https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Muutoksia keskisuuria energiantuotantoyksiköitä ja -laitoksia koskevaan sääntelyyn

Ympäristönsuojelulain muutos, joka koskee polttoaineteholtaan vähintään 1 mutta alle 50 megawatin energiantuotantoyksiköitä sekä niiden muodostamia energiantuotantolaitoksia astui voimaan 1.1.2018. Niillä täytäntöön pannaan keskisuuria polttolaitoksia koskeva niin sanottu MCP-direktiivi.

Lati_ymparistonsuojelu

Lakimuutoksilla ympäristönsuojelulain mukainen rekisteröintivelvollisuus laajenee kattamaan nykyisestä sääntelystä poiketen kaikki polttoaineteholtaan vähintään yhden megawatin energiantuotantolaitokset. Nykyisin osa pienistä laitoksista, eli polttoaineteholtaan vähintään yhden mutta alle 5 megawatin laitoksista, on rekisteröinti- ja lupavelvollisuuden ulkopuolella. Tähän kokoluokkaan kuuluvien olemassa olevien laitosten tulee siirtymäsäännösten mukaan rekisteröityä tai niille on myönnettävä lupa vasta 1.1.2029.

Energiantuotantolaitosten rekisteröinnin määräaika lyhenee 90 päivästä 30 päivään. Lakimuutoksilla säädetään myös mm. uusien yksiköiden polttoainetehon yhteenlaskusäännöstä, toiminnasta polttoaineen saatavuushäiriötilanteissa sekä asetetaan rekisteröinti- ja lupaviranomaiselle velvollisuus julkaista eräitä energiantuotantolaitoksia koskevia tietoja internetissä.

Uusi asetus kumoaa nykyisen asetuksen polttoaineteholtaan alle 50 megawatin energiantuotantoyksiköiden ympäristönsuojeluvaatimuksista. Uudessa asetuksessa säädetään MCP-direktiivin mukaiset päästöraja-arvot ja tarkkailuvelvoitteet, joita uusien energiantuotantoyksiköiden on noudatettava 20.12.2018 alkaen, olemassa olevien yli 5 megawatin yksiköiden 1.1.2025 alkaen ja olemassa olevien vähintään 1 mutta korkeintaan 5 megawatin yksiköiden 1.1.2030 alkaen. Siirtymäaikojensa ajan olemassa olevat yksiköt noudattavat kumottavan asetuksen mukaisia päästöraja-arvoja.

Uudessa asetuksessa säädetään nykyisen asetuksen tavoin myös muista ympäristönsuojeluvaatimuksista, kuten savupiipun korkeudesta, jätevesien käsittelystä, polttoaineiden varastoinnista ja toiminnan tarkkailusta. Näihin kansallisiin ympäristönsuojeluvaatimuksiin on tehty kuitenkin muutoksia ja lisätty mm. eräitä joustomahdollisuuksia erityisesti pienille, vähän käyville ja siirrettäville yksiköille. Joustomahdollisuuksilla on tarkoitus ehkäistä saavutettaviin ympäristöhyötyihin nähden kohtuuttomia investointeja. Samalla kuitenkin varmistetaan, että energiantuotannon ympäristönsuojelun taso pysyy Suomessa edelleen korkeana.

Sääntelymuutoksilla ei ole vaikutusta niihin energiantuotantoyksiköihin, jotka kuuluvat suuria polttolaitoksia koskevan asetuksen piiriin.

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.