https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

ResQ:n ja K-ruokakauppojen hävikkiruokasovelluksessa mukana jo yli 40 K-kauppaa

ResQ Club -hävikkiruokasovelluksen avulla K-ruokakaupat voivat myydä päiväysruokaansa kuluttajille. Toimintamalli pienentää kaupan hävikkiä ja samalla asiakkaat pääsevät ostamaan ruokaa alennettuun hintaan. Osassa sovelluksen käyttöönottaneista K-ruokakaupoissa ruokahävikki on saatu vähennettyä noin kuudesosaan entisestä.

ResQ

ResQ aloitti yhteistyön ensimmäisten K-ruokakauppojen kanssa toukokuussa. Syyskuussa ResQ Club -hävikkiruokasovellusta hyödyntää jo yli 40 K-ruokakauppaa ympäri Suomea. Kaupat kokoavat ruokakassiin viimeistä käyttöpäivää lähestyvät tuotteet, ja kassit myydään sovelluksen avulla asiakkaille alennettuun hintaan.

– Olimme jo pitkään halunneet laajentaa hävikkisovelluksen toimintaa ravintoloista ruokakauppojen suuntaan. K-kauppiaat ovat itsenäisinä yrittäjinä pystyneet lähtemään ketterästi mukaan ja tulokset ovat olleet alusta asti hyviä, kertoo ResQ Clubin kehitysjohtaja Antti Tuomola.
– Alkuvaiheessa mukana oli vain pääkaupunkiseudun K-Marketeja, mutta nyt toiminta on jo valtakunnallista ja mukaan on saatu isompiakin K-kauppoja. Ainakaan vielä emme ole löytäneet kauppaa, jossa tämä malli ei toimisi, jatkaa Tuomola.
K-ruokakaupan hävikki minimiin
K-ruokakauppias Harri Mattinen toimii Lappeenrannassa kolmen K-Marketin kauppiaana. Mattinen aloitti ResQ Club -ruokakassien myynnin kaupoissaan toukokuussa.
– ResQ:n kautta myin kaupoissani elokuussa 452 ruokakassia ja ostoprosentti kasseissa oli noin 92 prosenttia. Sovellukseen laitettu elintarvike siis todella päätyy edelleen kuluttajalle. Kaupassa päivän hävikki on muuttunut kolmesta ostoskärrystä puolikkaaksi kärryksi, sanoo Mattinen.
– Asiakaspalaute on ollut todella hyvää ja kysyntä suurta. Tuotteet menevät kiirepäivinä jopa minuuteissa kaupaksi. Yhtenä suurena kohderyhmänä ovat vähävaraiset lapsiperheet, joten on hienoa että pääsen auttamaan heitä myös suoraan näin konkreettisella tavalla, kertoo Mattinen.
– Sovellukseen ei laiteta syömäkelvotonta ruokaa myyntiin ja tässäkin myynnissä seuraamme tarkasti elintarvikelakia, summaa Mattinen.
K-ryhmä mukana Hävikkiviikossa
K-ryhmä on kuudetta kertaa mukana ensi viikolla vietettävässä Hävikkiviikossa. Ruokahävikki on merkittävä globaali ongelma, jonka vähentämiseksi K-ryhmä tekee aktiivisesti työtä. Kaikkiaan maailman ruoasta 25–30 prosenttia arvioidaan päätyvän roskiin. Kaupan osuus kokonaishävikistä on 18 prosentttia ja kotitalouksien 35 prosenttia.
K-ryhmän tavoite on minimoida omasta toiminnasta aiheutuva ruokahävikki ja hyödyntää väistämättä jäävä biojäte. Tehokkaimmin hävikkiä vähennetään ennaltaehkäisevin toimin. Tällaisia ovat esimerkiksi myyntiä ennustavien tilausjärjestelmien hyödyntäminen, tehokas logistiikka, henkilökunnan koulutus ja pakkausominaisuuksien optimointi. Näiden toimien jälkeen tuotteiden hintaa voidaan alentaa ja tuotteita voidaan lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Vasta tämän jälkeen elintarvikekelvoton biojäte voidaan hyödyntää energiantuotannossa.
Lue lisää K-ruokakauppojen ruokahävikin torjunnasta ja kotitalouksien hävikinhallintavinkeistä:  https://www.k-ruoka.fi/havikkiviikko

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.