https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesoselle tunnustuspalkinto työturvallisuuden edistämistyöstä

UPM:n yksiköiden turvallisuuskulttuurissa on tapahtunut iso muutos lyhyessä ajassa. Kolmessa vuodessa tapaturmataajuus, eli poissaoloon johtaneiden tapaturmien määrä miljoonaa työtuntia kohden, laski huimat 70 prosenttia, 15,2:sta 4,4:ään. Ryhtiliikkeen jälkeen UPM:ssä on korotettu rimaa entisestään. Ryhtiliikkeen tavoite oli laskea tapaturmataajuus alle viiden, nyt yhtiön tähtäimessä on alle kolme.

jussipesonenupm

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

Vuonna 2012 UPM:n työturvallisuustulokset olivat selkeästi alan keskiarvoa heikommat. Toimitusjohtaja Jussi Pesonen käynnisti UPM :ssä kolmivuotisen, konserninlaajuisen Työturvallisuuden ryhtiliike -ohjelman.

─ Johdon aito ja näkyvä sitoutuminen on ehdoton edellytys menestyksekkäälle turvallisuustyölle. Jussi Pesonen osoitti johtajuutta, loi ryhtiliikkeen ja antoi sille kasvot. Hän on toiminut uraa uurtavasti, pitkäjänteisesti ja tuloksekkaasti työturvallisuuden edistäjänä, kertoo palkinnon perusteista Nolla tapaturmaa -foorumin ohjausryhmän puheenjohtaja, turvallisuuspäällikkö Jari Haijanen Sappi Europen Kirkniemen tehtaalta.

Kun Pesonen vuonna 2011 kertoi yhtiön johtajille työturvallisuuden ryhtiliikkeen tavoitteista, hän päätti viestinsä näin: ”Olen sitoutunut tähän. Jokaisen UPM:n johtoon kuuluvan tulee ilmaista oma sitoumuksensa. Turvallisuus alkaa meistä.”

Turvallisuusjohtamiseen tuli selkeä muutos laajemminkin, mutta näkyvä johtaminen tarkoitti esimerkiksi, että jokainen johdon jäsen alkoi tehdä turvallisuuskierroksia aina käydessään jossain yksikössä. Pesonen otti tavaksi myös soittaa itse vakavan tapaturman satuttua kyseisen yksikön esimiehelle. Täysiin turvallisuusvarusteisiin puetut pahvihahmot, Pesonen ja muut liiketoimintajohtajat, varmistivat osaltaan ryhtiliikkeen näkymisen kaikissa yksiköissä.

– Olin omakohtaisesti kokenut, että johdon sitoutumisella ja työturvallisuusasioiden aktiivisella johtamisella on valtavan suuri merkitys. Oivalsin tämän johtaessani Shottonin tehdasta Walesissa. Siellä tulokset olivat erinomaisia ja asioita johdettiin aktiivisemmin kuin Suomessa. Uskon, että onnistuimme, koska Työturvallisuuden ryhtiliike ei ollut vain viestintäkampanja vaan hyvin suunniteltua muutosjohtamista. Lähes mahdottomalta tuntunut tavoite lähti toteutumaan, kun mukaan innostettiin paitsi johto myös koko henkilöstö, Jussi Pesonen kertoo.

Jorma Saari -tunnustuspalkinto luovutetaan Jussi Pesoselle 10.5.  Helsingissä pidettävässä Nolla tapaturmaa -foorumin seminaarissa ”Turvallisuus ja työn uudet muodot”, jossa Pesonen pitää itse esityksen ”UPM Työturvallisuuden ryhtiliike: selkeät tavoitteet ja aktiivista johtamista”.

Lisätietoa seminaarista ja ilmoittautuminen: www.nollis.fi/seminaari

 

Jorma Saari -tunnustuspalkinto on perustettu vuonna 2008. Sen myöntää Nolla tapaturmaa –foorumin ohjausryhmä työturvallisuuden edistämiseksi tehdystä pitkäjänteisestä ja tuloksellisesta
työstä. Saaja voi olla organisaatio, yksittäinen työpaikka tai yksityishenkilö. Tunnustuspalkinto jaetaan nyt neljättä kertaa. Nolla tapaturmaa –foorumi on työpaikkojen verkosto, jonka tavoitteena on työturvallisuuden jatkuva parantaminen ja hyvien käytäntöjen levittäminen. Foorumi on toiminut vuodesta 2003. Siinä on tällä hetkellä 343 jäsentyöpaikkaa, Foorumin toimintaa koordinoi Työterveyslaitos .

Uusimmat artikkelit

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

8.5.2025 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuus: “Vapautuksen päivä” käänsi hyvin alkaneen vuoden valtavaksi epävarmuudeksi

Teknologiateollisuuden uusien tilausten arvo parani alkuvuonna vuodentakaiseen nähden ja tarjouspyyntökyselyn saldoluku nousi positiiviseksi ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen. Jäsenille tehty kysely kertoo kuitenkin suuresta epävarmuudesta. Donald Trumpin toimet ovat hidastaneet investointipäätöksiä. 

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.