https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Työtapaturmat ja työperäiset vammat maksavat EU:lle 476 miljardia euroa vuodessa

Singaporessa 3.–6. syyskuuta pidettävässä XXI:ssä työsuojelun maailmankongressissa Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto (EU-OSHA) ja Maailman työjärjestö (ILO) esittelevät yhdessä uusia arvioita heikon työsuojelun kustannuksista. Uusien tuloksien mukaan työperäisten vammojen ja sairauksien aiheuttamat menetykset ovat maailmanlaajuisesti 3,9 prosenttia BKT:sta, ja niiden vuosittaiset kustannukset ovat noin 2 680 miljardia euroa.

EU-OSHA

Työperäiset sairaudet ja vammat maksavat EU:lle 3,3 prosenttia sen BKT:sta, mikä on 476 miljardia euroa joka vuosi. Tämä summa voitaisiin säästää oikeilla työsuojelustrategioilla, -toimintalinjauksilla ja -käytännöillä.

Työsuojelun hyvillä käytännöillä voidaan auttaa tekemään yrityksistä tuottavampia, kilpailukykyisempiä ja kestävämpiä. Samalla voidaan vähentää terveydenhoidon kustannuksia ja muita yhteiskunnallisia rasitteita. Heikosta työsuojelusta työntekijöille, yrityksille ja yhteiskunnalle aiheutuvat kustannukset ovat suuret. Kustannuksia ja etuja koskevan hankkeen avulla EU-OSHA on pyrkinyt löytämään ja arvioimaan EU:ssa ja muualla maailmassa saatavilla olevaa tietoa ja kehittämään täsmällisiä ja ajantasaisia arvioita työperäisten sairauksien ja vammojen kustannuksista.

Muita maailmankongressissa esiteltäviä tuloksia ovat seuraavat:

  • työperäiset sairaudet ovat syynä 86 prosentissa kaikista työperäisistä kuolemantapauksista maailmassa ja 98 prosentissa tapauksista EU:ssa
  • työperäisten vammojen ja sairauksien takia menetetään maailmanlaajuisesti 123,3 miljoonaa (7,1 miljoonaa EU:ssa) haittapainotettua elinvuotta (disability-adjusted life years, DALY). Näistä 67,8 miljoonaa (3,4 miljoonaa EU:ssa) menetetään kuolemantapausten takia ja 55,5 miljoonaa (3,7 miljoonaa EU:ssa) vammautumisen takia
  • useimmissa Euroopan maissa työperäiset syövät aiheuttavat suurimman osan kustannuksista (119,5 miljardia euroa eli 0,81 prosenttia EU:n BKT:sta) ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat toiseksi suurin kustannustekijä.

Maailmankongressissa esitellään myös uusi  tiedon visualisoinnin työkalu , jonka EU-OSHA on kehittänyt osana hanketta. Sillä havainnollistetaan työperäisten sairauksien ja tapaturmien kustannuksia maailmanlaajuisesti helppokäyttöisellä tavalla. Keskeisimmät tulokset esitellään infografiikan muodossa, jotta tutkijat ja päättäjät voivat tutustua tuloksiin nopeasti ja helposti. Visualisoinnin työkalu on suunniteltu avoimuus ja helppokäyttöisyys huomioon ottaen, ja siinä on myös mukana usein käytettyjä termejä sisältävä sanasto ja käytettyjä metodeja koskeva opas.

Työsuojelun maailmankongressi on maailman suurin työsuojelun asiantuntijoiden ja alan toimijoiden tapaaminen, ja se antaa mainion tilaisuuden jakaa tietoa näistä uusista tuloksista. EU-OSHA on yksi kongressia tukevista organisaatioista. Se osallistuu tapahtuman neljän päivän aikana moniin eri tilaisuuksiin ja työpajoihin, se isännöi näyttelyosastoa ja sen edustajat pitävät puheita. Erityisesti mainittakoon, että EU-OSHA osallistuu kahden symposiumin järjestämiseen. Yksi niistä käsittelee kustannuksia ja etuja koskevaa hanketta, ja toisessa käsitellään näyttöön perustuvia hyviä työsuojelukäytäntöjä mikro- ja pienyrityksissä ottaen huomioon EU-OSHAn tällä alalla tekemä työ ja sen OiRA-hanke (interaktiivinen riskien arviointi).

Singaporessa julkaistavat arviot perustuvat suuresta työsuojelun kustannuksia ja etuja koskevasta hankkeesta saatuihin tuloksiin. Hankkeen toteutukseen osallistuivat Kansainvälinen työjärjestö (ILO), Suomen sosiaali- ja terveysministeriö, Suomen työterveyslaitos, Singaporessa toimiva WSH Institute, Kansainvälinen työterveyskomissio (ICOH) ja EU-OSHA.

http://osha.europa.eu

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.