Vattenfall ja Microsoft yhteistyöhön vähähiilisten datakeskusten luomiseksi Ruotsiin

Vattenfall ja Microsoft ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tarkoituksena on tuottaa Ruotsin uusille datakeskuksille uusiutuvaa energiaa ja vähentää niiden synnyttämää hiilijalanjälkeä merkittävästi.

digutal_ecosys

Microsoft ilmoitti suunnitelmistaan tehdä Tukholman pohjoispuolelle Gävleen ja Sandvikeniin perustettavista datakeskuksista tähän mennessä vastuullisimmin suunniteltuja ja hoidettuja datakeskuksia. Yritys kertoi tekevänsä yhteistyötä Vattenfallin kanssa tuottaakseen tuleville datakeskuksille energiaa 100-prosenttisesti uusiutuvista energialähteistä ja kehittääkseen innovatiivisia, hiilijalanjälkeä pienentäviä ratkaisuja.

- Vattenfall on täysin sitoutunut auttamaan asiakkaitaan irtaantumaan fossiilisista energialähteistä yhden sukupolven aikana, ja tämä kumppanuus sopii erittäin hyvin strategiaamme. Vattenfall ja Node Pole -datakeskustiimimme ovat tehneet tiivistä yhteistyötä Microsoftin kanssa tämän projektin parissa. Pitkäaikaisena Microsoftin asiakkaana meillä on ollut ilo olla mukana heidän pyrkimyksessään tarjota kestävän tulevaisuuden pilvipalveluja, Vattenfallin Senior Vice President Strategy, Andreas Regnell, kehuu uutta yhteistyötä.

- Tuemme Microsoftia uusiutuvan energian hankinnassa ja toimituksessa tuleviin datakeskuksiin ja autamme tarjoamaan innovatiivisia ratkaisuja, joilla pienennetään niiden hiilijalanjälkeä. Alueverkon omistajana Vattenfall Distribution rakentaa ja kehittää jakeluinfrastruktuurin, jota tarvitaan mittavien laitosten yhdistämiseen. Ajan myötä uusi infrastruktuuri auttaa vähentämään datakeskusten hiilijalanjälkeä entisestään. Samaan aikaan se vahvistaa jo ennestään vahvaa sähköverkkoa Gävlen ja Sandvikenin alueella seudun asukkaiden eduksi, Regnell jatkaa.

Microsoft pyrkii siirtymään kestävään, vähähiiliseen tulevaisuuteen teknologiansa tukemana ja tekemällä yhteistyötä kumppaniensa kanssa ympäri maailman uusien ratkaisujen löytämiseksi.

- Yhteistyömme Vattenfallin kanssa tuottaa uusiutuvaa sähköä ja innovatiivisia uusia konsepteja, joiden avulla voimme tehdä Ruotsin datakeskuksistamme maailman edistyneimpiä ja vastuullisimpia. Vattenfallin tuella Microsoft jatkaa näiden laitosten toiminnasta syntyvien hiilipäästöjen vähentämistä, Noelle Walsh, CVP, Cloud Operations & Infrastructure, Microsoft.

Microsoft ja Vattenfall ilmoittivat aiemmin Alankomaiden suurimmasta tuulivoimasopimuksesta vuonna 2017. Microsoft hankki 100 prosenttia Alankomaiden paikallisen datakeskuksensa vieressä sijaitsevasta, 180 megawatin tuulipuiston synnyttämästä energiasta. Vattenfall rakentaa ja hoitaa tuulipuistoa Wieringermeer Polderissa Amsterdamin pohjoispuolella.

Uusimmat artikkelit

12.7.2019 | Tutkimus ja koulutus

Pula digialan osaajista maksaa yrityksille satoja miljardeja

Eurooppalaisten yksityisomisteisten yritysten kasvun suurin haaste on kasvava osaajapula sekä tarve tarttua rohkeammin digitaaliseen transformaatioon.

Langh Tech toimitti skrubberit Chiosin uuteen tankkeriin

Suomalainen Langh Tech on toimittanut rikkipesurit kreikkalaisen Chios Navigationin uuteen 50 000 dwt:n tuotetankkeriin, joka luovutettiin äskettäin korealaiselta Hyundai Mipon telakalta.

3D-tulostuksesta uusia mahdollisuuksia sähköverkon kunnossapidon varaosatarpeisiin

Sähköverkkojen järjestelmällisen uudistamisen rinnalla sähköverkkoyhtiöt pitävät huolta verkkojen kunnossapidosta. Uudistusinvestoinnit vievät vuosia, joten olemassa olevien sähköverkkojen kunnossapidolla on tärkeä rooli sähköjärjestelmän toimivuuden takaamiseksi.

Euroopan kiihtyvä energiapeli näkyy ja tuntuu Itämerellä

Itämeren allas nousee yhä kirkkaammin Euroopan energiapolitiikan parrasvaloihin, ja juuri sopivasti Suomen EU:n puheenjohtajakaudella. Kaikilla yhdeksällä rantavaltiolla on käynnissä omat ja eri kehitysvaiheissa olevat suuret energiahankkeensa. Itämeren energiapaletti vaihtelee maiden sähköverkkoja yhdistävistä merikaapeleista kaasuputkiin ja tuulivoiman tuotantoon.

3.7.2019 | Alan Uutiset

Uusi EU-lannoitevalmisteasetus vauhdittaa orgaanisten ja jätepohjaisten lannoitevalmisteiden käyttöä

Uudessa lannoitevalmisteasetuksessa vahvistetaan yhteiset säännöt, jotka koskevat erilliskerätyn biojätteen ja muiden jätepohjaisten aineiden muuntamista raaka-aineiksi, joita voidaan käyttää CE-merkittyjen EU-lannoitevalmisteiden valmistuksessa. Asetus tulee voimaan 14.7.2019 ja sitä sovelletaan 16.7.2022 alkaen.

Digitalisaatiolla säästöjä asumiskuluihin

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric järjesti eilen Helsingin messukeskuksessa jokavuotisen Innovation Summit -tapahtumansa. Viesti oli selvä: tekoäly ja IoT-tekniikka ovat nyt tulossa teollisuuden lisäksi vauhdilla myös kiinteistöihin säästöjä tuomaan

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.