Zarges järjestää koulutuksia turvallisesta työskentelystä korkealla
Zarges järjestää webinaareja lainsäädännöstä ja standardeista, jotka säätelevät turvallista työntekoa korkealla.
Marko Someroja, tuoteasiantuntija Zargesilla on pitänyt webinaareja jälleenmyyjille kevään aikana ja osallistujia on ollut satoja henkilöitä. Jälleenmyyjiä kutsuttiin webinaareihin oppimaan lisää lainsäädännöstä, joka säätelee korkealla työskentelyä.
Kevään aikana Marko Someroja piti webinaareja myös valikoiduille loppukäyttäjille turvallisesta työstä korkealla ja siihen liittyvästä lainsäädännöstä. Syksyllä hän pitää kaikille avoimet webinaarit kerran viikossa. Tarkoituksena on, että loppukäyttäjät saavat webinaarien avulla tietoa ja ymmärrystä voimassa olevasta lainsäädännöstä.
– Paikan päällä tehtävässä kartoituksessa katsomme minkä tyyppisiä tuotteita yrityksellä on käytössä tänään, jonka jälkeen teemme huomioita mitkä tuotteet sopivat mihinkin työhön, ympäristöstä riippuen. Haluamme varmistaa, että oikeita tuotteita käytetään oikeassa paikassa, jotta korkealla tehtävä työ on turvallista, kertoo Someroja lehdistötiedotteessa.
Korkealla työskennellessä tulee käyttää oikeanlaisia tuotteita työn tyypistä ja työympäristöstä riippuen. Someroja kertoo, että usein yrityksissä on hyvä tuote, mutta sitä käytetään väärään tarkoitukseen. Webinaarin aikana osallistujat saavat tietoa lainsäädännöstä ja standardeista, joita sovelletaan erilaisissa töissä. Säädökset ovat esimerkiksi eri kunnossapitotöissä verrattuna koneen ääressä tehtävään työhön. A-tikkaita voidaan esimerkiksi käyttää lyhytkestoisissa kunnossapitotöissä, mutta ne eivät sovellu lainkaan kone- ja laiteympäristössä tehtävään työhön. Siitä huolimatta tikkaat kone- ja laiteympäristössä ei ole kuitenkaan mikään harvinainen näky. Tikkaiden sijaan tulee suomalaisessa kone- ja laiteympäristössä käyttää standardin SFS EN ISO 14122 mukaisia työtasoja VNA 400/2008 ja Konedirektiivin 2006/42/EY mukaisesti.
Webinaarit ovat vuorovaikutteisia ja osallistujat saavat avata keskustelun ja esittää kysymyksiä sitä mukaan kun niitä tulee mieleen. Jotta se olisi mahdollisimman interaktiivinen matalalla kynnyksellä, osallistujia toivotaan 5–15 henkilöä kerralla.
– Optimaalisinta on 10 osallistujaa, sanoo Marko. Webinaari on jaettu erilaisiin osioihin. Standardeja käymme esimerkeiksi läpi yksitellen, jonka jälkeen osallistujat saavat esittää kysymyksiä ennen kuin siirrymme seuraavaan asiaan. Webinaarin avulla osallistujat saavat paremman käsityksen laista ja säädöksistä, joita sovelletaan korkealla tehtävissä töissä.