https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Yritysturvallisuuden asiantuntijat pohtivat organisaatioturvallisuuden tärkeimpiä mittareita

Yritysturvallisuuden asiantuntijaryhmä kokoontui Helsingissä toukokuussa ratkomaan kysymyksiä yrityksen sisäisen turvallisuuden indikaattoreista ja mittareista. Tämänkertainen pohdinta kohdistui turvallisuusjohtamisen mittaamiseen, joka on merkittävä osa yrityksen kokonaisturvallisuuden hallintamallia.

inspecta_yrturva

Lahnalahti (vas), Koskinen, Sutela, Törmänen, Lindholm, Badermann ja Fagerström pohtivat yritysturvallisuuden mittareita. (Lähde: Inspecta).

Keskustelussa olivat mukana Helsingin kaupungin turvallisuus- ja valmiusyksikön päällikkö Matti Koskinen, VTT:n turvallisuus- ja valmiuspäällikkö Ilona Sutela, Suomen Pankin neuvonantaja Erkko Badermann, Helenin yritysturvallisuuspäällikkö Mats Fagerström sekä Inspectan turvallisuusasiantuntijat liiketoimintajohtaja Mikko Törmänen, liiketoimintapäällikkö Laura Lindholm ja tietoturvapalveluiden tuotepäällikkö Jyrki Lahnalahti. Lisäksi asiantuntijaryhmään kuuluvat johtaja, dosentti Veli-Pekka Nurmi Onnettomuustutkintakeskuksesta, Turvallisuusjohtaja Rauno Hammarberg Wärtsilästä sekä Elinkeinoelämän keskusliiton yritysasiantuntija Mika Susi.

Asiantuntijatyöryhmän tavoitteena on luoda tilannekuvaa turvallisuusjohtamisen tilanteesta Suomessa ja kehittää avoin yritysturvallisuuden johtamisen viitekehys, josta olisi hyötyä koko suomalaiselle yritysmaailmalle ja yhteiskunnalle. Edellinen asiantuntijaryhmän tapaaminen maaliskuussa nosti esille suomalaisen yritysturvallisuuden ajankohtaisia haasteita, joista yhdeksi merkittäväksi haasteeksi nousi turvallisuuden kokonaisuuden hallinta. 

Paul Lillrankin laatuajattelua lainaten ”mitä ei voi mitata, ei voi johtaa” pätee myös yrityksen kokonaisturvallisuuden johtamiseen. Yritysturvallisuuden oraakkeleilla oli siis edessään monitahoinen haaste siitä, mitkä ovat ne merkittävät mittarit tai indikaattorit, joilla voidaan määritellä yrityksen kokonaisturvallisuuden tasoa.

Johdon sitoutuminen on turvallisuuden perusedellytys

Keskustelu polveili perinteisistä kvantitatiivisista mittausmenetelmistä kohti ajatusta laadullisesta mittaamisesta. Missään mitattavassa asiassa tavoite ei voi olla määrä, vaan toimenpiteet, joita se on aiheuttanut. Turvallisuushavaintojen vasteajat, asetetut tavoitteet ja niiden toteutuminen, turvallisuusasenne- ja kulttuurimittaukset sekä muutokset niissä. Kaikessa tässä on oltava mukana johdon sitoutuminen. Asiantuntijaryhmä oli yhtä mieltä siitä, johdon sitoutuminen on indikaattori ja perusedellytys turvallisuuden johtamisessa.

Asiantuntijaryhmän kokoontuu seuraavan kerran elokuussa jatkamaan työtä yrityksen kokonaisturvallisuuden hallintamallin rakentamiseksi. Pohdintaa, ajatuksia ja asiantuntijoita yritysturvallisuuden alalta pääsee kuulemaan myös Sertifioinnin Tietopäivässä syyskuussa Helsingissä.

Lue lisää aiheesta Inspectan nettisivuilla ja osallistu keskusteluun Turvallisuusjohtajuus-blogissa:  www.inspecta.fi

Uusimmat artikkelit

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

8.5.2025 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuus: “Vapautuksen päivä” käänsi hyvin alkaneen vuoden valtavaksi epävarmuudeksi

Teknologiateollisuuden uusien tilausten arvo parani alkuvuonna vuodentakaiseen nähden ja tarjouspyyntökyselyn saldoluku nousi positiiviseksi ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen. Jäsenille tehty kysely kertoo kuitenkin suuresta epävarmuudesta. Donald Trumpin toimet ovat hidastaneet investointipäätöksiä. 

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.