https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

SSAB valmistautuu fossiilivapaaseen terästuotantoon

SSAB valmistautuu muuttamaan terästuotantonsa fossiilivapaaksi ja on julkaissut suunnitelman, jonka mukaan CO2-päästöt vähenevät merkittävästi jo ennen lopullista fossiilivapaan teräksen tuotannon ratkaisua. Tavoitteena on olla täysin fossiilivapaa vuoteen 2045 mennessä. SSAB:n järjestelyt tehdään samaan aikaan, kun SSAB, LKAB ja Vattenfall vievät eteenpäin HYBRIT-hanketta, jonka päämääränä on ratkaisu fossiilivapaaseen terästuotantoon.

fossiili_ssab

Parhaillaan selvitetään Ruotsin Oxelösundin masuunin muuntamista valokaariuuniksi, mikä on ensimmäinen askel tuotannon sopeuttamisessa kohti fossiilivapaan teräksen tuotantoa. Muutostyö tehdään vuoden 2025 paikkeilla ja sen myötä SSAB:n hiilidioksidipäästöt vähenevät Ruotsissa noin 25 prosenttia.

Suunnitteilla on muuntaa myös Raahen ja Luulajan masuunit vuosina 2030-2040, millä poistetaan valtaosa jäljellejäävistä hiilidioksidipäästöistä tavoitteena täysi fossiilivapaus vuoteen 2045 mennessä

– Uudelleenjärjestelyt fossiilivapaan terästuotannon toteuttamista varten on jo aloitettu ja nyt on aika havainnollistaa, miltä prosessi tulee näyttämään. Uskomme, että tämä on oikea suunta ja että tämän myötä meille tarjoutuu runsaasti kiinnostavia liiketoimintamahdollisuuksia. SSAB haluaa olla osa ilmastokysymyksen ratkaisua, sanoo SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist.

SSAB:n tehtaiden uudelleenjärjestelyt ovat seurausta SSAB:n, LKAB :n ja Vattenfallin HYBRIT-hankkeesta, jonka päämääränä on toteuttaa ratkaisu fossiilivapaaseen terästuotantoon.

Nykyään rautamalmin pelkistämiseen raudaksi käytetään mm. Australiasta Ruotsiin ja Suomeen rahdattua hiiltä ja koksia. Prosessissa muodostuu runsaasti hiilidioksidia. HYBRIT-hankkeen ajatuksena on käyttää sen sijaan vetykaasua, jota tuotetaan fossiilivapaista energialähteistä valmistettavalla sähköllä. Päästönä syntyy tällöin tavallista vettä.

Ruotsilla ja Suomella on ainutlaatuiset edellytykset edistää siirtymistä fossiilivapaaseen teräkseen, sillä niillä on mahdollisuus ilmastoälykkään ja fossiilivapaan sähkön tuottamiseen, Euroopan korkealaatuisin rautamalmi sekä erikoistunut ja innovatiivinen terästeollisuus.

Projektin toteutuminen vaatii kuitenkin myös jatkossa kansallista panostusta Ruotsin ja Suomen valtioilta, tutkimuslaitoksilta ja korkeakouluilta.

www.ssab.fi

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.