https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Rakennusten teräsjätteet uusiokäyttöön

Teknologian tutkimuskeskus VTT:n johdolla eurooppalaisessa PROGRESS-yhteisprojektissa kehitetään teräsrakenteelle uusia kiertotalouden ratkaisuja. Tavoitteena on lisätä purettavien teräsrakennusten teräsosien talteenottoa ja hyötykäyttöä uusien tuotteiden valmistuksessa. EU rahoittaa hanketta miljoonalla eurolla.  

STeel_2 (1) (1)

​Rakentaminen ja purkaminen tuottavat Euroopan suurimman jätevirran. Tarvitaan uusia ja tehokkaita toimenpiteitä, joilla lisätään jätteiden talteenottoa ja uusioraaka-ainekäyttöä. Jo suunnitteluvaiheessa on tärkeätä tietää, miten rakennukset voidaan järkevästi purkaa ja hyödyntää soveltuvat materiaalit uusissa käyttökohteissa.

Kesäkuussa alkavassa PROGRESS-hankkeessa kehitetään erityisesti talous- ja ympäristönäkökulmista uusia suunnittelutyökaluja, menetelmiä ja suosituksia. Tällä tuetaan sekä teräksen purkamisen että teräsosien suunnitelmallista uusioraaka-ainekäyttöä rakennuksissa. Lisäksi hankkeessa kartoitetaan olemassa olevat mahdollisuudet ja esteet.

Hankkeessa kehitettävät ratkaisut vähentävät teräksen raaka-ainetarvetta ja näin olleen valmistusenergiaa säästyy. Tuloksista hyötyy koko rakennusala, valmistajat, suunnittelijat ja urakoitsijat. Luvassa on uusia liiketoimintamahdollisuuksia, kun kierrätetyistä komponenteista ja uusioraaka-aineen käytöstä on tulossa yhä helpompi ja halvempi vaihtoehto koko rakennussektorin arvoketjulle. Samalla säästetään ympäristöä, materiaalikustannuksia ja energiaa.

PROGRESS-hankkeen alkuvaiheessa kartoitetaan yksikerroksisia teräsrakennuksia. Näitä rakennuksia on runsaasti muun muassa teollisuuden, kaupan, varastojen, liikunta- ja näyttelytilojen käytössä.

Hanke alkaa kesäkuussa 2017 ja päättyy toukokuussa 2020. Sen budjetti on 1,6 miljoonaa euroa, josta EU rahoittaa 1 miljoonaa. VTT Suomesta johtaa hanketta, jonka partnereita ovat Ruukki Construction (Suomi), Steel Construction Institute (Iso-Britannia), RWTH Aachen University ja Paul Kamrath Ingenieurrückbau (Saksa), Universitatea Politehnica Timişoara (Romania) ja ECCS, European Convention for Constructional Steelwork (Belgia).

www.vtt.fi

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.