https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Maintpartner toteuttaa UPM Energylle turvallisuutta parantavia uudistuksia patoluukkuihin

Maintpartner on viime vuosina peruskorjannut useita UPM Energyn vesivoimaloiden patoluukkuja Kymijoella. Maintpartner hoitaa tyypillisesti koko projektin rakennuttamisineen, suunnitteluineen sekä purku-, pinnoitus- ja asennustöineen. Neljäs uudistustyö valmistuu tänä kesänä Kaltimon vesivoimalaitoksella.

Alussa_tuettuna_web_20180717

Patoluukun alajuoksun puoli kunnostustyön alkaessa. Luukku on tuettu ja sen alatiivisteet on irrotettu. Taustalla alhaalla näkyy väliaikainen settipato.

Peruskunnostuksessa ohijuoksutusta säätelevän patoluukun käyttömoottorit, tiivisteet ja muut kuluvat osat uusitaan. Luukku itsessään hiekkapuhalletaan ja pinnoitetaan uudestaan. Työn jälkeen luukku on kuin uusi – ja toimii nykyaikaisen, ympäristöä säästävän tekniikan ansiosta paremmin ja turvallisemmin. 

Uudistuksiin kuuluvat esimerkiksi patoluukkuihin lisättävät lämmitys- ja ilmausjärjestelmät, jotka suojaavat sen rakenteita estämällä jään muodostusta luukun pintaan. Uudet öljyttömät laakeriratkaisut patoluukun nostossa ja laskemisessa käytettävissä sivuohjauspyörissä minimoivat ympäristövahingon riskit. Lisäinstrumentointi puolestaan tunnistaa tarkasti luukun asennon ja säätötarpeen, joka hoidetaan etävalvomosta.

Ympäristö ja turvallisuus otetaan uudistustyössä tarkasti huomioon. Työmaa peitetään kokonaisuudessaan, jolloin töistä aiheutuvat puhallushiekat ja maalijätteet eivät päädy vesistöön. Korjattava patoluukku tuetaan huolellisesti, ja alavuokseen rakennetaan suojakaiteet estämään työntekijöiden joutuminen jyrkkään alapuoliseen koskeen. Paikalle varataan aina myös pelastusvene ja -renkaita.

- Vesivoimalaitosten jatkuva kunnossapito ja ajanmukaistaminen ovat keskeinen osa laitosten tehokkuuden ja ympäristöturvallisuuden ylläpitämistä. Öljyjen määrää laitteistoissa on pystytty vähentämään merkittävästi ja hyvin huollettu laitos toimii suunnitellusti myös poikkeustilanteissa esimerkiksi tulvien aikaan, sanoo UPM Energyn vesivoimapäällikkö Pekka Pollari.

- Meillä on patotöihin erikoistunutta henkilöstöä, jonka osaaminen on ratkaisevaa. Projektipäällikkömme Pekka Nokelainen ja luottoasentajamme toimivat hyvässä yhteistyössä UPM Energyn kanssa, sanoo Maintpartnerilta tiimipäällikkö Teemu Torvikoski Kouvolan Voikkaan toimipisteestä.

Voikkaan vesivoimalaitos valmistui vuonna 1923 silloisen Kymmene Oy:n paperitehtaan voimalaitokseksi. Entisen paperitehtaan tiloissa toimii nykyisin alivuokralaisia, ja Voikkaan vesivoimalan sähkö myydään markkinoille. 

UPM Energy on 1500 MW:n tuotantokapasiteetilla Suomen toiseksi suurin sähköntuottaja, jonka sähkö tuotetaan vesivoiman lisäksi ydinvoimalla sekä sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitoksissa. Yrityksen tavoitteena on kasvaa CO2-vapaan sähkön tuottajana ja teollisen energiatehokkuuden asiantuntijana.

Näin työ eteni Voikkaan vesivoimalaitoksen patoluukulla viime kesänä:

Aluksi sukeltajat rakensivat patoluukun ja patoaltaan väliin väliaikaisen settipadon puuraaka-aineesta, joka kuljetettiin patoaltaaseen lautalla.

Kun luukku oli nostettu työasentoon ja tuettu, sen tiivisteet poistettiin. Sivuohjauspyörät uusittiin, sivuhammaskiskot kunnostettiin ja vanhat käyttömoottorit poistettiin. Uudet moottorit vaihteineen asennettiin uusille perustuksilleen.

Patoluukun tekniikka uusittiin lämmitys- ja ilmausjärjestelmiä myöten. Luukku hiekkapuhallettiin, korjattiin vaurioitunein osin, kitattiin ja maalattiin.

Lopuksi patoluukun tiiviys varmistettiin uusien tiivisteiden säädöllä, ja luukku otettiin käyttöön.

Valmis_patoluukku_web_20180928

Uusittu patoluukku ala-asennossa; keskellä huolto-ovi, josta pääsee tarvittaessa luukun sisälle esimerkiksi sähkö- ja automaatiotöihin.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.