https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Lisää kaivosturvallisuutta kauko-ohjattavien drone -lennokkien avulla

Tulevaisuudessa laserskannerein tai räjähtein varustettu lennokki voi tehdä kaivoksesta turvallisemman, NyTeknik kertoo. Ruotsalainen start-up yritys Inkonova on jo kokeillut kehittämäänsä lennokkia kanadalaisessa kaivoksessa yhteistyössä Clickmoxin kanssa.

drones

Lähde: Inkonova

Noin vuosi sitten Inkonova AB toi markkinoille nopean kilpalennokin harrastustarkoituksiin. Siihen saatiin lisää nopeutta kasvattamatta ilmanvastusta eri asentoihin käännettävien moottoreiden ja roottoreiden avulla, vähän kuin perinteisessä nelikopterissa, jonka koko runko on vauhdissa käänneltävä.

Ajatus käännettäviin roottoreihin saatiin lentokoneista, jotka voivat lähteä ja laskeutua helikopterien tavoin hyvin pienessä tilassa. Inkonovan johtajat päättivät siirtyä harrastelennokkien valmistamisesta teollisuuspuolelle. He kehittivät tekniikkaa, jonka avulla lennokki voi lentää mihin suuntaan tahansa niin, että sen runko on kuitenkin vaakatasossa.

Uusi lentotekniikka huomattiin käyttökelpoiseksi. Kun lennokkiin lisättiin pyörät, saatiin alus, joka voi sekä lentää, ryömiä että rullata. Rullaamalla maata pitkin liikkuminen vie paljon vähemmän energiaa kuin lentäminen, mutta sen avulla lennokki saadaan myös turvallisemmin liikutettua ahtaisiin paikkoihin, joissa on suuri riski törmätä seinään.

Kun lennokin runko saadaan pidettyä vakaasti vaakatasossa, se on helpompi varustaa esimerkiksi erilaisilla mittalaitteilla. Teollisuudessa on muitakin aloja, joilla tällaisesta laitteesta voi olla hyötyä, mutta Inkonovan johto päätti suunnata ensiksi kaivosalalle.

Laserskannausratkaisuja kaivoksiin

Yhteistyö aloitettiin kanadalaisen Clickmoxin kanssa, joka kehittää laserskannausratkaisuja kaivoksiin. Inkonovan lennokkia on testattu kanadalaisessa kaivoskäytävässä, josta otettiin lennokin avulla 3d-kuvia.

Ajatuksena on, että lennokki voi kiertää esimerkiksi tutkimassa paikkoja, joissa on sortuma. Se pääsee myös paikkoihin, joissa uuden sortuman vaara on niin suuri, ettei niihin ole turvallista lähettää ihmisiä.

Lennokin avulla voitaisiin myös mahdollisesti kuljettaa räjähteitä paikkoihin, joissa halutaan eroon vaikkapa sortuman aiheuttamasta kivitukoksesta. Inkonova näkee, että kaivosalan lisäksi esimerkiksi pelastusala ja rakennusala voisivat hyötyä uudenlaisesta lennokista.

 

Lue lisää: http://www.nyteknik.se/startup/deras-rullande-dronare-ska-radda-liv-i-gruvan-6574262

http://www.tiltdrone.com/

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.