https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Turvallisuuskulttuuriin keskittyminen tuo tulosta NCC:llä

Rakennusyhtiö NCC:llä yli neljän päivän poissaoloon johtaneiden vakavien onnettomuuksien määrä on vähentynyt yli 30 prosenttia viimeisten neljän vuoden aikana. 

ncc

NCC viettää joka vuosi syyskuun ensimmäisenä keskiviikkona työturvallisuuspäivää. Päivä on nimetty yhtiössä Awareness Dayksi ja sitä vietetään nyt 11. kertaa. Silloin kaikki työtehtävät keskeytetään samaan aikaan jokaisella työmaalla ja toimistossa, ja keskiöön nostetaan työturvallisuus. Päivän aikana tiimeissä ja työmailla keskustellaan siitä, miten yhdessä luodaan parempi ja turvallisempi työympäristö.

– Turvallinen tapa tehdä työtä on luonnollisesti ratkaisevin tekijä työpaikalla tapahtuvien onnettomuuksien välttämisessä, ja se vaatii jatkuvaa panostusta. Awareness Dayn aikana keskustelemme siitä, miten voimme yhdessä parantaa työpaikan turvallisuutta ja miten työturvallisuus on osa yrityskulttuuriamme, sanoo Arto Huhtanen, NCC:n työturvallisuuspäällikkö.

Viimeisten neljän vuoden aikana vakavien onnettomuuksien määrä on vähentynyt NCC:llä yli 30 prosenttia. NCC:llä vakavaksi onnettomuudeksi luokitellaan onnettomuus, joka johtaa yli neljän päivän poissaoloon. Sama kehitystrendi näkyy myös Rakennuslehden kesäkuisessa vertailussa, jonka mukaan NCC on ollut yksi harvoja rakennusyhtiöitä, joissa turvallisuusasiat ovat kehittyneet parempaan suuntaan myös koronan aiheuttamana poikkeusaikana.

– Yksi merkittävä työkalu meillä on ollut erilaisten turvallisuustapahtumien ja -työkalujen lisäksi digitaalinen raportointi ja hyvä sitoutuminen sen käyttöön. Digitaalisen raportoinnin avulla saamme aiempaa laajemmin tietoa tapaturmista ja niihin johtaneista tapahtumaketjuista ja ymmärrämme sitä kautta paremmin vakavien onnettomuuksien syitä. Korjaavat toimenpiteet on näin helpompi kohdistaa juurisyihin, kertoo Huhtanen.

Raportoinnin ja Awareness Dayn lisäksi keskeisiä turvallisuutta parantavia työkaluja ja toimintatapoja ovat muun muassa vuonna 2014 käyttöön otettu Time Out -menetelmä ja vuonna 2017 aloitettu päivittäinen turvallisuustuokio. Time Out -menetelmä tarkoittaa käytännössä sitä, että kenellä tahansa työmaalla työskentelevällä henkilöllä on aina oikeus keskeyttää työt, jos työmaalla ilmenee vaaratilanteita. Päivittäiset turvallisuustuokiot pureutuvat kunkin päivän työtehtävien riskiarviointiin ja parempaan tiedonkulkuun riskitekijöistä työmaalla.

Uusimmat artikkelit

13.6.2024 | Alan Uutiset

Vanhoista renkaista uusia autonosia – Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteishanke

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.