« 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 15 »

Turvallisuuden kautta tuottavuutta

Voitelutekniikan kehityksen avulla on kyetty parantamaan terästehtaiden koneiden käyttöikää sekä energiatehokuutta. Huoltoseisokkeja vähentämällä kyetään myös lisäämään turvallisuutta.

Tuotantotehokkuuden ja kunnossapidon kehittämisen uudet mahdollisuudet

Teollista internetiä on kuvattu uudeksi teolliseksi vallankumoukseksi, jossa digitaaliset järjestelmät yhdistävät reaalimaailman koneet niin toisiinsa kuin verkkoonkin. Teollisuuden käytön ja kunnossapidon ammattilaisille teollisen internetin sovellukset tuovat kuitenkin myös haasteita.

Yksilönumerointi varmistaa huoltoseurannan

Ennakoivan kunnossapidon aputyökaluna toimii UPM:n Kaukaan tehtaalla komponenttikohtainen seuranta. Kun komponentilla on oma ID-numero, komponentin huoltotietoja on helppo seurata kentällä ja arvioida esimerkiksi huollon järkevyyttä suhteessa uuden hankintaan.

PRH ja patentoijat cleantechin asialla

Cleantech näkyy vesiliikenteessä esimerkiksi vaihtoehtoisissa polttoaineissa, uusissa moottoritekniikoissa, energiatehokkuutta parantavissa teknologioissa, öljyntorjuntatekniikoissa sekä uusissa laivakonsepteissa. Noin yhdeksän prosenttia Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) saamista patenttihakemuksista liittyy tällä erää cleantechiin.

Bilfinger oli vahvasti mukana Kilpilahden suurseisokissa

Bilfinger Industrial Services Finland Oy on tullut tunnetuksi viimeisten vuosien aikana huolto- ja kunnossapitokumppanina monilla maamme teollisuuspaikkakunnilla. Tuoreimmat näytöt ovat Neste Oyj:n Porvoon jalostamon suurseisokki ja jo pitkään jatkunut kunnossapitokumppanuus SSAB:n Raahen tehtaalla.

3D-tulostusteknologia etenee – ottaako Suomen teollisuus kopin?

3D-tulostus on monille vielä vieras asia, josta on kokemusta lähinnä lehtien otsikoiden kautta. Vastaava tilanne oli parikymmentä vuotta sitten Internetin osalta, jolloin WWW (WorldWideWeb) teki läpimurtoa. Nyt 3D-tulostusteknologia etenee valtavin harppauksin – pääveturina sen lukemattomat hyödyntämismahdollisuudet.

3D- skannauksessa on vain mielikuvitus rajana

3D-skannaus on yleistynyt nopeasti suunnittelun ja valmistuksen siirtyessä 3D-maailmaan. Skannaus mahdollistaa monimuotoisten kappaleiden digitoimisen nopeasti ja tarkasti laadunvarmistuksen sekä käänteisen suunnittelun pohjaksi. Uusia käyttökohteita syntyy jatkuvasti tekniikan ja ohjelmistojen kehittyessä.