https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Syksyn koronatilanne edellyttää työpaikoilla malttia

Ennen kuin suomalaisten rokotekattavuus on riittävällä tasolla, työpaikkojen kannattaa edistää maltilla paluuta tulevaisuuteen. Työterveyslaitos suosittelee keskittymään alkusyksystä riskinarvioinnin päivittämiseen ja ylläpitämään suojautumistoimenpiteitä.

korona

Työterveyslaitos muistuttaa tiedotteessaan, että etä- ja läsnätyön pelisäännöt tulee sopia työpaikoilla terveysturvallisuus edellä ja työntekijöitä kuunnellen.

– Ihmiset työpaikoilla ovat tällä hetkellä keskenään eri asemassa sen suhteen, kuinka monta rokotusta he ovat saaneet. Meidän onkin toimittava vastuullisesti niitä kohtaan, jotka vielä odottavat toista rokoteannostaan. Nyt tarvitaan ennen kaikkea malttia, sanoo pääjohtaja Antti Koivula Työterveyslaitoksesta.

–  Yleisesti rohkaisemme työpaikkoja ottamaan koronaexit-suunnitelmissa aikalisän. Paluussa tulevaisuuteen tulee edelleen edetä riskinarviointien kautta. Näkisin, että etätyötä kannattaa vielä jatkaa monissa organisaatioissa. Lisäksi läsnätyössä on muistettava pitää kiinni sovituista suojautumistoimenpiteistä, Koivula sanoo.

Suojautumiskeinot työpaikoilla

Syksyn koronatilanne on deltavariantin vuoksi epävarma, Työterveyslaitos muistuttaa.

– On tärkeää hyödyntää kaikki suojautumisen keinot, eikä mikään niistä yksinään ratkaise tilannetta.  Kannustamme suomalaisia ottamaan molemmat rokotukset, käymään koronatesteissä sekä noudattamaan suosituksia turvaväleistä, kasvomaskista ja hygieniasta, sanoo Antti Koivula.

Yhteiskunnallinen keskustelu koronapassista on herättänyt kysymyksiä, onko työnantajalla tai asiakkaalla oikeus tietää, onko työntekijä rokotettu.

– Mielestäni rokotus luokitellaan terveystiedoksi, jota ei ole pakko kertoa. Herättelisin suomalaisia tässäkin asiassa välittämiseen vastakkainasettelun sijaan. Vastuullisissa työyhteisöissä halutaan tietysti muille hyvää, joten rokotuksista ja työjärjestelystä voi käydä vapaaehtoisuuteen pohjautuvaa rakentavaa vuoropuhelua, Koivula sanoo.

Harmaalla alueella liikutaan, jos työntekijä työskentelee sellaisessa asemassa, jossa on vaarassa tartuttaa muita.

– Joskus työnantaja voi joutua pohtimaan riskinarvioinnin yhteydessä, voiko osoittaa työtehtävään mahdollisesti rokottamatonta työntekijää, joka on riskissä sairastua tai tartuttaa laajasti muita. Nämä ovat kuitenkin osin myös perustuslaillisia kysymyksiä, Antti Koivula jatkaa.

Aikalisän voi hyödyntää pelisäännöistä sopimiseen

Monilla työpaikoilla etä- ja lähityön yhdistämisestä tehtiin linjauksia kesän aikana. Syksyn pahentunut koronatilanne voi olla pettymys etätyötä tehneille työyhteisöille, jotka ovat odottaneet paluuta työpaikalle.

Nyt aikalisä kannattaa hyödyntää sopimalla yhdessä työarjen käytänteistä. Yksiköt ja tiimit voivat käydä keskustelua siitä, millaisilla pelisäännöillä paluu tulevaisuuteen tapahtuu.

– Keskustelua voi tukea työstämällä tiimeissä esimerkiksi joustavan työn huoneentaulun. Pohjana on työpaikan yhteiset raamit, ja siihen voidaan täydentää oman tiimin arjen pelisäännöt kohtaamisten ja etätyön osalta. Joustavan työn käytänteitä kannattaa linjata työpaikka-, tiimi-, ja yksilötasolla, sanoo TYÖ2030-ohjelmajohtaja Sanna Kulmala Työterveyslaitoksesta.

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.