuksessa kysyttiin, kuinka uhkaavina suomalaiset pitävät maailmalla ja Suomessa tapahtuvia konflikteja ja kriisejä omalle ja läheistensä turvallisuudelle. Eniten pelkoa suomalaisissa herätti uusi laajamittainen talouskriisi (77 prosenttia vastaajista) sekä toiseksi eniten pandemiat ja tartuntataudit (72 prosenttia vastaajista).

Signify tuo markkinoille uusia desinfioivia valaisimia

UV-teknologiaan perustuvaan valaistukseen erikoistunut Signify kertoi kasvattavansa UV-C-valaistuksen tuotantokapasiteettiaan ja laajentavansa UV-C-tuotevalikoimaansa maailman kasvaneen desinfiointitarpeen vuoksi.

Asfalttikoneista saatava data parantaa päällysteen laatua, vähentää päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.