Rosatom ja ranskalaisyhtiö Mirion Technologies kehittävät yhdessä RPE Radicon kanssa säteilymittalaitteita

Yhdennentoista Atomexpo-tapahtuman yhteydessä Rosatom-konserniin kuuluva Rusatom Automated Control Systems (RASU), ranskalainen Mirion Technologies ja sen Venäjällä toimiva jakelija RPE Radico allekirjoittivat muistion uuden sukupolven säteilymittalaitteiden kehittämisestä ja lokalisoinnista sekä Venäjän markkinoilla että kansainvälisesti. Laitteet turvaavat ydinvoimaloiden ja muiden säteilyriskin sisältävien laitosten luotettavan turvallisen käytön.

Ensi vaiheessa yhtiöt kaavailevat paketoivansa Mirion Technologiesin kaupalliset sovellukset sekä RASUn ylätason laitteistot ja ohjelmistot siten, että RPE Radico voi tarjota niitä osana venäläisvalmisteisten ydinvoimaloiden automaatioratkaisuja Euroopassa. Tämän vaiheen odotetaan kestävän kaksi vuotta.

Toisessa vaiheessa yhtiöt aikovat viedä Mirion Technologiesin kehittämän teknologian Venäjän ydinvoimateollisuuden käyttöön ja kehittää uuden sukupolven säteilymittareita, jotka vastaavat yhä tiukempiin turvamääräyksiin.

Yhteistyön kolmannessa vaiheessa yhtiöt kehittävät uusia tuotteita, komponentteja ja kokonaisratkaisuja.

- Sopimuksen myötä voimme aloittaa pitkäaikaisen ja kaikkia hyödyttävän kaupallisen ja teknisen yhteistyön, joka tähtää voimavarojemme yhdistämiseen uusien, yhä luotettavampien laitteistojen kehittämiseen ydinteollisuuden ja muiden säteilyriskin sisältävien laitosten turvalliseen käyttöön, RPE Radicon pääjohtaja Dmitry Meleta toteaa.

- Odottaessamme Hanhikivi-1:n toteuttamista Suomessa ja Paks-projektia Unkarissa tämä sopimus on meille tärkeä strateginen askel. Meille olisi kunnia-asia päästä toimittamaan viimeisintä kehitystä edustaviin VVER-reaktoreihin säteilymittajärjestelmiä, jotka osaltaan takaavat laitosten turvallisen ja luotettavan käytön, kertoo Emmanuel Boyer, Mirion Technologiesin myynti- ja markkinointijohtaja.

Uusimmat artikkelit

17.5.2019 | Tutkimus ja koulutus

Raportti: Yhteistyö korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa vahvistaa pk-yritysten kasvua

Pk-yrityksistä 17 prosenttia tekee yhteistyötä korkeakoulujen tai tutkimuslaitosten kanssa. Yhteistyötä ammattikorkeakoulujen kanssa harjoittaa 12 prosenttia, yliopistojen 7 prosenttia ja tutkimuslaitosten 4 prosenttia yrityksistä. Yliopistojen ja eritoten tutkimuslaitosten osalta yhteistyötä voidaan pitää matalana.

17.5.2019 | Alan Uutiset

Gasum ostaa Mäkikylän biokaasulaitoksen Kouvola Vesi Oy:lta

Gasumin ja Kouvolan Veden välisen sopimuksen mukaisesti Mäkikylän biokaasulaitos ja sen liiketoiminta sopimuksineen siirtyvät Gasumille 17.6 2019. Laitos koostuu Mäkikylän jätevedenpuhdistamon yhteydessä sijaitsevasta biokaasulaitosrakennuksesta prosessilaitteineen.

Ennakkoarvio: Työpaikkatapaturmien määrä nousi vuonna 2018

Tapaturmavakuutuskeskuksen ennakkoarvion mukaan vakuutuslaitokset korvasivat vuonna 2018 yhteensä noin 127 000 palkansaajille sattunutta työtapaturmaa. Kuolemaan johtaneita työpaikkatapaturmia sattui 16 työntekijälle vuonna 2018. Korvatuista tapaturmista oli työpaikkatapaturmia noin 104 000 ja asunnon ja työn välisellä matkalla sattuneita työmatkatapaturmia noin 23 000.

Koneellisessa hakkuussa tuottavuusharppaus

Koneellisen hakkuun tuottavuus on kohentunut 1990-luvun alkuun verrattuna huomattavasti. Harvennushakkuilla tuottavuus on kasvanut päätehakkuita enemmän.

Digitalisaatiolla säästöjä asumiskuluihin

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric järjesti eilen Helsingin messukeskuksessa jokavuotisen Innovation Summit -tapahtumansa. Viesti oli selvä: tekoäly ja IoT-tekniikka ovat nyt tulossa teollisuuden lisäksi vauhdilla myös kiinteistöihin säästöjä tuomaan

Dronesta apua metsäsuunnitteluun

Metsä Group kuvasi viime kesänä dronella noin 3 500 hehtaaria metsää Etelä- ja Länsi-Suomessa ja teki niiden pohjalta metsäsuunnitelmia metsänomistajille. Saatujen kokemusten perusteella menetelmää on kehitetty ja nyt drone-metsäsuunnitelmia myydään vaihtoehtona perinteiselle maastossa tehdylle metsäsuunnitelmalle.

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.