https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

SSAB alkaa käyttää nesteytettyä maakaasua Raahessa

SSAB alkaa käyttää Raahen terästehtaalla nesteytettyä maakaasua (LNG). Sitä käytetään nauhavalssauslinjan askelpalkkiuuneissa nestekaasun sijasta ja Raahen Voiman voimalaitoksen kattilassa tuki- ja lisäpolttoaineena. LNG-varaston rakentaminen on käynnissä. Varsinainen käyttö alkaa vuoden 2018 aikana.

ssab

Kuva: Wärtsilä

Nesteytetyn maakaasun avulla SSAB korvaa öljypohjaisten polttoaineiden käyttöä ja siten vähentää hiukkasten, typen ja rikin oksidien sekä hiilidioksidin päästöjä nykyiseen verrattuna. Nesteytetty maakaasu korvaa noin 90 prosenttia tehtaalla aikaisemmin käytetystä nestekaasusta. Nestekaasua tarvitaan vielä esimerkiksi polttoleikkauksiin.

SSAB:n tehtaalla Raahessa Raahen Voima rakennuttaa parhaillaan nesteytetyn maakaasun varastoa. Kaksi isoa LNG-tankkia saapuu maantiekuljetuksena terminaaliin marraskuun lopulla. Tankit ovat suuria: pituus on 35 metriä ja halkaisija 6 metriä. Raahen LNG-varaston toimittaa avaimet käteen -sopimuksella teknologiayhtiö Wärtsilä.

Nesteytetty maakaasu kuljetetaan Raaheen säiliöautoilla Manga LNG Oy:n terminaalista Torniosta. Sinne on juuri saapunut ensimmäinen erä nesteytettyä maakaasua. Kuljetukset Raaheen alkavat vuoden 2018 alkupuolella.

Manga LNG Oy:n LNG-terminaali Torniossa on Outokumpu Oyj:n, SSAB:n, Skangasin ja EPV Energia Oy:n yhteisyritys. SSAB:n osuus terminaalihankkeesta on 25 prosenttia. SSAB on sijoittanut Tornion terminaalin noin 7 miljoonaa euroa sekä investoinut lisäksi Raahen LNG-varastoon noin 5 miljoonaa euroa. 

www.ssab.fi

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.