Ydinvoiman suosio säilynyt koronakriisistä huolimatta

Ilmastonmuutos huolettaa ihmisiä koronakriisin keskelläkin, ja ydinvoima on edelleen suosittu ratkaisu sen torjumiseksi, ilmenee Energiateollisuus ry:n Kantar TSN:llä teettämässä kyselyssä.

ydinvoiman_kannatus

-Tuore kysely osoittaa, että ihmisten huoli ilmastosta on säilynyt myös koronakriisin aikana. Peräti 53 prosenttia vastaajista kannattaa ydinvoimaa ilmastonmuutoksen torjuntakeinona, kertoo Energiateollisuus ry:n asiantuntija Kati Takala

Myönteisesti ydinvoimaan suhtautuu 49 prosenttia vastanneista, ja kielteisesti 16 prosenttia. Ilmastonmuutoksen torjuntakeinona ydinvoiman kannatus on jopa hieman korkeampi. Korkeinta ydinvoiman kannatus ilmastonmuutoksen torjuntakeinona on kokoomuksen ja perussuomalaisten kannattajien keskuudessa.

Kyselystä ilmeni, että kokoomuksen kannattajista 71 prosenttia hyväksyy ydinvoiman ilmastonmuutoksen torjuntakeinona ja perussuomalaisista 65 prosenttia. Vihreiden kannattajilla vastaava luku on 46 prosenttia. Vain viidennes vihreistä suhtautuu ydinvoimaan ilmastonmuutoksen torjuntakeinona kielteisesti.   

-Huomionarvoista on myös, että ydinvoiman kannatus kaikkien eduskuntapuolueiden kannattajien keskuudessa on korkeampaa kuin vastustus. Ydinvoima nauttii varsin laajaa hyväksyntää ja se nähdään tarpeellisena energiantuotantomuotona siirryttäessä uuteen ja puhtaaseen energiajärjestelmään, sanoo Takala. 

Ydinvoimalla tuotetaan tällä hetkellä 35 prosenttia kotimaisesta sähköstä.

-Se, että ydinvoiman kannatus on laajaa kansalaisten keskuudessa riippumatta puoluekannasta antaa hyvät lähtökohdat ydinvoiman käytön jatkuvuudelle Suomessa. Ydinvoima on keskeinen energiamuoto, kun päästöjä vähennetään, Takala toteaa. 

Kyselyn aineisto kerättiin maalis-huhtikuun vaihteessa. Vastaajia oli 1006. Ydinvoiman kannatusta on mitattu yhtäjaksoisesti vuodesta 1983, ja sen suosio on vain kerran käynyt nykyistä korkeammalla tasolla. 

Uusimmat artikkelit

K-kauppojen aurinkovoimaloilla ennätystehot touko-kesäkuussa

K-kauppojen aurinkovoimaloiden yli 40 000 aurinkopaneelia tuottivat touko-kesäkuussa ennätykselliset yli 3 000 MWh puhdasta aurinkosähköä. Kokonaisuudessa tuotettu määrä vastaa noin 5 000 pakastealtaan vuotuista sähkönkulutusta. Parhaimmassa tapauksessa aurinkovoimalla pystytään kattamaan valtaosa kaupan päivittäisestä sähkötarpeesta. 

7.8.2020 | Alan Uutiset

Tullin ennakkotilasto: Viennin syöksy pysähtyi kesäkuussa

Suomen tavaraviennin arvo oli 4,5 miljardia euroa kesäkuussa, eli 15,4 prosenttia vuoden takaista vähemmän. Tilanne kuitenkin koheni toukokuusta.

Saksalaisjätti Schaeffler lanseeraa suomalaisen partneriverkoston avulla kehitetyn kunnonvalvontajärjestelmän

Saksalainen auto- ja teollisuusalan yritys Schaeffler on toteuttanut kunnonvalvontajärjestelmänsä OPTIME:n suomalaisen partneriverkoston avulla. Saksalaisyhtiö on jo aikaisemmin perustanut tuotekehitystiimin Suomeen ja nyt yhteistyöllä luotua tuotetta lanseerataan kaupallisesti.

EVA: Talouskriisi on suomalaisten suurin uhka

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n julkaisemassa tutkimuksessa kysyttiin, kuinka uhkaavina suomalaiset pitävät maailmalla ja Suomessa tapahtuvia konflikteja ja kriisejä omalle ja läheistensä turvallisuudelle. Eniten pelkoa suomalaisissa herätti uusi laajamittainen talouskriisi (77 prosenttia vastaajista) sekä toiseksi eniten pandemiat ja tartuntataudit (72 prosenttia vastaajista).

Signify tuo markkinoille uusia desinfioivia valaisimia

UV-teknologiaan perustuvaan valaistukseen erikoistunut Signify kertoi kasvattavansa UV-C-valaistuksen tuotantokapasiteettiaan ja laajentavansa UV-C-tuotevalikoimaansa maailman kasvaneen desinfiointitarpeen vuoksi.

Asfalttikoneista saatava data parantaa päällysteen laatua, vähentää päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.