https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

SSAB alkaa käyttää nesteytettyä maakaasua Raahessa

SSAB alkaa käyttää Raahen terästehtaalla nesteytettyä maakaasua (LNG). Sitä käytetään nauhavalssauslinjan askelpalkkiuuneissa nestekaasun sijasta ja Raahen Voiman voimalaitoksen kattilassa tuki- ja lisäpolttoaineena. LNG-varaston rakentaminen on käynnissä. Varsinainen käyttö alkaa vuoden 2018 aikana.

ssab

Kuva: Wärtsilä

Nesteytetyn maakaasun avulla SSAB korvaa öljypohjaisten polttoaineiden käyttöä ja siten vähentää hiukkasten, typen ja rikin oksidien sekä hiilidioksidin päästöjä nykyiseen verrattuna. Nesteytetty maakaasu korvaa noin 90 prosenttia tehtaalla aikaisemmin käytetystä nestekaasusta. Nestekaasua tarvitaan vielä esimerkiksi polttoleikkauksiin.

SSAB:n tehtaalla Raahessa Raahen Voima rakennuttaa parhaillaan nesteytetyn maakaasun varastoa. Kaksi isoa LNG-tankkia saapuu maantiekuljetuksena terminaaliin marraskuun lopulla. Tankit ovat suuria: pituus on 35 metriä ja halkaisija 6 metriä. Raahen LNG-varaston toimittaa avaimet käteen -sopimuksella teknologiayhtiö Wärtsilä.

Nesteytetty maakaasu kuljetetaan Raaheen säiliöautoilla Manga LNG Oy:n terminaalista Torniosta. Sinne on juuri saapunut ensimmäinen erä nesteytettyä maakaasua. Kuljetukset Raaheen alkavat vuoden 2018 alkupuolella.

Manga LNG Oy:n LNG-terminaali Torniossa on Outokumpu Oyj:n, SSAB:n, Skangasin ja EPV Energia Oy:n yhteisyritys. SSAB:n osuus terminaalihankkeesta on 25 prosenttia. SSAB on sijoittanut Tornion terminaalin noin 7 miljoonaa euroa sekä investoinut lisäksi Raahen LNG-varastoon noin 5 miljoonaa euroa. 

www.ssab.fi

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.