https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Turvallisuuskulttuuriin keskittyminen tuo tulosta NCC:llä

Rakennusyhtiö NCC:llä yli neljän päivän poissaoloon johtaneiden vakavien onnettomuuksien määrä on vähentynyt yli 30 prosenttia viimeisten neljän vuoden aikana. 

ncc

NCC viettää joka vuosi syyskuun ensimmäisenä keskiviikkona työturvallisuuspäivää. Päivä on nimetty yhtiössä Awareness Dayksi ja sitä vietetään nyt 11. kertaa. Silloin kaikki työtehtävät keskeytetään samaan aikaan jokaisella työmaalla ja toimistossa, ja keskiöön nostetaan työturvallisuus. Päivän aikana tiimeissä ja työmailla keskustellaan siitä, miten yhdessä luodaan parempi ja turvallisempi työympäristö.

– Turvallinen tapa tehdä työtä on luonnollisesti ratkaisevin tekijä työpaikalla tapahtuvien onnettomuuksien välttämisessä, ja se vaatii jatkuvaa panostusta. Awareness Dayn aikana keskustelemme siitä, miten voimme yhdessä parantaa työpaikan turvallisuutta ja miten työturvallisuus on osa yrityskulttuuriamme, sanoo Arto Huhtanen, NCC:n työturvallisuuspäällikkö.

Viimeisten neljän vuoden aikana vakavien onnettomuuksien määrä on vähentynyt NCC:llä yli 30 prosenttia. NCC:llä vakavaksi onnettomuudeksi luokitellaan onnettomuus, joka johtaa yli neljän päivän poissaoloon. Sama kehitystrendi näkyy myös Rakennuslehden kesäkuisessa vertailussa, jonka mukaan NCC on ollut yksi harvoja rakennusyhtiöitä, joissa turvallisuusasiat ovat kehittyneet parempaan suuntaan myös koronan aiheuttamana poikkeusaikana.

– Yksi merkittävä työkalu meillä on ollut erilaisten turvallisuustapahtumien ja -työkalujen lisäksi digitaalinen raportointi ja hyvä sitoutuminen sen käyttöön. Digitaalisen raportoinnin avulla saamme aiempaa laajemmin tietoa tapaturmista ja niihin johtaneista tapahtumaketjuista ja ymmärrämme sitä kautta paremmin vakavien onnettomuuksien syitä. Korjaavat toimenpiteet on näin helpompi kohdistaa juurisyihin, kertoo Huhtanen.

Raportoinnin ja Awareness Dayn lisäksi keskeisiä turvallisuutta parantavia työkaluja ja toimintatapoja ovat muun muassa vuonna 2014 käyttöön otettu Time Out -menetelmä ja vuonna 2017 aloitettu päivittäinen turvallisuustuokio. Time Out -menetelmä tarkoittaa käytännössä sitä, että kenellä tahansa työmaalla työskentelevällä henkilöllä on aina oikeus keskeyttää työt, jos työmaalla ilmenee vaaratilanteita. Päivittäiset turvallisuustuokiot pureutuvat kunkin päivän työtehtävien riskiarviointiin ja parempaan tiedonkulkuun riskitekijöistä työmaalla.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.