« 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 20 »

Kaasuvuodot esiin uutuustekniikalla

Hiilivetykamera tuo esiin paljain silmin näkymättömät kaasuvuodot. Uusi tarkastus tehostaa huimasti petrokemian teollisuuden ja biovoimalaitosten kunnonvalvontaa.

Pumppukäyttöjen optimointi teollisen internetin avulla

Teollisen internetin suurista mahdollisuuksia puhutaan paljon, mutta käytännön sovelluksia on näkynyt kunnossapitoalalla toistaiseksi vähän. Tilanne on kuitenkin pian muuttumassa. Yhtenä esimerkkinä on suomalaisvalmisteinen teollisuuspumppujen etävalvontajärjestelmä.

Palveluliiketoiminta on ihmislähtöistä

Kunnonvalvonnan ja kunnossapidon hoitamisen taso Suomen teollisuusyrityksissä vaihtelee kovasti yrityksittäin ja teollisuusaloittain. Kaiken kaikkiaan Suomessa ollaan suhteellisen hyvällä tasolla, mutta ennakkoluulottomuutta uusiin toimintatapoihin sekä osaamista muutosjohtamiseen tarvitaan lisää.

Sähkö- ja automaatiokunnossapidon tiedot ”just eikä melkein”

Energiayhtiö Helen on yksi Suomen suurimmista sähköä ja uusia energiaratkaisuja tarjoavista yrityksistä. Sen innovatiiviset energiaratkaisut on palkittu maailman energiatehokkaimpina ja asiakkaita sillä on lähes 400.000 eri puolilla Suomea.  Sähköä ja kaukolämpöä se tuottaa voimalaitoksissaan Vuosaaressa, Hanasaaressa ja Salmisaaressa. 

Älykästä toiminnanohjausta teollisuuden tarpeisiin

Vincit Solutions on tuomassa markkinoille uuden suomalaisvoimin kehitetyn palvelujen-, kunnossapidon- ja materiaalihallinnan toiminnanohjaukseen kehitetyn järjestelmän. Vincit EAM (Enterprise Asset Management) mahdollistaa yrityksille muun muassa saumattoman sisällön- ja dokumenttien hallinnan yhdistämisen päivittäisen toiminnan ohjaukseen.

Tunne öljysi kunto paremmin ja säästä kunnossapidossa

Kaikki koneet, joissa on voiteluöljyjärjestelmä, voivat hyötyä öljyn kosteuden valvonnasta. Vesi heikentää öljyn suorituskykyä voiteluaineena, jäähdytysaineena, eristeenä ja muissa käyttötarkoituksissa.

Ikääntyminen tuo haastetta ydinvoimalaitoksille

Ikääntyminen tuo jatkuvasti uusia haasteita Suomen toimiville ydinvoimalaitoksille. Olkiluoto 1 ja 2 sekä Loviisa 1 ja 2 on rakennettu jo 70-luvulla, ja niissä on edelleen paljon alkuperäistä tekniikkaa. Kun jotakin menee epäkuntoon, ei varaosien saaminen ole itsestäänselvyys, kertoo Länsi-Suomi verkkolehti.