https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

SSAB valmistautuu fossiilivapaaseen terästuotantoon

SSAB valmistautuu muuttamaan terästuotantonsa fossiilivapaaksi ja on julkaissut suunnitelman, jonka mukaan CO2-päästöt vähenevät merkittävästi jo ennen lopullista fossiilivapaan teräksen tuotannon ratkaisua. Tavoitteena on olla täysin fossiilivapaa vuoteen 2045 mennessä. SSAB:n järjestelyt tehdään samaan aikaan, kun SSAB, LKAB ja Vattenfall vievät eteenpäin HYBRIT-hanketta, jonka päämääränä on ratkaisu fossiilivapaaseen terästuotantoon.

fossiili_ssab

Parhaillaan selvitetään Ruotsin Oxelösundin masuunin muuntamista valokaariuuniksi, mikä on ensimmäinen askel tuotannon sopeuttamisessa kohti fossiilivapaan teräksen tuotantoa. Muutostyö tehdään vuoden 2025 paikkeilla ja sen myötä SSAB:n hiilidioksidipäästöt vähenevät Ruotsissa noin 25 prosenttia.

Suunnitteilla on muuntaa myös Raahen ja Luulajan masuunit vuosina 2030-2040, millä poistetaan valtaosa jäljellejäävistä hiilidioksidipäästöistä tavoitteena täysi fossiilivapaus vuoteen 2045 mennessä

– Uudelleenjärjestelyt fossiilivapaan terästuotannon toteuttamista varten on jo aloitettu ja nyt on aika havainnollistaa, miltä prosessi tulee näyttämään. Uskomme, että tämä on oikea suunta ja että tämän myötä meille tarjoutuu runsaasti kiinnostavia liiketoimintamahdollisuuksia. SSAB haluaa olla osa ilmastokysymyksen ratkaisua, sanoo SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist.

SSAB:n tehtaiden uudelleenjärjestelyt ovat seurausta SSAB:n, LKAB :n ja Vattenfallin HYBRIT-hankkeesta, jonka päämääränä on toteuttaa ratkaisu fossiilivapaaseen terästuotantoon.

Nykyään rautamalmin pelkistämiseen raudaksi käytetään mm. Australiasta Ruotsiin ja Suomeen rahdattua hiiltä ja koksia. Prosessissa muodostuu runsaasti hiilidioksidia. HYBRIT-hankkeen ajatuksena on käyttää sen sijaan vetykaasua, jota tuotetaan fossiilivapaista energialähteistä valmistettavalla sähköllä. Päästönä syntyy tällöin tavallista vettä.

Ruotsilla ja Suomella on ainutlaatuiset edellytykset edistää siirtymistä fossiilivapaaseen teräkseen, sillä niillä on mahdollisuus ilmastoälykkään ja fossiilivapaan sähkön tuottamiseen, Euroopan korkealaatuisin rautamalmi sekä erikoistunut ja innovatiivinen terästeollisuus.

Projektin toteutuminen vaatii kuitenkin myös jatkossa kansallista panostusta Ruotsin ja Suomen valtioilta, tutkimuslaitoksilta ja korkeakouluilta.

www.ssab.fi

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.