https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Metsäteollisuuden hajut ja palamisen päästöt kuriin

Suomen sellu-, paperi- ja kartonkitehtaiden ympäristöpäästöjen raja-arvot tiukkenevat vuoden 2019 alusta. Stora Enson Imatran tehtailla muutokseen varaudutaan siten, että ilmaan pääsevien typenoksidien määrää suitsitaan entistä tehokkaammin, Uutisvuoksi.fi:n verkkojulkaisussa kerrotaan.

metsäteollisuus

Lähde: Metsäteollisuus ry

Hajuttomia, mutta ympäristöä happamoittavia ja kasveja vaurioittavia typenoksideja syntyy palamisessa. Imatran tehtailla niitä tuottavat etenkin soodakattilat. Alan yrityksille päästöjen hallinta tulee vaatimaan uutta laitetekniikkaa ja ajotavan muutoksia.

- Suomessa typenoksidit eivät ole olleet iso juttu, kuten Ruotsissa ja Saksassa, mutta nyt asiaa tarkastellaan uudelleen, yritysvastuupäällikkö Juha Oksanen Stora Ensolta sanoo.

Ykkösasiana Imatran storaensolaiset ympäristöasiantuntijat pitävät kuitenkin edelleen hajupäästöjen vähentämistä. Haiseville rikkiyhdisteille ei ainakaan toistaiseksi ole tiedossa tiukempia päästörajoja.

Naapureilta ja talon omalta väeltä tulee Imatran seudulta vuosittain parikymmentä yhteydenottoa Stora Ensoon liittyvistä ympäristöhuolista. Palautteista puolet koskee tehtaan hajuja.

- Palaute on meille tärkeää, koska voimme kertoa ihmisille, mistä on kyse ja puuttua asioihin nopeasti, sanoo Imatran tehtaiden ympäristöpäällikkö Teemu Klemetti verkkolehden artikkelissa.

Uuden ympäristönsuojelulain mukaan päästöraja-arvojen sekä päästöjen ehkäisemistä ja rajoittamista koskevien lupamääräysten tulee perustua parhaaseen käyttökelpoiseen tekniikkaan (BAT). Vaatimuksen noudattamiseksi suurten polttolaitosten lupamääräysten on perustuttava vuoden 2019 alusta niin sanottujen BREF-asiakirjojen (BAT Reference Document) päätelmiin.

BREF-asiakirjojen tarkoituksena on edistää ympäristönsuojelua ja yhtenäistää ympäristölupakäytäntöjä EU:ssa. Teollisuuden päästöjä koskevan direktiivin myötä BREFien merkitys teollisuuden ympäristölupaharkinnassa korostuu, kun vielä nykyisellään lupaehtorahat määritellään pitkälti tehdaskohtaisesti ja vaihtelevat näin ollen hyvin paljon.

 

Lisätietoja: http://eippcb.jrc.ec.europa.eu/reference/pp.html

Uusimmat artikkelit

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

8.5.2025 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuus: “Vapautuksen päivä” käänsi hyvin alkaneen vuoden valtavaksi epävarmuudeksi

Teknologiateollisuuden uusien tilausten arvo parani alkuvuonna vuodentakaiseen nähden ja tarjouspyyntökyselyn saldoluku nousi positiiviseksi ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen. Jäsenille tehty kysely kertoo kuitenkin suuresta epävarmuudesta. Donald Trumpin toimet ovat hidastaneet investointipäätöksiä. 

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.