https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Mobiilipalvelu yrityksen työsuojelun tueksi

Suomalaiset työntekijät raportoivat tilastojen mukaan varsin laiskasti työpaikoilla ja työmailla havaitsemistaan turvallisuuspuutteista. Riskinä tällöin on, että tarvittavia korjaustoimenpiteitä laiminlyödään ja toisaalta se, että työntekijöiden työturvallisuus pysyy pitkään uhattuna. Safetum Oy:n tarjoama mobiilipalvelu helpottaa yritysten turvallisuushavaintojen raportoinnissa ja parantaa samalla yritysten turvallisuuskulttuuria.

pelastusvalvoja-palvelu_turvallisuushavaintojen_ilmoittamiseen_ja_kasittelyyn_safetum_oy_740x275

Suomalaisissa yrityksissä sattuu vuosittain noin 2500 tulipaloa ja 135 000 työtapaturmaa eli noin 370 vuoden jokaista päivää kohti. Tapaturmat aiheuttavat joka vuosi satojen miljoonien eurojen kustannukset yrityksille.

– Laki velvoittaa työntekijää ilmoittamaan turvallisuusriskeistä ja työnantajaa puuttumaan niihin. Käytännössä tämä toteutuu valitettavan huonosti. On epärealistista ajatella, että kiireiset työntekijät kantaisivat mukanaan lomakkeita tai keskeyttäisivät muun toiminnan etsiäkseen käsiinsä vihkon, jonka sijaintia he eivät välttämättä muista, toteaa Safetumin johtava turvallisuusasiantuntija Tuomas Jurvelin.

Digiaika avuksi

Maailma digitalisoituu, mutta suuri osa yrityksistä Suomessa kerää yhä edelleen turvallisuushavainnot perinteiseen tapaan paperilomakkeella tai vihkomenetelmällä. Mobiilipalvelulla turvallisuushavainnoista voi ilmoittaa noin minuutissa, ja mukaan voi liittää myös valokuvan. Palvelun avulla työntekijät saavat myös tiedon siitä, että tehtyyn ilmoitukseen on reagoitu ja, että huolto- tai korjaustoimenpiteisiin on asianmukaisesti ryhdytty.

Mobiiilipalvelu on osa turvallisuusalan asiantuntijayritys Safetumin kehittämää pelastusvalvojakonseptia, joka sisältää pelastustarkastukset, pelastussuunnitelmien laatimisen sekä verkkopalvelut

Digitaalinen palvelu madaltaa työntekijöiden kynnystä raportoida vaara- tai läheltä piti -tilanteet esimiehilleen. Ajan lisäksi yritykset säästävät myös rahaa, kun sairauslomaan, kuntoutukseen, työkyvyttömyyteen tai jopa kuolemantapauksiin johtavien turmien määrä vähenee.

– Palvelun kehittämisessä on kuunneltu asiakkaita ja heidän kokemuksiaan. Tyypillinen ongelma on, ettei ilmoittamista aina koeta merkitykselliseksi tai se on hidasta ja vaivalloista. Mobiilipalvelun avulla olemme halunneet ratkaista näitä ongelmia.

Uusimmat artikkelit

27.12.2024 | Alan Uutiset

Wärtsilän toimittaa Tornion Voimalle Suomen ensimmäinen sähköjärjestelmää tasapainottava moottorivoimalaitoksen

"Moottoriteknologialla on paras keskimääräinen hyötysuhde tämäntyyppisissä toimintaolosuhteissa"toteaa Wärtsilä Energyn Afrikan ja Euroopan johtaja Kenneth Engblom. Voimalaitos käyttää pääpolttoaineena maakaasua ja tuotannossa voidaan myöhemmin siirtyä käyttämään uusiutuvaa energiaa.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.