https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Rakennusten teräsjätteet uusiokäyttöön

Teknologian tutkimuskeskus VTT:n johdolla eurooppalaisessa PROGRESS-yhteisprojektissa kehitetään teräsrakenteelle uusia kiertotalouden ratkaisuja. Tavoitteena on lisätä purettavien teräsrakennusten teräsosien talteenottoa ja hyötykäyttöä uusien tuotteiden valmistuksessa. EU rahoittaa hanketta miljoonalla eurolla.  

STeel_2 (1) (1)

​Rakentaminen ja purkaminen tuottavat Euroopan suurimman jätevirran. Tarvitaan uusia ja tehokkaita toimenpiteitä, joilla lisätään jätteiden talteenottoa ja uusioraaka-ainekäyttöä. Jo suunnitteluvaiheessa on tärkeätä tietää, miten rakennukset voidaan järkevästi purkaa ja hyödyntää soveltuvat materiaalit uusissa käyttökohteissa.

Kesäkuussa alkavassa PROGRESS-hankkeessa kehitetään erityisesti talous- ja ympäristönäkökulmista uusia suunnittelutyökaluja, menetelmiä ja suosituksia. Tällä tuetaan sekä teräksen purkamisen että teräsosien suunnitelmallista uusioraaka-ainekäyttöä rakennuksissa. Lisäksi hankkeessa kartoitetaan olemassa olevat mahdollisuudet ja esteet.

Hankkeessa kehitettävät ratkaisut vähentävät teräksen raaka-ainetarvetta ja näin olleen valmistusenergiaa säästyy. Tuloksista hyötyy koko rakennusala, valmistajat, suunnittelijat ja urakoitsijat. Luvassa on uusia liiketoimintamahdollisuuksia, kun kierrätetyistä komponenteista ja uusioraaka-aineen käytöstä on tulossa yhä helpompi ja halvempi vaihtoehto koko rakennussektorin arvoketjulle. Samalla säästetään ympäristöä, materiaalikustannuksia ja energiaa.

PROGRESS-hankkeen alkuvaiheessa kartoitetaan yksikerroksisia teräsrakennuksia. Näitä rakennuksia on runsaasti muun muassa teollisuuden, kaupan, varastojen, liikunta- ja näyttelytilojen käytössä.

Hanke alkaa kesäkuussa 2017 ja päättyy toukokuussa 2020. Sen budjetti on 1,6 miljoonaa euroa, josta EU rahoittaa 1 miljoonaa. VTT Suomesta johtaa hanketta, jonka partnereita ovat Ruukki Construction (Suomi), Steel Construction Institute (Iso-Britannia), RWTH Aachen University ja Paul Kamrath Ingenieurrückbau (Saksa), Universitatea Politehnica Timişoara (Romania) ja ECCS, European Convention for Constructional Steelwork (Belgia).

www.vtt.fi

Uusimmat artikkelit

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

8.5.2025 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuus: “Vapautuksen päivä” käänsi hyvin alkaneen vuoden valtavaksi epävarmuudeksi

Teknologiateollisuuden uusien tilausten arvo parani alkuvuonna vuodentakaiseen nähden ja tarjouspyyntökyselyn saldoluku nousi positiiviseksi ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen. Jäsenille tehty kysely kertoo kuitenkin suuresta epävarmuudesta. Donald Trumpin toimet ovat hidastaneet investointipäätöksiä. 

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.