« 1 ... 37 38 39 40 41 42 43 »

Elinkaaren hallinta ohjaa veturihankintoja

– Kunnossapitäjien osaamista pitää laajentaa yrityksen liiketoimintatavoitteiden suuntaan. Tärkeää ovat hyvät vuorovaikutustaidot sen lisäksi, että tuntee tekniikan ja järjestelmät, painottaa VR Groupin projektipäällikkö Risto Heinonkoski. Hänen projektinsa liittyvät seuraavan sukupolven veturikaluston valintaan VR:lle. 

BIG DATA mullistaa kunnossapidon

Big datasta puhutaan paljon ja sen hyötyjä spekuloidaan monissa eri sovelluskohteissa. Onko kyseessä vain uusi hypesana, joka ei lunasta lupauksiaan vai voiko big data aidosti kehittää liiketoimintaa?

Matalalla roikkuvat hedelmät poimitaan ensin

– Ensimmäiset kymmenen prosenttia ovat aika piece of cake. Riittää, että laitetaan arkiset asiat kuntoon ja opetellaan uusille tavoille, professori Jarmo Partanen sanoo. Hän toteaa, että Lappeenrannan teknillinen yliopisto opastaa ja näyttää mallia energiankulutuksen vähentämisessä. – Elämme niin kuin opetamme. 

Käyttöautomaatio energiatehokkaaksi

Halpa ostaa kallis käyttää vai kokonaisedullinen ratkaisu? Energiatehokkaat ratkaisut pienentävät investointien elinkaarikustannuksia. Löytyykö muutokseen riittäviä perusteita?

Tehokkaampaan työympäristöön Valvomo kehitettävä käyttäjän ehdoilla

Käyttäjäkeskeiselle valvomolle on helppo luetella ominaisuuksia: tilannetietoutta ja päätöksen tekoa tukeva, toimintavaatimukset täyttävä, eri käyttäjät ja työtehtävät huomioiva, ergonominen sekä tulevaisuuteen mukautuva. Onnistunut toteutus varmistaa tehokkaan ja virheettömän toiminnan.

Konesalit pääosissa luotettavuus, käyntivarmuus ja riskienhallinta

Maassamme on tälläkin hetkellä menossa suuria investointeja kohteisiin, jotka ovat poikkeavia perinteisistä teollisuushankkeista. Tietotekniikan ja pilvipalvelujen edellyttämät konesalit lisääntyvät, ja niitä rakennetaan mm. suljettujen paperitehtaiden tiloihin. Toteutusvaiheessa panostetaan erityisesti elinkaaritehokkuuteen, käytettävyyden varmistamiseen ja riittävään tietoturvaan energiatehokkuutta unohtamatta.

LED- valaistuksella suuriin säästöihin

Valaistusta säädellään Euroopan unionin EcoDesign-direktiivin mukaisesti. Se määrittelee energiaa käyttävien tuotteiden ja valmistuksen vaatimukset. Tavoitteena on ympäristönäkökohtien ja elinkaariajattelun integrointi tuotteiden suunnitteluvaiheeseen. Direktiivillä edistetään kestävää kehitystä parantamalla energiatehokkuutta ja ympäristönsuojelun tasoa sekä samalla energianhuoltovarmuutta.