https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Työturvallisuus on asennekysymys

Työturvallisuus- ja työhyvinvointiasiat ovat olleet vilkkaassa julkisessa keskustelussa jo pitkään ja asenteet työturvallisuutta kohtaan ovat muuttuneet vuosien saatossa huomattavasti. Yleinen näkemys nykyään on, että työturvallisuuteen panostaminen on investointi, joka kannattaa.

pexels-photo-544965

– Turvallinen yritys minimoi riskejä, kartoittaa vaaratekijät ja tekee aktiivista ja jatkuvaa turvallisuustyötä ennaltaehkäisevästi, kuvaa Etra Safetyn Pohjois-Suomen aluepäällikkö Alpo Heikka.

– Työturvallisuus syntyy sekä prosessien kartoittamisesta että tarkoituksenmukaisten suojaimien käytöstä – torjuntatoimenpiteet kulkevat käsi kädessä; pelkästään suojautuminen vaaralta ei ole työturvallisuutta, jos tunnistetaan itse työskentelyssä tapahtuvat ongelmat, mutta niihin ei puututa, Heikka jatkaa.

Turvallisuus syntyy oikeasta asenteesta, tekniikka on hyvä apuväline

Heikan mukaan torjuntatoimenpiteiden kartoitus tulee aloittaa selvittämällä teknisten toimenpiteiden toteuttamismahdollisuudet. Jos niitä ei voida toteuttaa riittävästi, tulee turvautua suojaimiin.

– Henkilönsuojaimet ovat täydentävä torjuntakeino, ei niitä korvaava keino, toteaa Heikka.

Toimivan ja työturvallisen ympäristön lähtökohta on uusien työntekijöiden riittävä perehdytys, joka on luonnollisesti työnantajan vastuulla. Kouluttamisella, tiedon jakamisella ja jalkauttamisella arkeen, on merkittävä rooli työtapaturmien ennaltaehkäisyssä ja työturvallisuudesta huolehtiminen on ammattitaito, johon kannattaa sijoittaa. Myös kokeneet työntekijät tarvitsevat turvallisuuskoulutusta asioiden kertaamiseksi. Se on tarpeen varsinkin, jos työtehtävät muuttuvat, toiminnassa havaitaan virheitä tai jos otetaan käyttöön uusia menetelmiä, kemikaaleja tai suojaimia.

Työtapaturmista valtaosa johtuu inhimillisistä seikoista

Työtapaturmista jopa 80­– 90 prosenttia johtuu inhimillisistä seikoista. Työntekijän välinpitämätön asenne, epätietoisuus tai tietoisesti ottama riski voi vaarantaa myös koko työympäristön ja muiden turvallisuuden.

– Kouluttamiseen, suojaimiin ja ammattiosaamisen sijoitettu raha on pieni summa verrattuna siihen, kuinka suuret suorat ja välilliset kustannukset työssä tapahtuneista onnettomuuksista voi aiheutua. Työtapaturmat ja onnettomuudet voivat vaikuttaa peruuttamattomasti työntekijän koko elämään ja aiheuttaa mittavia kustannuksia työnantajalle, Heikka toteaa.

Miten työturvallisuudesta viestitään monikulttuurisessa työyhteisössä?

Uusi Teollisuus kokoaa Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen 20.–21.3.2019 kolme vahvaa ja nousevaa teollisuuden toimialaa. Tapahtumassa esitellään tuotannon ammattilaisille kohdennetusti kunnossapidon, työturvallisuuden ja teollisuuden palveluita. Messujen ohjelmassa työturvallisuutta käsitellään muun muassa Meyer Turku Oy:n monikulttuurisen työyhteisön työturvallisuuden johtamisen ja viestimisen kautta, kerrotaan onnistuneista kuulonsuojausprojekteista ja tutustutaan Lean Safety -toimintamallin ja koulutuskonseptin hyödyntämiseen.

Käyttäjäkunnossapito kiinnostaa

Työturvallisuuden uusimpien palvelu- ja tuoteratkaisujen lisäksi Uusi Teollisuus -tapahtuman yksi kolmesta kantavasta teemasta on kunnossapito.

Koko kunnossapitokulttuuri on kokenut voimakasta myllerrystä parikin vuosikymmentä. Ennakoitko vai reagoitko -ajattelun myötä puhutaan entistä enemmän käynnissäpidosta, kun olennaista on pitää tuotantoa yllä. Lisäksi kunnossapidolla huolehditaan laitteiden teknisestä ylläpidosta tai korjaamisesta.

− Teollisuuden asiakkaat ovat kiinnostuneita käyntivarmuudesta ja uusista järjestelmistä luotettavan käyntivarmuuden ylläpitämiseksi, tietää SKF:n Area Sales Manager Kari Antila.

− Nyt puhuttaa erityisesti ODR (Operator Driven Runnability) eli käyttäjäkunnossapito, jossa käyttöhenkilökunta vastaa osaltaan ennakoivista kunnossapidon rutiineista. Uskon, että Uusi Teollisuus -tapahtuman sisältö tarjoaa organisaationsa käynti- ja kunnossapitovarmuudesta vastaaville asiantuntijoille uutta ja hyödyllistä tietoa sekä eri tarpeisiin soveltuvia palveluratkaisuja, kertoo Antila.

− Nyt puhuttaa erityisesti ODR (Operator Driven Runnability) eli käyttäjäkunnossapito, jossa käyttöhenkilökunta vastaa osaltaan ennakoivista kunnossapidon rutiineista. Uskon, että Uusi Teollisuus -tapahtuman sisältö tarjoaa organisaationsa käynti- ja kunnossapitovarmuudesta vastaaville asiantuntijoille uutta ja hyödyllistä tietoa sekä eri tarpeisiin soveltuvia palveluratkaisuja, kertoo Antila.

Tutustu ohjelmaan ja näytteilleasettajiin .

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.