« 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 22 »

Kunnossapito 2017 -messut: Analytiikalla entistä parempaan ennustettavuuteen

Kunnossapito on keskeinen tuotannon onnistumisen edellytys niin kasvun kuin rakennemuutoksen aikana. Alan uudet teknologiat, toimintamallit ja oikea osaaminen tuovat tehokkuutta ja ennustettavuutta tilanteessa kuin tilanteessa. Ne ovat esillä Kunnossapito 2017 -messuilla 10.–12. lokakuuta Helsingissä Teknologia17 -tapahtumassa.

Fortumin kokemukset voimalaitosten käytön ulkoistussopimuksesta hyviä: turvallisuustaso ja käytettävyys hyvällä mallilla

Syyskuussa 2016 Fortum siirsi Maintpartnerille Suomessa ja Puolassa viiden voimalaitoksen ja kuuden kaukolämpöverkon käynnissäpitotehtävät. Kumppanuusmalli on iso kokonaisuus ja yhteistyö läheistä. Sopimus teki Maintpartnerista samalla Pohjoismaiden johtavan käynnissäpitopalveluyrityksen.

Maasulkuvikojen paikallistamiseen uusi menetelmä ja keksintö

Vaasan yliopiston tutkijat ovat kehittäneet Protect-DG-tutkimushankkeessa uusia tekniikoita sähköverkon vikatilanteisiin ja hajautetun energian tuotannon hallintaan.

Konecranes ja belgialainen MPET allekirjoittivat merkittävän kunnossapitosopimuksen

Konecranes allekirjoitti elokuussa 2017 merkittävän kunnossapitosopimuksen: yrityksen Antwerpenin kunnossapitoyksikkö vastaa jatkossa kaikkien MSC PSA European Terminalin (MPET) runsaan 150 konttilukin kunnossapidosta ja korjauksesta.

Kemikaaliputkistojen vaatimustenmukaisuutta selvitettiin valvontaprojektissa

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) selvitti tänä vuonna valmistuneessa projektissa prosessilaitosten kemikaaliputkistojen vaatimustenmukaisuutta sekä painelaitealan toimijoiden tietämystä muuttuneista säädöksistä ja putkistojen turvallisuusvaatimuksista. Eniten kehitettävää löytyi putkistojen hankintamenettelyissä. Myös putkistojen asiakirjoissa oli muodollisia puutteita.

Sähkölaitteiston haltijan kunnossapito-opas on ilmestynyt

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n Kunnossapitoryhmä on tuottanut sähkölaitteistojen haltijoille kunnossapitoa käsittelevän oppaan. Kesäkuussa ilmestynyt opas on tavallaan jatkoa aiemmin julkaistulle sähköistysoppaalle, joka on suunnattu erityisesti rakennusalalle.

Kunnonvalvontajärjestelmä pitää laivat liikkeessä

SKF auttoi asiakastaan ottamaan käyttöön kunnonvalvontajärjestelmän laivoissa. Järjestelmää suunnitellaan myös varustamon muihin aluksiin, kertoo SKF:n Business Engineer Anders Welin.