https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Yara lisää fossiilivapaan kaukolämmön tuotantoa Siilinjärvellä

Siilinjärven kaukolämmön käyttäjät saavat lähivuosina lähes kaiken käyttämänsä lämmön Yaran Siilinjärven tehtaiden prosessilämmöstä. Yara ja pitkäaikainen yhteistyökumppani energia- ja vesiyhtiö Adven huolehtivat yhdessä energian talteenotosta ja lämmöntoimituksesta. Toimitettavan kaukolämmön energiantuotanto on hiilidioksidivapaata. 

yara-siilinjarvi-900x500px

Yara on aiemmin toimittanut noin 80 prosenttia Siilinjärven kaukolämpöverkon tarvitsemasta energiasta, ja lähivuosina sen tavoitteena on kattaa verkon koko lämmitystarve. Taustalla on rikkihappotehtaan prosessien uudistus, jonka myötä lämpö voidaan ottaa entistä tehokkaammin talteen.

- Kyseessä on konkreettinen esimerkki teollisuuden ilmastotoimista. Energian kierrättämistä ja hyödyntämistä kaukolämmössä tehdään Suomessa jonkin verran, mutta on poikkeuksellista, että lähes kaikki verkkoon tarvittava energia tulee teollisuuden sivuvirroista, kertoo Advenin asiakkuusjohtaja Heikki Aarrejoki.

- Siilinjärven taajamakeskuksen kattava kaukolämpöverkko saa jatkossa kestävästi ja ekologisesti tuotettua lämpöä. Olemme pitkään kehittäneet erilaisia ratkaisuja, joilla voimme vähentää tuotantolaitoksen toiminnasta aiheutuvia ympäristövaikutuksia ja tämä on yksi esimerkki näistä konkreettisista toimista, Yara Siilinjärven tehtaanjohtaja Mika Perälä sanoo.

Pyriitin ja rikin polttamisessa syntyvä lämpö otetaan hyötykäyttöön

Prosessilämpöä syntyy, kun rikkihapon valmistuksessa poltetaan Pyhäsalmelta louhittua pyriittiä ja öljynjalostamon sivutuotteena syntyvää rikkiä. Polttoprosessissa syntyy höyryä, josta osasta tehdään sähköä ja osasta kaukolämpöä. Energia tulee tällöin kaukolämpöverkkoon tehtaan normaalin tuotannon sivutuotteena hiilidioksidivapaista energialähteistä.

- Meillä on pitkä ja toimiva yhteistyö Advenin kanssa ja mahdollisuus tehdä tulevaisuudessa muutakin yhteistyötä energiatehokkuuden alueella. Tehtaamme tulevaisuuden suunnitelmissa on kehittää prosessienergian talteenottoa edelleen eteenpäin, jolloin myös kaukolämpöverkkoa voi laajentaa, Perälä kertoo.

Yaran Siilinjärven toimipaikalla on kaivoksen rikastamon lisäksi neljä eri tuotantolaitosta – lannoitetehdas, fosforihappotehdas, typpihappotehdas ja rikkihappotehdas. Yaran Siilinjärven tehtailla valmistuu lannoitteita maatalouteen, fosforihappoa lannoite- ja rehuteollisuuteen sekä rikkihappoa ja typpihappoa lannoitteiden raaka-aineiksi. Lisäksi tehtailla tuotetaan ammoniumnitraattiliuosta louhosräjähteiden raaka-aineeksi.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.