WE Tech parantaa energiatehokkuutta Merenkurkussa yhteistyössä Danfossin ja VEO:n kanssa

Vaasalainen energiatehokkaisiin laivaratkaisuihin erikoistunut WE Tech Solutions toimittaa yhteistyössä Danfossin ja VEO:n kanssa tämän hetken nykyaikaisimman ja energiatehokkaimman hybridisähköisen potkurikäytön Wasalinen uuteen matkustaja-autolauttaan. Aluksen rakentamisesta vastaa Rauma Marine Constructions. 

Laiva-jäissä-808x544

 WE Tech johtaa suomalaisessa meriteollisuudessa ainutlaatuista yhteistyötä Danfossin ja VEO:n kanssa. Uusi korkean jääluokan alus luovutetaan tilaajalle toukokuussa 2021, ja se liikennöi Merenkurkun yli Vaasa-Uumaja-väliä päivittäin.

- Tulemme toimittamaan alukseen monia kehittyneitä ratkaisuja, kuten päästöttömän liikennöinnin mahdollistavan toiminnon, joka tekee Vaasan ja Uumajan välisestä laivamatkasta mahdollisimman mukavan ja rauhallisen, koska aluksen melua, värähtelyä ja päästöjä saadaan oleellisesti vähennettyä. Tämä tekee laivamatkasta entistä miellyttävämmän matkustajille, sanoo WE Techin toimitusjohtaja Mårten Storbacka.  

- Uuteen alukseen tulee WE Techin suunnittelema hybridisähköinen potkurikäyttöjärjestelmä, johon kuuluvat generaattorit, potkurilaitteistojen sähkökäytöt, akustojärjestelmä, potkurikäyttöjen sähkölaitteistojen keskukset, maasyöttökeskukset, energianhallintajärjestelmä ja potkurin ohjausjärjestelmä. WE Techin hybridisähköisellä propulsiojärjestelmällä toteutetaan aluksen voimansiirto ABB:n toimittamiin Azipod-mallisiin potkureihin, Storbacka jatkaa.

WE Tech toimittaa alukseen myös erityisen tehon- ja energianhallintajärjestelmän, jolla ohjataan aluksen eri toimintoja aluksen automaatiojärjestelmän alaisuudessa. Aluksen hybridisähköisellä propulsiojärjestelmällä on merkittävä rooli, koska sen avulla voidaan säästää tonneittain polttoainetta ja vähentää päästöjä niin merellä kuin satamassa.

- Vaasanseudun energiaklusteri on aina ollut tuottelias, ja yhteistyö WE Techin, Danfossin ja VEO:n välillä Wasalinen uuden matkustaja-autolautan osalta on jälleen erinomainen esimerkki yhteistyön voimasta. Vahvat ja tiiviit suhteet kumppaneidemme kanssa ovat ratkaisumme parhaan suorituskyvyn selkäranka”, toteaa Mårten Storbacka.

Uusinta nestejäähdytteistä taajuusmuuttajateknologiaa

- Vaasa on yksi Danfoss Drivesin sähköistämiseen suunnattujen tuotteiden tuotekehitys- ja tuotantopaikkakunta. Olemme tyytyväisiä siitä, että olemme mukana Vaasan uudessa, viimeisintä ja energiatehokkainta teknologiaa hyödyntävässä hybridikäyttöisessä matkustaja-autolautassa. Danfoss on huippuosaaja sähköisiin ja hybridisähköisiin potkurikäyttöihin suunnattujen taajuusmuuttajien toimittajana, sanoo Danfossin Drivesin johtaja Vesa Laisi.

- Tässä aluksessa esittelemme markkinoille tulevia uusia innovatiivisia ratkaisujamme, ja teemme yhteistyötä jopa yli kilpailurajojen. Tämä uutta teknologiaa sisältävä laivaprojekti on saumattoman ja tiiviin yhteistyön tulosta Vaasanseudulla.

