https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Turvallisuuskulttuuriin keskittyminen tuo tulosta NCC:llä

Rakennusyhtiö NCC:llä yli neljän päivän poissaoloon johtaneiden vakavien onnettomuuksien määrä on vähentynyt yli 30 prosenttia viimeisten neljän vuoden aikana. 

ncc

NCC viettää joka vuosi syyskuun ensimmäisenä keskiviikkona työturvallisuuspäivää. Päivä on nimetty yhtiössä Awareness Dayksi ja sitä vietetään nyt 11. kertaa. Silloin kaikki työtehtävät keskeytetään samaan aikaan jokaisella työmaalla ja toimistossa, ja keskiöön nostetaan työturvallisuus. Päivän aikana tiimeissä ja työmailla keskustellaan siitä, miten yhdessä luodaan parempi ja turvallisempi työympäristö.

– Turvallinen tapa tehdä työtä on luonnollisesti ratkaisevin tekijä työpaikalla tapahtuvien onnettomuuksien välttämisessä, ja se vaatii jatkuvaa panostusta. Awareness Dayn aikana keskustelemme siitä, miten voimme yhdessä parantaa työpaikan turvallisuutta ja miten työturvallisuus on osa yrityskulttuuriamme, sanoo Arto Huhtanen, NCC:n työturvallisuuspäällikkö.

Viimeisten neljän vuoden aikana vakavien onnettomuuksien määrä on vähentynyt NCC:llä yli 30 prosenttia. NCC:llä vakavaksi onnettomuudeksi luokitellaan onnettomuus, joka johtaa yli neljän päivän poissaoloon. Sama kehitystrendi näkyy myös Rakennuslehden kesäkuisessa vertailussa, jonka mukaan NCC on ollut yksi harvoja rakennusyhtiöitä, joissa turvallisuusasiat ovat kehittyneet parempaan suuntaan myös koronan aiheuttamana poikkeusaikana.

– Yksi merkittävä työkalu meillä on ollut erilaisten turvallisuustapahtumien ja -työkalujen lisäksi digitaalinen raportointi ja hyvä sitoutuminen sen käyttöön. Digitaalisen raportoinnin avulla saamme aiempaa laajemmin tietoa tapaturmista ja niihin johtaneista tapahtumaketjuista ja ymmärrämme sitä kautta paremmin vakavien onnettomuuksien syitä. Korjaavat toimenpiteet on näin helpompi kohdistaa juurisyihin, kertoo Huhtanen.

Raportoinnin ja Awareness Dayn lisäksi keskeisiä turvallisuutta parantavia työkaluja ja toimintatapoja ovat muun muassa vuonna 2014 käyttöön otettu Time Out -menetelmä ja vuonna 2017 aloitettu päivittäinen turvallisuustuokio. Time Out -menetelmä tarkoittaa käytännössä sitä, että kenellä tahansa työmaalla työskentelevällä henkilöllä on aina oikeus keskeyttää työt, jos työmaalla ilmenee vaaratilanteita. Päivittäiset turvallisuustuokiot pureutuvat kunkin päivän työtehtävien riskiarviointiin ja parempaan tiedonkulkuun riskitekijöistä työmaalla.

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.