Rosatom ja ranskalaisyhtiö Mirion Technologies kehittävät yhdessä RPE Radicon kanssa säteilymittalaitteita

Yhdennentoista Atomexpo-tapahtuman yhteydessä Rosatom-konserniin kuuluva Rusatom Automated Control Systems (RASU), ranskalainen Mirion Technologies ja sen Venäjällä toimiva jakelija RPE Radico allekirjoittivat muistion uuden sukupolven säteilymittalaitteiden kehittämisestä ja lokalisoinnista sekä Venäjän markkinoilla että kansainvälisesti. Laitteet turvaavat ydinvoimaloiden ja muiden säteilyriskin sisältävien laitosten luotettavan turvallisen käytön.

Ensi vaiheessa yhtiöt kaavailevat paketoivansa Mirion Technologiesin kaupalliset sovellukset sekä RASUn ylätason laitteistot ja ohjelmistot siten, että RPE Radico voi tarjota niitä osana venäläisvalmisteisten ydinvoimaloiden automaatioratkaisuja Euroopassa. Tämän vaiheen odotetaan kestävän kaksi vuotta.

Toisessa vaiheessa yhtiöt aikovat viedä Mirion Technologiesin kehittämän teknologian Venäjän ydinvoimateollisuuden käyttöön ja kehittää uuden sukupolven säteilymittareita, jotka vastaavat yhä tiukempiin turvamääräyksiin.

Yhteistyön kolmannessa vaiheessa yhtiöt kehittävät uusia tuotteita, komponentteja ja kokonaisratkaisuja.

- Sopimuksen myötä voimme aloittaa pitkäaikaisen ja kaikkia hyödyttävän kaupallisen ja teknisen yhteistyön, joka tähtää voimavarojemme yhdistämiseen uusien, yhä luotettavampien laitteistojen kehittämiseen ydinteollisuuden ja muiden säteilyriskin sisältävien laitosten turvalliseen käyttöön, RPE Radicon pääjohtaja Dmitry Meleta toteaa.

- Odottaessamme Hanhikivi-1:n toteuttamista Suomessa ja Paks-projektia Unkarissa tämä sopimus on meille tärkeä strateginen askel. Meille olisi kunnia-asia päästä toimittamaan viimeisintä kehitystä edustaviin VVER-reaktoreihin säteilymittajärjestelmiä, jotka osaltaan takaavat laitosten turvallisen ja luotettavan käytön, kertoo Emmanuel Boyer, Mirion Technologiesin myynti- ja markkinointijohtaja.

Uusimmat artikkelit

29.5.2020 | Tutkimus ja koulutus

Rakentajat tehostavat kosteudenhallintaa verkkokoulutuksella

Neljätoista Suomen suurinta rakennusliikettä on yhdessä kehittänyt eKosteus-koulutuksen ja alkaa hyödyntää sitä oman henkilöstönsä koulutukseen. Tavoitteena on parantaa kosteudenhallinnan osaamista sekä torjua kosteusvaurioita. Koulutus kokoaa yhteen perustiedot, jotka rakentamisen kaikkien osapuolten tulee tuntea, jotta kuivaketju ei katkea. Asiasta raportoi Rakennusteollisuus RT ry.

29.5.2020 | Alan Uutiset

RT: Koronakriisi tuplaa rakentamisen hidastumisen Suomessa

Rakennusteollisuus RT ry:n mukaan asuntoaloitukset vähenevät tänä vuonna yli neljänneksellä, mikä painaa koko rakentamista vauhdilla alaspäin. Myös toimitilarakentaminen on supistumassa voimakkaasti ja julkisen sektorin investoinnit uhkaavat vähentyä.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.

Myös maatalouskoneiden huoltokirjaukset hoituvat mobiilisti

Maatalouskoneiden huollot merkitään yleisimmin paperiseen huoltovihkoon. Työtehoseuran keväällä tekemän kyselyn mukaan vain seitsemän prosenttia vastaajista käytti sähköistä huoltokirjaa, yleisimmin Exceliä. Tutkimus osoitti, että mobiilisti käytettävälle huoltokirjalle olisi kysyntää. Nyt sellainen löytyy TTS-Koneesta ja on käytettävissä kaikille käyttöoikeuden lunastaneille.

Ilman epäpuhtaudet teollisuuden työpaikoilla

Ammattitaudeista ja ammattitautiepäilyistä lähes 20 prosenttia on hengitystieallergioita, joiden aiheuttajia ovat muun muassa erilaiset kemialliset tekijät. Teollisuudessa viimeaikoina yleistynyt 3D-tulostus on yksi hengitysilman laatuun vaikuttava työprosessi, jonka turvallinen hyödyntäminen edellyttää turvallisuusnäkökohtien huomioimista.

Kestävillä teräksillä pidennetään työvälineiden käyttöikää, säästetään materiaalia

Uddeholms Ab on ruotsalainen työkaluteräsvalmistaja, joka kuuluu itävaltalaiseen voestalpine-teräskonserniin. 

20 prosenttia Kajaanin kaukolämmöstä: CSC ja Loiste Lämpö allekirjoittivat sopimuksen

Loiste Lämpö ja CSC – Tieteen tietotekniikan keskus ovat allekirjoittaneet sopimuksen LUMI-supertietokoneelle rakennettavan datakeskuksen kaukolämpöliittymän rakentamisesta ja hukkalämmön hyödyntämisestä. Sopimuksen mukaan vuoden 2021 alussa käynnistyvä datakeskus kerää talteen toimintansa sivutuotteena syntyvän lämmön, jonka Loiste Lämpö siirtää verkkoonsa lämmittämään kajaanilaisia koteja ja liiketiloja.