Laisin mukaan kaikki alukseen toimitettavat Danfossin taajuusmuuttajat valmistetaan yhtiön Vaasan-tehtaalla.

VEO vahvistaa jalansijaansa laivanrakennusteollisuudessa

VEO:sta on tullut merkittävä sähköjärjestelmien toimittaja laivanrakennusteollisuudessa. Tilauskirjassa on suuri määrä risteilijöihin toimitettavia sähköistysprojekteja vuoteen 2025 saakka.

- VEO on panostanut pienjännitealueen kaapitettujen kokonaisuuksien tuotekehitykseen ja käyttänyt Danfossin uusinta tekniikka, erityisesti hybridijärjestelmissä. WE Techin ja Danfossin kanssa tehdyistä yhteisistä projekteista saatua kokemusta on hyödynnetty uusien kaapitettujen ratkaisujen kehityksessä ja testauksessa. Tämä uusi Rauma Marine Constructions (RMC) -telakalta saatu tilaus on erinomainen todiste hyvästä yhteistyöstä vaasalaisten teknologiayhtiöiden välillä, sanoo VEO:n toimitusjohtaja Timo Ala-Heikkilä.

Lisäksi WE Techin hybridisähköiseen propulsiojärjestelmään kuuluvat sveitsiläisen Leclanchén toimittama akustojärjestelmä sekä brasilialaisen WEG:in toimittamat neljä generaattoria, joilla tuotetaan sähköenergiaa päämoottoreilta potkurikäyttöä ja muita sähkölaitteita varten.

Uusimmat artikkelit

4.7.2020 | Alan Uutiset

EU satsaa kymmeniä miljardeja vetyyn

Euroopan komissio haluaa kymmenien miljardien investointeja vetyyn. Panostus liittyy EU:n elvytyspakettiin, jolla pyritään elvyttämään taloutta koronakriisin iskuista. Vedyn rooli kasvaa erityisesti teollisuudessa sekä raskaan liikenteen ja merenkulun energialähteenä, kertoo Energiateollisuus ry lehdistötiedotteessa. 

Finn Spring hyödyntää lämmön kausivarastointijärjestelmää tilojensa lämmitykseen

Kokkolalainen teknologiayritys Heliostorage toimitti lämmön kausivarastointijärjestelmän juomavalmistaja Finn Springin Toholammin-tehtaalle. Järjestelmä otettiin käyttöön huhtikuussa 2019 ja sen avulla kesän aikana keräämällä lämmöllä saatiin lämmitettyä toimistotilat koko kuluneen talven ajan. 

Teknologiainvestoinnit voivat vähentää liiketoiminnan strategiariskejä – uusi menetelmä tukee päätöksentekoa

Yrityksen investoinnit teknologiaan ovat erittäin tärkeitä menestykselle ja kilpailuedun löytämiselle, mutta ylimitoitetut investoinnit voivat sisältää riskin. Sara Tilabi on kehittänyt tuotantotalouden väitöstutkimuksessaan uuden menetelmän teknologia- ja osaamisinvestointeihin liittyvän päätöksentekoprosessin tueksi.

Sähköt saatu kaikille - verkon vaurioita tarkastetaan helikopterilennoilla

Uuno-myrskyn tekemien tuhojen korjaustyöt Kajaven sähköverkkoon on saatu päätökseen. Korjaustöihin osallistui 30:n henkilön ryhmä seitsemän metsäkoneen voimin. Pahimmat vauriot sähköverkkoihin tulivat Kajaanissa ja Sotkamossa välillä Korvanniemi-Kuluntalahti.

Signify tuo markkinoille uusia desinfioivia valaisimia

UV-teknologiaan perustuvaan valaistukseen erikoistunut Signify kertoi kasvattavansa UV-C-valaistuksen tuotantokapasiteettiaan ja laajentavansa UV-C-tuotevalikoimaansa maailman kasvaneen desinfiointitarpeen vuoksi.

Asfalttikoneista saatava data parantaa päällysteen laatua, vähentää päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.