https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesoselle tunnustuspalkinto työturvallisuuden edistämistyöstä

UPM:n yksiköiden turvallisuuskulttuurissa on tapahtunut iso muutos lyhyessä ajassa. Kolmessa vuodessa tapaturmataajuus, eli poissaoloon johtaneiden tapaturmien määrä miljoonaa työtuntia kohden, laski huimat 70 prosenttia, 15,2:sta 4,4:ään. Ryhtiliikkeen jälkeen UPM:ssä on korotettu rimaa entisestään. Ryhtiliikkeen tavoite oli laskea tapaturmataajuus alle viiden, nyt yhtiön tähtäimessä on alle kolme.

jussipesonenupm

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

Vuonna 2012 UPM:n työturvallisuustulokset olivat selkeästi alan keskiarvoa heikommat. Toimitusjohtaja Jussi Pesonen käynnisti UPM :ssä kolmivuotisen, konserninlaajuisen Työturvallisuuden ryhtiliike -ohjelman.

─ Johdon aito ja näkyvä sitoutuminen on ehdoton edellytys menestyksekkäälle turvallisuustyölle. Jussi Pesonen osoitti johtajuutta, loi ryhtiliikkeen ja antoi sille kasvot. Hän on toiminut uraa uurtavasti, pitkäjänteisesti ja tuloksekkaasti työturvallisuuden edistäjänä, kertoo palkinnon perusteista Nolla tapaturmaa -foorumin ohjausryhmän puheenjohtaja, turvallisuuspäällikkö Jari Haijanen Sappi Europen Kirkniemen tehtaalta.

Kun Pesonen vuonna 2011 kertoi yhtiön johtajille työturvallisuuden ryhtiliikkeen tavoitteista, hän päätti viestinsä näin: ”Olen sitoutunut tähän. Jokaisen UPM:n johtoon kuuluvan tulee ilmaista oma sitoumuksensa. Turvallisuus alkaa meistä.”

Turvallisuusjohtamiseen tuli selkeä muutos laajemminkin, mutta näkyvä johtaminen tarkoitti esimerkiksi, että jokainen johdon jäsen alkoi tehdä turvallisuuskierroksia aina käydessään jossain yksikössä. Pesonen otti tavaksi myös soittaa itse vakavan tapaturman satuttua kyseisen yksikön esimiehelle. Täysiin turvallisuusvarusteisiin puetut pahvihahmot, Pesonen ja muut liiketoimintajohtajat, varmistivat osaltaan ryhtiliikkeen näkymisen kaikissa yksiköissä.

– Olin omakohtaisesti kokenut, että johdon sitoutumisella ja työturvallisuusasioiden aktiivisella johtamisella on valtavan suuri merkitys. Oivalsin tämän johtaessani Shottonin tehdasta Walesissa. Siellä tulokset olivat erinomaisia ja asioita johdettiin aktiivisemmin kuin Suomessa. Uskon, että onnistuimme, koska Työturvallisuuden ryhtiliike ei ollut vain viestintäkampanja vaan hyvin suunniteltua muutosjohtamista. Lähes mahdottomalta tuntunut tavoite lähti toteutumaan, kun mukaan innostettiin paitsi johto myös koko henkilöstö, Jussi Pesonen kertoo.

Jorma Saari -tunnustuspalkinto luovutetaan Jussi Pesoselle 10.5.  Helsingissä pidettävässä Nolla tapaturmaa -foorumin seminaarissa ”Turvallisuus ja työn uudet muodot”, jossa Pesonen pitää itse esityksen ”UPM Työturvallisuuden ryhtiliike: selkeät tavoitteet ja aktiivista johtamista”.

Lisätietoa seminaarista ja ilmoittautuminen: www.nollis.fi/seminaari

 

Jorma Saari -tunnustuspalkinto on perustettu vuonna 2008. Sen myöntää Nolla tapaturmaa –foorumin ohjausryhmä työturvallisuuden edistämiseksi tehdystä pitkäjänteisestä ja tuloksellisesta
työstä. Saaja voi olla organisaatio, yksittäinen työpaikka tai yksityishenkilö. Tunnustuspalkinto jaetaan nyt neljättä kertaa. Nolla tapaturmaa –foorumi on työpaikkojen verkosto, jonka tavoitteena on työturvallisuuden jatkuva parantaminen ja hyvien käytäntöjen levittäminen. Foorumi on toiminut vuodesta 2003. Siinä on tällä hetkellä 343 jäsentyöpaikkaa, Foorumin toimintaa koordinoi Työterveyslaitos .

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.