https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Uusi opas: Keskeisin kybermaailmasta jokaiselle

Kyberturvallisuus koskettaa kaikkia suomalaisia ja jokaisen tulisi ymmärtää perusasiat kybermaailmasta, kyberturvallisuudesta ja informaatiovaikuttamisesta. Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK) ja Jyväskylän yliopisto julkaisevat 11.4.2017 Kyberin taskutieto -oppaan, jossa kerrotaan selkeästi ja ytimekkäästi keskeisin kybermaailmasta.

kirja_kyber

Oppaan teemoja ovat muun muassa kybermaailma ja sen kietoutuminen osaksi arkeamme, informaatiovaikuttaminen ja kybermaailman toimintahäiriöihin varautuminen. Opas sisältää pienen kybersanaston, ja siinä annetaan myös ohje hyvän ja muistettavan salasanan keksimiseen. Oppaan sisältämien kymmenen ja yhden kyberkäskyn avulla jokainen voi helposti parantaa paitsi omaansa niin myös läheistensä kyberturvallisuutta.

Opas on tuotettu osana ICT-Suomi ry:n rahoittamaa kyberturvallisuushanketta ja se julkaistaan MPK:n ja ICT Suomen Kyberturvallisuus –seminaarissa Tuusulassa 11.4.2017.

Kyberopasta jaetaan laajalle joukolle

Jyväskylän yliopisto on päättänyt jakaa oppaan kaikille lähes 3 000 uudelle opiskelijalleen, jotka aloittavat opintonsa syksyllä 2017.

- Kyberturvallisuuden perusosaaminen ja digitaalisen maailman medialukutaito ovat nyky-yhteiskunnan keskeisiä kansalaistaitoja. Siksi meistä on tärkeää varmistaa, että mahdollisimman monella opiskelijallamme on mahdollisuus kehittää näitä taitoja. Tämä on myös yliopiston ja koko yhteiskunnan edun mukaista, sillä kyberturvallisuuden perusta on yksilöiden kyberturvallisessa toiminnassa, toteaa Jyväskylän yliopiston rehtori Matti Manninen.

MPK hyödyntää opasta muun muassa oman kyberturvallisuuden koulutuksensa materiaalina ja jakaa sitä muun muassa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kokonaisturvallisuustapahtumissa.

Kyberin taskutieto – keskeisin kybermaailmasta jokaiselle -opas on saatavilla verkossa osoitteissa:

Lue opas tästä

Uusimmat artikkelit

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

8.5.2025 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuus: “Vapautuksen päivä” käänsi hyvin alkaneen vuoden valtavaksi epävarmuudeksi

Teknologiateollisuuden uusien tilausten arvo parani alkuvuonna vuodentakaiseen nähden ja tarjouspyyntökyselyn saldoluku nousi positiiviseksi ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen. Jäsenille tehty kysely kertoo kuitenkin suuresta epävarmuudesta. Donald Trumpin toimet ovat hidastaneet investointipäätöksiä. 

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.