« 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 15 »

Hybridijärjestelmä tuo energiatehokkuutta hydrauliikan sovelluksiin

Digitaalihydrauliikan avulla voidaan parantaa suuria tehoja vaativien työkoneiden energiatehokkuutta. Diplomi-insinööri Mikko Heikkilä tutki tuoreessa väitöskirjassaan puomin ohjaamista digitaalihydraulisella tehonhallintajärjestelmällä. Häviötä syntyi jopa puolet normaalia vähemmän. 

Ensimmäinen aurinkosähköllä polttoainetta tuottava koelaitos Suomeen

Lappeenrannan teknillinen yliopisto (Lappeenranta University of Technology, LUT) ja Teknologian tutkimuskeskus VTT rakentavat yhteistyönä demolaitoksen, jossa pilotoidaan uusiutuvien polttoaineiden tuottamista aurinkosähköllä. Energian raaka-aineena käytetään aurinkoa, vettä ja ilmasta erotettua hiilidioksidia.

Energiatehokas ja käyttökustannuksiltaan edullinen prosessipumppu

Sveitsiläisomisteinen teollisuuspumppujen valmistaja Sulzer Pumps Finland esitteli Pohjoinen Teollisuus 2016 -messutapahtumassa muun muassa uutta SNS-pumppujen valikoimaansa. SNS-prosessipumput ylittävät kaikkien teollisuuden alojen korkeimmat energiatehokkuusvaatimukset ja vastaavat kansainvälisen ISO 5199 -standardin suunnitteluvaatimuksia.

Etäosoittimella ongelman ytimeen

Suomalaisyritys Delta Cygni Labs Oy:n kehittämä Pointr -etätukisovellus syntyi alun perin ratkaisuksi kansainvälisen avaruusaseman ongelmaan. Maan ja astronauttien välistä kommunikointia piti parantaa, mutta kätevä kommunikointiväline puuttui, jolla voisi maasta käsin sujuvasti ja selkeästi ohjeistaa avaruudessa työskenteleviä kollegoita erilaisten ongelmien ratkaisemisessa.

VEM ja YASKAWA ovat aloittaneet yhteistyön sähkökäyttöjen toimittamiseen Suomessa

VEM-moottoreita markkinoiva VEM motors Finland on solminut yhteistyösopimuksen japanilaisen Yaskawa-taajuusmuuttajan markkinoinnista Suomessa. Yaskawa valmistaa vuosittain yli 1,9 miljoonaa taajuusmuuttajaa, joka tekee siitä todennäköisesti maailman suurimman taajuusmuuttajavalmistajan. Yaskawan sarjat A1000, V1000 ja J1000 ovat jatkossa osa VEM-käyttöratkaisua moottorin ja voimansiirtokomponentin yhteydessä.

Taloyhtiön putkistouusinta teollisuuden menettelyillä

Linjasaneeraus ei aina tarkoita, että talo laitetaan säkkiin ja asukkaat muuttavat evakkoon. Teollisuuden toimintatavat ohjaavat erilaiseen menettelyyn. Se tarjoaa etuja sekä asukkaille, vuokralaisille että osakkaille.

Uusi laite siirtää tarkat mittaukset mittauslaboratoriosta työpajaympäristöön

Creaformin uuden sukupolven koordinaattimittakone HandyPROBE Next on nyt entistä tarkempi ja nopeampi ja kaikki tämä ilman mekaanista nivelvartta.