Parempaa turvallisuutta teollisuusalueille uuden ohjelmiston avulla

Oululaisen Macon Oy:n ohjelmisto parantaa teollisuuslaitosten turvallisuutta. SiteSafety-sovelluksen avulla alueiden turvallisuustiedot ovat aina teollisuusalueiden työntekijöiden, urakoitsijoiden ja vierailijoiden käytössä.

sitesafety-info-app-1

SiteSafety-sovellus kattaa teollisuusalueiden ajantasaiset turvallisuustiedot, interaktiivisen kartan, vaaratilanteiden raportoinnin ja turvallisuusohjeet. Palvelusta löytyy valmiina noin sata turvallisuutta kuvaavaa standardoitua symbolia, joita voidaan käyttää sekä turvaohjeissa että kartoilla. Alueille saapuvat voivat tarkistaa etukäteen sovelluksesta turvallisuukäytännöt ja tarvittavan turvavarustuksen tai esimerkiksi lastauslaiturin kuorman purkuun.

- Teollisuusalueen turvallisuustietoja voidaan päivittää paikan päällä ja muutokset ovat heti muiden käytettävissä. Urakoitsijat voivat luoda myös omat täydentävät turvallisuusohjeet. On selvää, että esimerkiksi siivoojat tarvitsevat erilaiset ohjeet kuin alueella toimiva kaivinkonekuski, kertoo Macon Oy:n toimitusjohtaja Mikko Ahokas.

- Halusimme tehdä ohjelmiston, joka on helppokäyttöinen, kaikkien saatavilla ja joka parantaa aidosti alueen turvallisuutta. Tavoitteenamme on saada sovellukselle tänä vuonna yli tuhat uutta kohdetta ja kymmeniätuhansia käyttäjiä, jotka ovat ladanneet sovelluksen matkapuhelimilleen, Ahokas täydentää.

Palvelu on kehitetty Macon Oy:n ja Tecinspire Oy:n yhteistyönä. Tecinspire kehittää digitaalisia ratkaisuja, kuten sovelluksia ja toiminnanohjausjärjestelmiä. Yritysten välillä on ollut tiivistä yhteistyötä myös aiemmin.

- Macon on meille loistava kumppani vankalla kokemuksellaan teollisuuslaitosten turva- ja ympäristöasioista. Kehityshankkeissa toimialan ja loppukäyttäjien tarpeiden tietämys on onnistumisen edellytys, kertoo Tecinspire Oy:n toimitusjohtaja Teemu Kivioja. Sovellusta kehitetään jatkuvasti tiiviissä yhteistyössä myös teollisuuden ja urakoitsijoiden edustajien kanssa.

Loppukäyttäjille sovellus on ilmainen. Sovellus on saatavana sekä iOS:lle että Androidille sovelluskaupoista. Turvallisuusohjeiden tarjoajalta veloitetaan kuukausimaksu, johon sisältyvät alueen turvallisuus- ja karttatietojen ylläpito-osiot.

Uusimmat artikkelit

K-kauppojen aurinkovoimaloilla ennätystehot touko-kesäkuussa

K-kauppojen aurinkovoimaloiden yli 40 000 aurinkopaneelia tuottivat touko-kesäkuussa ennätykselliset yli 3 000 MWh puhdasta aurinkosähköä. Kokonaisuudessa tuotettu määrä vastaa noin 5 000 pakastealtaan vuotuista sähkönkulutusta. Parhaimmassa tapauksessa aurinkovoimalla pystytään kattamaan valtaosa kaupan päivittäisestä sähkötarpeesta. 

7.8.2020 | Alan Uutiset

Tullin ennakkotilasto: Viennin syöksy pysähtyi kesäkuussa

Suomen tavaraviennin arvo oli 4,5 miljardia euroa kesäkuussa, eli 15,4 prosenttia vuoden takaista vähemmän. Tilanne kuitenkin koheni toukokuusta.

Saksalaisjätti Schaeffler lanseeraa suomalaisen partneriverkoston avulla kehitetyn kunnonvalvontajärjestelmän

Saksalainen auto- ja teollisuusalan yritys Schaeffler on toteuttanut kunnonvalvontajärjestelmänsä OPTIME:n suomalaisen partneriverkoston avulla. Saksalaisyhtiö on jo aikaisemmin perustanut tuotekehitystiimin Suomeen ja nyt yhteistyöllä luotua tuotetta lanseerataan kaupallisesti.

EVA: Talouskriisi on suomalaisten suurin uhka

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n julkaisemassa tutkimuksessa kysyttiin, kuinka uhkaavina suomalaiset pitävät maailmalla ja Suomessa tapahtuvia konflikteja ja kriisejä omalle ja läheistensä turvallisuudelle. Eniten pelkoa suomalaisissa herätti uusi laajamittainen talouskriisi (77 prosenttia vastaajista) sekä toiseksi eniten pandemiat ja tartuntataudit (72 prosenttia vastaajista).

Signify tuo markkinoille uusia desinfioivia valaisimia

UV-teknologiaan perustuvaan valaistukseen erikoistunut Signify kertoi kasvattavansa UV-C-valaistuksen tuotantokapasiteettiaan ja laajentavansa UV-C-tuotevalikoimaansa maailman kasvaneen desinfiointitarpeen vuoksi.

Asfalttikoneista saatava data parantaa päällysteen laatua, vähentää päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.