https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Metsä Boardin tavoitteena fossiilittomat tehtaat 2030 mennessä

Metsä Groupin tavoitteena on saavuttaa fossiilittomat tehtaat 2030 mennessä. Tavoite sisältää sekä oman energian tuotannon päästöt että ostoenergian päästöt. Tällä hetkellä 82  prosenttia Metsä Boardin tehtaiden käyttämästä energiasta on fossiilitonta.

metsa

Metsä Board myös tähtää 30 prosentin vähennykseen prosessiveden käytössä tuotetonnia kohden ja vähintään 10 prosentin parannukseen energiatehokkuudessa vuoteen 2030 mennessä vuoden 2018 tasoihin verrattuna. Näillä on myös merkittävä vaikutus tehtaiden fossiilittomuuden saavuttamisessa.

- Uudet tavoitteet ovat osoitus sitoutumisestamme ilmastonmuutoksen torjumiseen YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti. Tämä luonnollisesti vaatii investointeja. Vastikään julkistettu suunnitelma Metsä Board Husumin sellutehtaan uudistamisesta olisi merkittävä askel matkallamme kohti sataprosenttisesti fossiilitonta tuotantoa” sanoo Mika Joukio, Metsä Boardin toimitusjohtaja.

Pääraaka-aine Metsä Boardin kartongin valmistuksessa on uusiutuva ja sataprosenttisesti jäljitettävissä oleva puu, joka on peräisin kestävästi hoidetuista pohjoiseurooppalaisista metsistä. Yksi Metsä Boardin tavoitteista on myös se, että vähintään 90 prosenttia tuotteisiin käytetystä puuraaka-aineesta tulisi sertifioiduista metsistä 2030 mennessä. Vuonna 2018 sertifioidun puun osuus oli 79 prosenttia käytetystä puuraaka-aineesta.

Metsä Board on osa Metsä Groupia, joka on merkittävä hiilinielu eli sen toiminnassa hiiltä sitoutuu selvästi enemmän kuin sen päästöt ovat. Metsä Boardin kestävän kehityksen tavoitteet perustuvat Metsä Groupin strategisiin 2030 kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Metsä Boardin kestävästä kehityksestä ja kaikista 2030 tavoitteista on luettavissa yhtiön verkkosivuilta  https://www.metsaboard.com/Sustainability/Pages/Sustainability-targets.aspx

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.