https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Yritysturvallisuuden asiantuntijat pohtivat organisaatioturvallisuuden tärkeimpiä mittareita

Yritysturvallisuuden asiantuntijaryhmä kokoontui Helsingissä toukokuussa ratkomaan kysymyksiä yrityksen sisäisen turvallisuuden indikaattoreista ja mittareista. Tämänkertainen pohdinta kohdistui turvallisuusjohtamisen mittaamiseen, joka on merkittävä osa yrityksen kokonaisturvallisuuden hallintamallia.

inspecta_yrturva

Lahnalahti (vas), Koskinen, Sutela, Törmänen, Lindholm, Badermann ja Fagerström pohtivat yritysturvallisuuden mittareita. (Lähde: Inspecta).

Keskustelussa olivat mukana Helsingin kaupungin turvallisuus- ja valmiusyksikön päällikkö Matti Koskinen, VTT:n turvallisuus- ja valmiuspäällikkö Ilona Sutela, Suomen Pankin neuvonantaja Erkko Badermann, Helenin yritysturvallisuuspäällikkö Mats Fagerström sekä Inspectan turvallisuusasiantuntijat liiketoimintajohtaja Mikko Törmänen, liiketoimintapäällikkö Laura Lindholm ja tietoturvapalveluiden tuotepäällikkö Jyrki Lahnalahti. Lisäksi asiantuntijaryhmään kuuluvat johtaja, dosentti Veli-Pekka Nurmi Onnettomuustutkintakeskuksesta, Turvallisuusjohtaja Rauno Hammarberg Wärtsilästä sekä Elinkeinoelämän keskusliiton yritysasiantuntija Mika Susi.

Asiantuntijatyöryhmän tavoitteena on luoda tilannekuvaa turvallisuusjohtamisen tilanteesta Suomessa ja kehittää avoin yritysturvallisuuden johtamisen viitekehys, josta olisi hyötyä koko suomalaiselle yritysmaailmalle ja yhteiskunnalle. Edellinen asiantuntijaryhmän tapaaminen maaliskuussa nosti esille suomalaisen yritysturvallisuuden ajankohtaisia haasteita, joista yhdeksi merkittäväksi haasteeksi nousi turvallisuuden kokonaisuuden hallinta. 

Paul Lillrankin laatuajattelua lainaten ”mitä ei voi mitata, ei voi johtaa” pätee myös yrityksen kokonaisturvallisuuden johtamiseen. Yritysturvallisuuden oraakkeleilla oli siis edessään monitahoinen haaste siitä, mitkä ovat ne merkittävät mittarit tai indikaattorit, joilla voidaan määritellä yrityksen kokonaisturvallisuuden tasoa.

Johdon sitoutuminen on turvallisuuden perusedellytys

Keskustelu polveili perinteisistä kvantitatiivisista mittausmenetelmistä kohti ajatusta laadullisesta mittaamisesta. Missään mitattavassa asiassa tavoite ei voi olla määrä, vaan toimenpiteet, joita se on aiheuttanut. Turvallisuushavaintojen vasteajat, asetetut tavoitteet ja niiden toteutuminen, turvallisuusasenne- ja kulttuurimittaukset sekä muutokset niissä. Kaikessa tässä on oltava mukana johdon sitoutuminen. Asiantuntijaryhmä oli yhtä mieltä siitä, johdon sitoutuminen on indikaattori ja perusedellytys turvallisuuden johtamisessa.

Asiantuntijaryhmän kokoontuu seuraavan kerran elokuussa jatkamaan työtä yrityksen kokonaisturvallisuuden hallintamallin rakentamiseksi. Pohdintaa, ajatuksia ja asiantuntijoita yritysturvallisuuden alalta pääsee kuulemaan myös Sertifioinnin Tietopäivässä syyskuussa Helsingissä.

Lue lisää aiheesta Inspectan nettisivuilla ja osallistu keskusteluun Turvallisuusjohtajuus-blogissa:  www.inspecta.fi

Uusimmat artikkelit

Puolustusvoimat ostaa Instalta F-35-hävittäjien huolto- ja ylläpitopalveluita

Insta ja Puolustusvoimien Logistiikkalaitos ovat sopineet Suomen F-35-hävittäjähankkeeseen liittyvästä kolmivuotisesta hankintakokonaisuudesta. Hankinnalla halutaan varmistetaan, että Suomessa on tarvittava osaaminen ja F-35-järjestelmän huoltokyky sekä huoltovarmuus vuosikymmeniksi eteenpäin.

2.5.2024 | Alan Uutiset

Heikki Malinen Nesteen uudeksi toimitusjohtajaksi

Malinen siirtyy Nesteen palvelukseen Outokumpu Oyj:stä, jossa hän on toiminut toimitusjohtajana vuodesta 2020. Malinen on tällä hetkellä Nesteen hallituksen jäsen ja hän jättää tämän tehtävän ennen kuin aloittaa Nesteen toimitusjohtajana.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.