https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

SSAB valmistautuu fossiilivapaaseen terästuotantoon

SSAB valmistautuu muuttamaan terästuotantonsa fossiilivapaaksi ja on julkaissut suunnitelman, jonka mukaan CO2-päästöt vähenevät merkittävästi jo ennen lopullista fossiilivapaan teräksen tuotannon ratkaisua. Tavoitteena on olla täysin fossiilivapaa vuoteen 2045 mennessä. SSAB:n järjestelyt tehdään samaan aikaan, kun SSAB, LKAB ja Vattenfall vievät eteenpäin HYBRIT-hanketta, jonka päämääränä on ratkaisu fossiilivapaaseen terästuotantoon.

fossiili_ssab

Parhaillaan selvitetään Ruotsin Oxelösundin masuunin muuntamista valokaariuuniksi, mikä on ensimmäinen askel tuotannon sopeuttamisessa kohti fossiilivapaan teräksen tuotantoa. Muutostyö tehdään vuoden 2025 paikkeilla ja sen myötä SSAB:n hiilidioksidipäästöt vähenevät Ruotsissa noin 25 prosenttia.

Suunnitteilla on muuntaa myös Raahen ja Luulajan masuunit vuosina 2030-2040, millä poistetaan valtaosa jäljellejäävistä hiilidioksidipäästöistä tavoitteena täysi fossiilivapaus vuoteen 2045 mennessä

– Uudelleenjärjestelyt fossiilivapaan terästuotannon toteuttamista varten on jo aloitettu ja nyt on aika havainnollistaa, miltä prosessi tulee näyttämään. Uskomme, että tämä on oikea suunta ja että tämän myötä meille tarjoutuu runsaasti kiinnostavia liiketoimintamahdollisuuksia. SSAB haluaa olla osa ilmastokysymyksen ratkaisua, sanoo SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist.

SSAB:n tehtaiden uudelleenjärjestelyt ovat seurausta SSAB:n, LKAB :n ja Vattenfallin HYBRIT-hankkeesta, jonka päämääränä on toteuttaa ratkaisu fossiilivapaaseen terästuotantoon.

Nykyään rautamalmin pelkistämiseen raudaksi käytetään mm. Australiasta Ruotsiin ja Suomeen rahdattua hiiltä ja koksia. Prosessissa muodostuu runsaasti hiilidioksidia. HYBRIT-hankkeen ajatuksena on käyttää sen sijaan vetykaasua, jota tuotetaan fossiilivapaista energialähteistä valmistettavalla sähköllä. Päästönä syntyy tällöin tavallista vettä.

Ruotsilla ja Suomella on ainutlaatuiset edellytykset edistää siirtymistä fossiilivapaaseen teräkseen, sillä niillä on mahdollisuus ilmastoälykkään ja fossiilivapaan sähkön tuottamiseen, Euroopan korkealaatuisin rautamalmi sekä erikoistunut ja innovatiivinen terästeollisuus.

Projektin toteutuminen vaatii kuitenkin myös jatkossa kansallista panostusta Ruotsin ja Suomen valtioilta, tutkimuslaitoksilta ja korkeakouluilta.

www.ssab.fi

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.4.2025 | Alan Uutiset

VTT ja LUT-yliopisto löysivät keinoja jalostaa metsäteollisuuden hiilidioksidipäästöt muovin raaka-aineeksi

Forest CUMP -tutkimusprojektissa selvitettiin, miten metsäteollisuudesta ja jätteenpoltosta syntyvää biopohjaista hiilidioksidia otetaan talteen ja muunnetaan korkean jalostusasteen tuotteiksi, kuten muovien raaka-aineiksi eteeniksi ja propeeniksi.

Wärtsilä laajentaa teknologiakeskus Sustainable Technology Hubia Vaasassa

Wärtsilän 50 miljoonan euron investointi nopeuttaa tulevaisuuden polttoaineratkaisujen tuotantoa ja tuotekehitystä sekä uusien tuotteiden tuomista markkinoille.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

Olkiluodon vuosihuollot käynnistyvät

Ensimmäisenä alkaa Olkiluoto 3:n vuosihuolto, jossa laitos valmistellaan tulevalle, pidempikestoiselle 18 kuukauden käyttöjaksolle. Suunniteltuun huoltokokonaisuuteen sisältyy noin 1700 erillistä työtä sekä 5000 työvaihetta.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.