« 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 17 »

Suomi on merkittävässä roolissa kansainvälisessä tuulivoimatutkimuksessa

Tuulivoiman kustannukset ovat puolittuneet alle kymmenessä vuodessa ja Suomen tuulivoimakapasiteetti on kasvanut merkittävästi samalla kun maailman tuulivoiman tuotanto on kasvanut vastaamaan noin neljää prosenttia koko sähkönkulutuksesta.

Perheyrityksen puristusliitosteknologia siirtyy digiaikaan

Metallintyöstökoneiden valmistuksesta ja puristusliitosteknologiastaan tunnettu härmäläinen Lillbacka Powerco Oy tuo perinteisen konepajateknologian tähän päivään teknisiä ratkaisuja ja toimintatapoja digitalisoimalla.

JMG Cranesin pick and carry -nosturi on yksi Swedish Steel Prize 2017 -finalisteista

JMG Cranes on valittu yhdeksi Swedish Steel Prize 2017 -finalisteista sen kehitettyä uuden, luokkansa parhaan MC 580 pick and carry -nosturin, jolla on suuri hyötykuorma ja joka on suunniteltu helpoksi kuljettaa.

Huolla, ettet joudu korjaamaan

Teollisuuden 24/7 -valvonta FAG SmartQB -kunnonvalvontaratkaisulla säästää yllättäviltä tuotantokatkoilta. Tuotantolaitteiston värähtelyjä analysoimalla SmartQB-kunnonvalvonta huomaa poikkeamat laitteiston toiminnassa ja ennakoi tulevat laakereiden korjaustarpeet ja laitteiston rikkoontumiset. SmartQB tunnistaa erilaisia vian syitä, kuten laakerivaurion, epätasapainon, lämpötilan nousun ja merkittävät muutokset värähtelyssä.  Nämä poikkeamat generoivat laitteen näytölle automaattisesti selväkielisen ilmoituksen mahdollisesta vian aiheuttajasta.

Aurinko jäähdyttää ympäristöystävällisesti ja lähes sähköttä

Ilmastonmuutoksen vaikutusten lisääntyessä jäähdytyksen tarve ja kysyntä kasvavat. Teknologian tutkimuskeskus VTT ja saksalainen ZAE Bayern ovat rakentaneet päästöttömän aurinkoenergialla toimivan jäähdyttimen, jonka pilottilaitteisto testattiin käytössä Suomessa ja Saksassa. Tulevaisuuden potentiaalinen markkina-alue on maailmanlaajuinen ja erityisesti lämpimissä maissa.

Lentävä mittausalusta kartoittaa teollisuuden päästöjä reaaliajassa

Suomalainen cleantech-alan startup Aeromon on kehittänyt lentävän analytiikka-alustan, joka mittaa laitteeseen kiinnitettävien mobiilisensoreidensa avulla teollisuuden ympäristöpäästöjä reaaliajassa.

Suomalaiskeksintö tuo lisää vääntöä sähkömoottoriteollisuuteen

Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa (Lappeenranta University of Technology, LUT) on kehitetty uusi moottoriratkaisu, joka kykenee tuottamaan suuren vääntömomentin ilman vaihdelaatikon käyttöä. Lisäksi moottori on koottu teräspalikoista legomaiseen tapaan ja sitä jäähdytetään vedellä. Ratkaisu on nykyisiä käytössä olevia moottoreita edullisempi ja luotettavampi.