https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Vantaan Energia vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä

Vantaan Energia valmistelee Martinlaakson voimalaitoksen uudistamista. Tällä hetkellä käytöstä poistetussa kattilassa aiotaan jatkossa tuottaa energiaa kotimaisesta biopolttoaineesta. Uudistuksen ansiosta kivihiilen ja maakaasun käyttöä voidaan vähentää tuntuvasti.

martinlaakso

Martinlaakson voimalaitos. (Lähde: Vantaan Energia)

Energiayhtiön tavoitteena on, että varsinaiset muutostyöt voitaisiin aloittaa kesällä 2017, jolloin uusi biokattila olisi käytössä vuoden 2019 alussa. Vantaan Energia on laskenut, että 30-40 miljoonan euron investointi puhtaampaan energiaan ja tulevaisuuteen maksaa itsensä takaisin alle kymmenessä vuodessa.

– Haluamme luopua kivihiilestä 2020-luvulla, joten olemme laittaneet hihat heilumaan. Monet puhuvat, me käymme sanoista tekoihin. Biovoimala on merkittävä ilmastoteko myös siksi, että sähkön ja kaukolämmön yhteistuotanto on EU:nkin tasolla tunnustettu merkittävimmäksi keinoksi kamppailla ilmastonmuutosta vastaan, kertoo Vantaan Energian käyttöpäällikkö ja muutoshankkeen projektijohtaja Kalle Patomeri.

Muutoksen myötä Martinlaakson voimalaitoksen hiilidioksidipäästöt vähenisivät 34 prosenttia, minkä lisäksi fossiilisten polttoaineiden käyttö vähenisi vuosittain saman verran.

Energiaa metsästä

Suunnitelman mukaan jatkossa Martinlaakson yhdessä kattilassa tehtäisiin sähköä ja kaukolämpöä suomalaisista materiaaleista, kuten ylijäämähakkeesta, sahanpurusta, vaneriteollisuuden hukkapaloista ja turpeesta.

Vantaan Energian edellinen teko puhtaamman tulevaisuuden eteen oli vuonna 2014 avattu jätevoimala, joka tuottaa sähköä ja kaukolämpöä 1,5 miljoonan suomalaisen kierrätyskelvottomasta sekajätteestä. Voimala laski Vantaan tuotannon hiilidioksidipäästöjä noin 25 prosenttia.

Jätevoimalan ansiosta Vantaan Energia on pystynyt laskemaan kaukolämmön hintaa kuudesti vuodesta 2014 lähtien. Yhtiön mukaan muutos bioenergiaan mahdollistaisi edullisen hinnan jatkossakin.

www.vantaanenergia.fi

Uusimmat artikkelit

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

8.5.2025 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuus: “Vapautuksen päivä” käänsi hyvin alkaneen vuoden valtavaksi epävarmuudeksi

Teknologiateollisuuden uusien tilausten arvo parani alkuvuonna vuodentakaiseen nähden ja tarjouspyyntökyselyn saldoluku nousi positiiviseksi ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen. Jäsenille tehty kysely kertoo kuitenkin suuresta epävarmuudesta. Donald Trumpin toimet ovat hidastaneet investointipäätöksiä. 

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.