https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Syksyn koronatilanne edellyttää työpaikoilla malttia

Ennen kuin suomalaisten rokotekattavuus on riittävällä tasolla, työpaikkojen kannattaa edistää maltilla paluuta tulevaisuuteen. Työterveyslaitos suosittelee keskittymään alkusyksystä riskinarvioinnin päivittämiseen ja ylläpitämään suojautumistoimenpiteitä.

korona

Työterveyslaitos muistuttaa tiedotteessaan, että etä- ja läsnätyön pelisäännöt tulee sopia työpaikoilla terveysturvallisuus edellä ja työntekijöitä kuunnellen.

– Ihmiset työpaikoilla ovat tällä hetkellä keskenään eri asemassa sen suhteen, kuinka monta rokotusta he ovat saaneet. Meidän onkin toimittava vastuullisesti niitä kohtaan, jotka vielä odottavat toista rokoteannostaan. Nyt tarvitaan ennen kaikkea malttia, sanoo pääjohtaja Antti Koivula Työterveyslaitoksesta.

–  Yleisesti rohkaisemme työpaikkoja ottamaan koronaexit-suunnitelmissa aikalisän. Paluussa tulevaisuuteen tulee edelleen edetä riskinarviointien kautta. Näkisin, että etätyötä kannattaa vielä jatkaa monissa organisaatioissa. Lisäksi läsnätyössä on muistettava pitää kiinni sovituista suojautumistoimenpiteistä, Koivula sanoo.

Suojautumiskeinot työpaikoilla

Syksyn koronatilanne on deltavariantin vuoksi epävarma, Työterveyslaitos muistuttaa.

– On tärkeää hyödyntää kaikki suojautumisen keinot, eikä mikään niistä yksinään ratkaise tilannetta.  Kannustamme suomalaisia ottamaan molemmat rokotukset, käymään koronatesteissä sekä noudattamaan suosituksia turvaväleistä, kasvomaskista ja hygieniasta, sanoo Antti Koivula.

Yhteiskunnallinen keskustelu koronapassista on herättänyt kysymyksiä, onko työnantajalla tai asiakkaalla oikeus tietää, onko työntekijä rokotettu.

– Mielestäni rokotus luokitellaan terveystiedoksi, jota ei ole pakko kertoa. Herättelisin suomalaisia tässäkin asiassa välittämiseen vastakkainasettelun sijaan. Vastuullisissa työyhteisöissä halutaan tietysti muille hyvää, joten rokotuksista ja työjärjestelystä voi käydä vapaaehtoisuuteen pohjautuvaa rakentavaa vuoropuhelua, Koivula sanoo.

Harmaalla alueella liikutaan, jos työntekijä työskentelee sellaisessa asemassa, jossa on vaarassa tartuttaa muita.

– Joskus työnantaja voi joutua pohtimaan riskinarvioinnin yhteydessä, voiko osoittaa työtehtävään mahdollisesti rokottamatonta työntekijää, joka on riskissä sairastua tai tartuttaa laajasti muita. Nämä ovat kuitenkin osin myös perustuslaillisia kysymyksiä, Antti Koivula jatkaa.

Aikalisän voi hyödyntää pelisäännöistä sopimiseen

Monilla työpaikoilla etä- ja lähityön yhdistämisestä tehtiin linjauksia kesän aikana. Syksyn pahentunut koronatilanne voi olla pettymys etätyötä tehneille työyhteisöille, jotka ovat odottaneet paluuta työpaikalle.

Nyt aikalisä kannattaa hyödyntää sopimalla yhdessä työarjen käytänteistä. Yksiköt ja tiimit voivat käydä keskustelua siitä, millaisilla pelisäännöillä paluu tulevaisuuteen tapahtuu.

– Keskustelua voi tukea työstämällä tiimeissä esimerkiksi joustavan työn huoneentaulun. Pohjana on työpaikan yhteiset raamit, ja siihen voidaan täydentää oman tiimin arjen pelisäännöt kohtaamisten ja etätyön osalta. Joustavan työn käytänteitä kannattaa linjata työpaikka-, tiimi-, ja yksilötasolla, sanoo TYÖ2030-ohjelmajohtaja Sanna Kulmala Työterveyslaitoksesta.

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.