https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Metsäteollisuuden hajut ja palamisen päästöt kuriin

Suomen sellu-, paperi- ja kartonkitehtaiden ympäristöpäästöjen raja-arvot tiukkenevat vuoden 2019 alusta. Stora Enson Imatran tehtailla muutokseen varaudutaan siten, että ilmaan pääsevien typenoksidien määrää suitsitaan entistä tehokkaammin, Uutisvuoksi.fi:n verkkojulkaisussa kerrotaan.

metsäteollisuus

Lähde: Metsäteollisuus ry

Hajuttomia, mutta ympäristöä happamoittavia ja kasveja vaurioittavia typenoksideja syntyy palamisessa. Imatran tehtailla niitä tuottavat etenkin soodakattilat. Alan yrityksille päästöjen hallinta tulee vaatimaan uutta laitetekniikkaa ja ajotavan muutoksia.

- Suomessa typenoksidit eivät ole olleet iso juttu, kuten Ruotsissa ja Saksassa, mutta nyt asiaa tarkastellaan uudelleen, yritysvastuupäällikkö Juha Oksanen Stora Ensolta sanoo.

Ykkösasiana Imatran storaensolaiset ympäristöasiantuntijat pitävät kuitenkin edelleen hajupäästöjen vähentämistä. Haiseville rikkiyhdisteille ei ainakaan toistaiseksi ole tiedossa tiukempia päästörajoja.

Naapureilta ja talon omalta väeltä tulee Imatran seudulta vuosittain parikymmentä yhteydenottoa Stora Ensoon liittyvistä ympäristöhuolista. Palautteista puolet koskee tehtaan hajuja.

- Palaute on meille tärkeää, koska voimme kertoa ihmisille, mistä on kyse ja puuttua asioihin nopeasti, sanoo Imatran tehtaiden ympäristöpäällikkö Teemu Klemetti verkkolehden artikkelissa.

Uuden ympäristönsuojelulain mukaan päästöraja-arvojen sekä päästöjen ehkäisemistä ja rajoittamista koskevien lupamääräysten tulee perustua parhaaseen käyttökelpoiseen tekniikkaan (BAT). Vaatimuksen noudattamiseksi suurten polttolaitosten lupamääräysten on perustuttava vuoden 2019 alusta niin sanottujen BREF-asiakirjojen (BAT Reference Document) päätelmiin.

BREF-asiakirjojen tarkoituksena on edistää ympäristönsuojelua ja yhtenäistää ympäristölupakäytäntöjä EU:ssa. Teollisuuden päästöjä koskevan direktiivin myötä BREFien merkitys teollisuuden ympäristölupaharkinnassa korostuu, kun vielä nykyisellään lupaehtorahat määritellään pitkälti tehdaskohtaisesti ja vaihtelevat näin ollen hyvin paljon.

 

Lisätietoja: http://eippcb.jrc.ec.europa.eu/reference/pp.html

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.