https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

SSAB tuo markkinoille biopohjaisen teräsmateriaalin

SSAB on tuomassa ensi vuoden alussa markkinoille biopohjaisen GreenCoat Pural BT -teräsmateriaalin, jossa merkittävä osa fossiilisesta aineksesta on korvattu rypsiöljyllä. Materiaalin patentoitu pinnoiteratkaisu pienentää materiaalin ekologista jalanjälkeä.

steel_bio

- Tarjoamme rakennustuotteiden-, esimerkiksi kattoprofiilien valmistajille parhaat tekniset ominaisuudet, kuten muovattavuutta jopa -15 asteen lämpötilassa ja paksun 50 µm biopohjaisen pinnoitteen mekaanisia rasituksia vastaan. Ympäristötietoiset kuluttajat saavat katon, joka säilyttää ulkonäkönsä, on helppohoitoinen ja elinkaarikustannuksiltaan edullinen., kertoo Lars Olsson, Vice President, Head of Nordic Sales & Tubular Products.

SSAB aloitti rakennustuotteissa käytettävien biopohjaisten maalipinnoitettujen tuotteiden kehittämisen jo vuonna 2000. GreenCoat Pural BT -materiaalin kehitystyöhön osallistuivat SSAB ohella Ruukki Construction, Weckman Steel Oy, Jaakko-Tuote Oy ja Piristeel Oy. Pinnoite tulee olemaan saatavilla sekä puolikiiltävänä että mattapintaisena teräsohutlevynä. Tuotteen toimitukset alkavat vuoden 2018 alusta ja sitä on saatavilla jälleenmyyjäverkostomme kautta.

- Materiaalin tekniset ominaisuudet, kuten UV-säteilyn ja korroosion kesto mahdollistavat esimerkiksi kattotuotteissa erinomaisen pitkäaikaiskestävyyden ja maksimaalisen käyttöiän.

GreenCoat Pural BT – tuotteen teräksen valmistuksessa raaka-aineena käytetään noin 25 prosenttia kierrätysterästä ja itse lopputuote on 100 prosenttisesti kierrätettävissä elinkaarensa lopussa. 

www.ssab.fi

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.