https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Norjan Vardin telakka joutui kyberiskun kohteeksi

Norjalainen laivanrakennusyhtiö Vard vahvistaa, että sen Langstenin telakka on joutunut kyberhyökkäyksen kohteeksi. Uutispalvelu Digi.no:n mukaan telakan palvelimet ovat kiinni kiristyshaittaohjelman vuoksi.

top-vard

Møren ja Romsdalin poliisijohtaja Kjell Arne Hestad sanoo, että kyseessä on mutkikas tapaus ja että tietomurtoa tutkitaan yhdessä paikallispoliisin ja Norjan rikospoliisin kanssa.

Tuhoisat kiristyshaittaojelmat ovat yleistyneet myös merenkulun piirissä. Viime vuonna meksikolainen öljyjätti Pemex joutui tällaisen iskun kohteeksi ja vuonna 2018 yhdysvaltalaisen San Diegon satamalaitosta vastaan hyökättiin samalla lailla.

Pahamaineisin tapaus on tanskalaista Maerskia vastaan tehty hyökkäys kesällä 2017, jolloin varustamo ja sen tytäryhtiö APM Terminals joutuivat rakentamaan asiakaspalvelunsa kaikki it-järjestelmät uudelleen. NotPetya -niminen kiristyshaittaohjelma aiheutti Maerskille yli 250 miljoonan dollarin tappiot.

Kiristyshaittaohjelmia levittävät kyberrikolliset vaativat uhrilta lunnaita siepatun datan vapauttamiseksi. Muussa tapauksessa informaatio uhataan vuotaa internetiin tai myydä liikesalaisuudet tummissa verkoissa eniten tarjoaville.

Viime kuukausina Vard on saanut uusia tilauksia muun muassa toisen modernin kalastusaluksen ja offshore -tuulivoimaloiden huoltoaluksen toimittamiseksi. Vard rakentaa myös Leonardo da Vinci -nimistä tuulipuistojen kaapelialusta Tulcean telakallaan Romaniassa. Kaapelilaiva siirretään lähiaikoina Vardin Brattvagin telakalle loppuvarusteluja varten.

Uusimmat artikkelit

Tuulivoimainvestoinnit kattavat yli viidenneksen teollisuuden kiinteistä investoinneista 2021

Kuluvana vuonna Suomeen rakennetaan noin 1 000 megawatin edestä uutta tuulivoimaa. Määrä tulee kasvattamaan Suomen tuulivoimakapasiteettia 40 prosenttia. Investointeina tämä tarkoittaa noin 1,2 miljardia euroa, mikä vastaa 23 prosenttia kaikista tälle vuodelle arvioiduista teollisuuden kiinteistä investoinneista. Vuosien 2022 - 2023 aikana tuulivoimainvestointien määrä tulee olemaan vielä korkeampi, ja sijoittajat uskovat kiinnostuksen puhtaaseen sähköntuotantoon säilyvän myös jatkossa.

10.6.2021 | Tutkimus ja koulutus

Jatkuvatoiminen prosessi luo edellytykset joustavammalle ja tehokkaammalle lääkkeiden valmistamiselle

Siirtyminen perinteisestä eräprosessista vaihtoehtoiseen jatkuvatoimiseen prosessiin on ajankohtainen aihe ja haastava tehtävä lääketeollisuudelle, kun se pyrkii löytämään yhä kustannustehokkaampia ja joustavampia ratkaisuja lääkkeiden valmistamiseen. 

9.6.2021 | Alan Uutiset

Yli puolet suomalaisista haluaa käyttää aurinkoenergiaa kodin sähkön kulutuksessa

Sähkönjakeluyhtiö Carunan teettämä kansalaiskysely osoitti kuluttajien keskuudessa selkeän trendin: aurinkopaneelien käyttö kiinnostaa 54 prosenttia suomalaisista. Kiinnostus näkyy myös aurinkopaneelien määrässä ja vuoden 2020 aikana aurinkosähköntuottajien määrä Carunan sähkönjakeluverkossa kasvoi yli 40 prosenttia. 

VR ottaa käyttöön koneälyisen apukuskin

VR on ottanut kevään aikana sekä matkustaja- että tavaraliikenteen junissa käyttöön veturinkuljettajaa avustavan, koneälyä hyödyntävän DAS-järjestelmän. DAS auttaa optimoimaan junan ajoa niin, että energiatehokkuus lisääntyy, täsmällisyys paranee ja samalla matkustusmukavuus kasvaa.

1.6.2021 | Kumppaniartikkeli

S/Y Christopher -jahdin peräsimien tiivisteiden vaihto – kuinka jahti päätyi Suomeen?

Viisi vuotta sitten S/Y Christopher -jahti oli Mallorcalla kunnostuksessa ja Baltic Yachts auttoi heitä siellä monissa kunnostukseen liittyvissä asioissa. Samalla Baltic Yachts loi hyvät suhteet kapteeni Mark O’Reillyyn.

Voitelun kunnossapito-ohjeet laitevalmistajilta ja voitelun asiantuntijalta

Toimivaksi ja hyväksi havaittu käytäntö on merkittävin tekijä oikeassa voiteluhuollossa. Teoria antaa usein yleisohjeita, jotka sopivat mahdollisimman laajalle alueelle.

Rakennussähkösuunnittelijan pätevyys mittaa projektin kokonaishallintaa

Rakennussähkösuunnittelijan pätevyyslautakunta on saanut tietoonsa, että rakennusten tietoteknisiin järjestelmiin erikoistuneilta suunnittelijoilta (telesuunnittelijat) on edellytetty tarjouspyynnöissä rakennussähkösuunnittelijan pätevyyttä.