https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Terveellinen työ – elämän eri vaiheissa -teemaviikko käyntiin

Tänään on alkanut 2016 Euroopan työsuojeluviikko (24.–28. lokakuuta), joka on olennainen osa Terveellinen työ – elämän eri vaiheissa -kampanjaa. Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto (EU-OSHA) ja sen kumppaniverkosto korostavat tällä viikolla satojen eri puolilla Eurooppaa järjestettävien tapahtumien avulla turvallisten ja terveellisten työolojen merkitystä koko työelämän ajan.

banner_home4

- Euroopan työntekijöistä 27 prosenttia ei usko voivansa tehdä samaa työtä 60-vuotiaana. Siksi työtapaturmien ja ammattitautien ehkäisy on kampanjamme kulmakivi. Työnantajien on otettava huomioon työvoiman moninaisuus ja kiinnitettävä erityistä huomiota haavoittuvassa asemassa oleviin työntekijöihin: nuoriin työntekijöihin, iäkkäisiin työntekijöihin, vammaisiin henkilöihin ja naisiin, kertoo Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston johtaja Christa Sedlatschek.

Vuoteen 2030 mennessä yli 55-vuotiaiden työntekijöiden osuuden odotetaan olevan monissa EU-maissa vähintään 30 prosenttia kokonaistyövoimasta. Tämä luo haasteita työntekijöille, työnantajille ja yrityksille. Väestön ikääntymisen ja vähenemisen vuoksi on olennaisen tärkeää luoda turvalliset ja terveelliset työolot kaikille työntekijöille koko työelämän ajaksi. Siten varmistetaan Euroopan työvoiman kestävyys ja dynaamisuus. Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto näyttää kumppaneineen esimerkkiä siinä, miten kestävää työelämää edistetään ja työnantajia autetaan hyödyntämään iäkkäiden työntekijöiden organisaatiolle antamaa panosta.

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto auttaa kampanjakumppaneita näiden toimenpiteissä tarjoamalla kampanjan verkkosivustolla monia ilmaisia välineitä: äskettäin on esimerkiksi julkaistu 30 maakohtaisena versiona vuorovaikutteinen ja helppokäyttöinen sähköinen opas, josta saa selkeitä tietoja ja käytännön ohjeita ikääntyvän työvoiman työsuojelun hallinnasta. Tietoja on muokattu kunkin maan mukaan, ja käyttäjät voivat lisäksi tehdä niistä omiin tarpeisiinsa sopivia sen perusteella, ovatko he työnantajia, työntekijöitä, henkilöstöpäälliköitä vai työsuojeluasiantuntijoita.

Äskettäin on julkaistu myös viisi tietolehtistä, joissa on yhteenveto hankkeen ”Turvallisempaa ja terveellisempää työtä kaikenikäisille – työsuojelu ikääntyvän työvoiman kannalta” tärkeimmistä raporteista. Niissä käsitellään muun muassa hyötyä, jota vanhemmat työntekijät voivat tuoda organisaatioille, naisten työpaikoilla kohtaamia lisäriskejä sekä kuntoutuksen ja työhön palaamisen järjestelmiä eri puolilla Eurooppaa. Ne myös sisältävät katsauksen toimintalinjoihin ja strategioihin, joiden tavoitteena on pitää Euroopan ikääntyvä työvoima töissä. Näissä tietolehtisissä korostetaan esimerkiksi sitä, että tiettyyn elämäntyyliin tai tiettyihin ammatteihin liittyvät tekijät voivat vaikuttaa yleiseen terveyteen ja työperäisiin riskeihin vielä enemmän kuin ikä.

Terveellinen työ -kampanjan verkosto – muun muassa johtavat työsuojelujorganisaatiot, yritykset, työnantajajärjestöt, ammattiliitot sekä työsuojeluasiantuntijat – kehittävät erilaisia tapoja keskustella kampanjan viesteistä koko vuoden ajan, erityisesti tällä Euroopan teemaviikolla. Esimerkiksi Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston kansalliset koordinointikeskukset järjestävät lukuisia tapahtumia yli 13 maassa, muun muassa Itävallassa konferenssin (24. lokakuuta), jossa esitellään eri sukupolvista koostuvan työvoiman tarjoamia mahdollisuuksia, ja Tšekissä tapahtuman (25. lokakuuta), jossa kerrotaan uusimpia uutisia työsuojelulainsäädännöstä. Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston johtaja Christa Sedlatschek esittelee virastonsa toiminnan tuloksia Slovakiassa järjestettävässä konferenssissa, jossa käsitellään myös uutta teknologiaa ja työsuhteiden uusia muotoja. Espanjassa puolestaan järjestetään kokonaisvaltainen ohjelma, jossa on yli 60 tapahtumaa 39 kaupungissa usealla alueella. Siihen kuuluu myös joitakin luovia aloitteita, kuten Kanariansaarilla toteutettava aloite, jossa esitetään lyhyitä videoita eri sukupolviin kuuluvista työntekijöistä, jotka toteuttavat hyviä työsuojelukäytäntöjä. Nimenä on ”15 seconds of healthy workplaces in each age” (5 sekuntia terveellisiä työpaikkoja elämän eri vaiheissa).

Myös viralliset kampanjakumppanit tukevat aktiivisesti Euroopan teemaviikkoa monilla toimilla ja aloitteilla: DEKRA Insight -yrityksen järjestämä Safety in Action -konferenssi kokoaa maailmanluokan yritysten turvallisuusjohtajia ja -ryhmiä 26.–27. lokakuuta Belgian Antwerpeniin. Euroopan ergonomiayhdistysten liitto (FEES) on puolestaan omistanut koko lokakuun aiheelle ”ergonomia elämän eri vaiheissa” osoittaakseen mahdollisuudet, joita ergonomia voi tarjota kestävän työelämän edistämiselle.

Linkit:

  

Lue lisää:

EU:lle on asetettu työllisyystavoite, jonka mukaan vuoteen 2020 mennessä EU:n 20–64-vuotiaasta väestöstä 75 prosentin pitäisi käydä töissä. Iän huomioon ottavat työsuojelukäytännöt ja työhyvinvoinnin takaaminen koko työelämän ajan ovat kaksi olennaisen tärkeää tekijää tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Kaikissa Euroopan teemaviikon toimissa ja tapahtumissa kampanjakumppanien verkosto sekä työntekijät ja työnantajat voivat vaihtaa parhaita käytäntöjä ja kehittää ideoita tämän tavoitteen saavuttamiseksi yhdessä.

Vuosien 2016–2017 Terveellinen työ – Elämän eri vaiheissa –kampanja käynnistyi 15. huhtikuuta 2016. Kampanja-aikataulun tärkeimpiä päivämääriä ovat muun muassa Euroopan työterveyden ja työturvallisuuden teemaviikko (lokakuussa 2016 ja 2017) ja Terveellinen työ -kampanjan hyvien käytäntöjen palkintoseremonia (huhtikuussa 2017). Kampanja päättyy (marraskuussa 2017) Terveellinen työ -huippukokoukseen, johon kaikki kampanjaan osallistuneet kokoontuvat yhdessä Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston kanssa arvioimaan kampanjan saavutuksia ja saatuja kokemuksia.

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.